Λύση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

iatrikh tou aurioΣτα πλαίσια της ημερίδας "Ιατρική του αύριο" που διοργανώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών στο  5ου Forum Υγείας (φωτο) που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα από τον «Σύμβουλο Επιχειρήσεων» στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, επισημάνθηκε στον ομιλητή κ. Αναστάσιο  Τάγαρη, διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ, από τον Γρηγόριο Μαρκέτο, Παιδίατρο, Διευθυντή ΠΕΔΥ Άνω Πόλη,  η έλλειψη δυνατότητας στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της αναγραφής μισών ποσοτήτων σε χάπια ή διαλύματα, με αποτέλεσμα να μην αποτυπώνεται με ακρίβεια η φαρμακακευτική αγωγή σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες.

Οι ιατροί αναγκάζονταν να εκδώσουν συμπληρωματικές οδηγίες, ζητώντας από τους ασθενείς να αγνοήσουν τις δοσολογίες μέσα από ηλεκτρονικό σύστημα, δημιουργώντας σύγχυση στους ασθενείς και τους γονείς όσον αφορά την ακριβή αποτύπωση της δοσολογίας.

Με χθεσινή δήλωσή της η Πρόεδρος του Ι.Σ. Πατρών ενημερώνει ότι δόθηκε ικανοποιητική  λύση στο θέμα. Συγκεκριμένα η κα Άννα Μαστοράκου  αφού αναφέρεται στο προαναφερθέν ιστορικό του προβλήματος επισημαίνει σχετικά :

Μετά από μήνες, διορθώθηκε επίσημα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση αυτή η "παράλειψη", με πολλαπλά οφέλη για τους ιατρούς και τους ασφαλισμένους, με ιδιαίτερη συμβολή στην προστασία της υγείας των μικρών παιδιών .

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση του ΙΣΠατρών όσον αφορά την ακριβή ηλεκτρονική αποτύπωση της δοσολογίας των σκευασμάτων, με αντίκτυπο σε Πανελλαδικό επίπεδο και πιθανά δημοσιονομικά οφέλη. 

Ευχαριστώ θερμά τον Διευθύνοντα  Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ κο Τάγαρη για το αμέριστο ενδιαφέρον και την άριστη συνεργασία του και ιδιαίτερα τον κο Μαρκέτο για την εξαιρετική του επισήμανση και παρέμβαση». 

Last modified on Tuesday, 03/10/2017

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας