Πρώτο βραβείο για τη Χορωδία του 18ου Γυμνασίου και του 4ου ΓΕΛ Πατρών σε Διεθνή Διαγωνισμό

 

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται και φέτος η πολύ πετυχημένη πορεία της χορωδίας του 18ου Γυμνασίου Πατρών. Μετά την περσινή συμμετοχή της στον Διαγωνισμό της Καρδίτσας, και πάντα με την εποπτεία και την καθοδήγηση της μουσικού Κωτσοπούλου Αλεξάνδρας, φέτος λειτούργησε με σύμπραξη και του 4ου ΓΕΛ Πατρών και μετονομασμένη πλέον ως «Χορωδία του 18ου Γυμνασίου και του 4ου ΓΕΛ Πατρών» συμμετείχε στον Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μουσικών «Sant' Alfonso Maria de Liguori» στην πόλη Παγκάνι στην περιφέρεια της Νάπολης Ιταλίας.

 Στο ταξίδι στην Ιταλία και τον διαγωνισμό συμμετείχαν 42 μαθητές συνολικά, οι 32 εκ των οποίων μαθητές του 18ου Γυμνασίου Πατρών και οι 10 μαθητές του 4ου ΓΕΛ Πατρών. Το ταξίδι διήρκεσε από τις 28 Απριλίου ως τις 2 Μαΐου και η συμμετοχή της χορωδίας στο διαγωνιστικό τμήμα  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πρωτομαγιάς.

Η εξαιρετική εμφάνιση της χορωδίας είχε ως αποτέλεσμα να λάβει το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της, με βαθμολογία 97 βαθμούς σε εκατονταβάθμια κλίμακα. Το ποικίλο πρόγραμμα της χορωδίας προέβαλε και την ελληνική μουσική παράδοση καθώς εκτός των άλλων μουσικών κομματιών παρουσιάστηκαν και δυο παραδοσιακά ηπειρώτικα τραγούδια.

Η εξαιρετικά επιτυχημένη εμφάνιση των μαθητών τιμά τα σχολεία τους αλλά είναι επιπλέον μια τεράστια ανταμοιβή για τους κόπους μιας χρονιάς.

Στο μουσικό αυτό ταξίδι στην Ιταλία εκτός από τη μουσικό του 18ου Γυμνασίου Κωτσοπούλου Αλεξάνδρα, συμμετείχαν ως συνοδοί από το ίδιο σχολείο ο φυσικός Κοσμάτος Πολύβιος (και ως μουσικός-συνοδός στα κρουστά), η φιλόλογος Βανταράκη Μαρία ενώ από το 4ο ΓΕΛ η μαθηματικός Μπίλια Ζωή.

Τελευταία Ενημέρωση : Τρίτη, 06/06/2017

Περισσότερα σε αυτή την Κατηγορία :

Forum Ανάπτυξης 2017

Εκδήλωση "Αξιοθέατον" Photo Gallery

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Forum Ανάπτυξης 2017!

Video Gallery

"Αξιοθέατον" Μαϊου 2017

Απόψεις

Αρχή Σελίδας