Στην τελική ευθεία το Πατρινό Καρναβάλι

nikos xrisobitsanosΙκανοποιημένος από την εξέλιξη των φετινών εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού δήλωσε στον "ΣΕ" ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης "Καρναβάλι Πάτρας" και πρόσθεσε: "Καταβλήθηκε μια μεγάλη προσπάθεια από τους εργαζόμενους της Κοινωφελούς Επιχείρησης, του Πολιτιστικού Τομέα και τους Εθελοντές και τη Γνωμοδοτική Επιτροπή ώστε να μην λείψει τίποτα από το Καρναβάλι".

Από τις εκδηλώσεις ξεχώρισε το γλέντι της Τσικνοπέμπτης στο νότιο πάρκο, τονίζοντας: "Μια μαζική εκδήλωση, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης, έδωσε έναν άλλο τόνο στην πόλη και πλέον έχουμε μπροστά μας το τελευταίο τριήμερο που με σύμμαχο τις παρελάσεις θα διασκεδάσουμε και να ευχαριστηθούμε τις παρελάσεις, όπως πρέπει".

Ερωτηθείς για τον τρόπο που λειτούργησε ο "+πληρωματικός Κρυμμένος θησαυρός" ο κ. Χρυσοβιτσάνος, περιορίστηκε να πει: " Ο Δήμος έκανε το πρόγραμμά του. Κανένα σχόλιο περαιτέρω".

Τα άρματα

Σε σχέση με τα άρματα που κατασκευάζει ο Δήμος και την κριτική που ασκείται ότι κάθε χρόνο μειώνεται ο αριθμός τους, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης "Καρναβάλι Πάτρας, απάντησε:

"Δεν ισχύει το κάθε χρόνο και λιγότερα. Έχουμε σταθερά 3-4 άρματα που βγαίνουν κάθε χρόνο, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν μειωμένες δυνατότητες στο Καρναβαλικό Εργαστήριο, δεδομένου ότι το προσωπικό δεν επαρκεί. Είναι μόνο π΄ρντε οι μόνιμοι υπάλληλοι και η κατάσταση βολεύεται με έκτακτο προσωπικό".

Φέτος τα άρματα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά απόψε στις 20.30 στην παρέλαση των αρμάτων κι έπειτα στις δυο παρελάσεις του Σαββατοκύριακου, στη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση το Σάββατο και ώρα 18.00 και στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής στις 14.00.

Ο Καρνάβαλος του 2018 είναι προσαρμοσμένος στο φετινό κεντρικό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού, που είναι αφιερωμένο στην ανεργία. Η ιδέα, ο σχεδιασμός και η κατασκευή του Βασιλιά Καρνάβαλου ανήκουν στον Δημήτρη Ντζουμάνη.

Η μορφή του Καρνάβαλου είναι ένας ανεργος απελπισμένος, σχεδόν πνιγμένος στη θάλασσα της κρίσης που τραβά τα μαλλιά του. Ο φετινός Καρνάβαλος βρίσκεται σε πλήρη κίνηση αφού με έναν ειδικό μηχανισμό

Τα φύκια που πλαισιώνουν την κατασκευή είναι φτιαγμένα από χαρτί και σύρμα. Τα υλικά και τα υφάσματα που χρησιμοποιήθηκαν δίνουν μια ιδιαίτερη στιλπνότητα και γυαλίζουν με αποτέλεσμα τα χρώματα να τονίζονται προσφέροντας μια εντυπωσιακή συνολική χρωματική εικόνα.

Οι διαστάσεις του άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου είναι 10μ (μήκος)Χ5μ (πλάτος)Χ5,5μ (ύψος).

Το φετινό καλλιτεχνικό άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού (ιδέα, σχεδιασμός – κατασκευή: Νίκος Λιβάνης), διαστάσεων 12μ (μήκος)Χ4,5μ(πλάτος), είναι ήδη έτοιμο και είναι ένας βάλτος με βατράχια, σαύρες με … «βασιλικά» στέμματα και ένα λαχανί δέντρο με ανθρώπινη μορφή.  .

Στο μπροστινό μέρος του άρματος πάνω στο κεφάλι του μεγάλου βατράχου θα υπάρχει ένα κίτρινο στέμμα που θα υποδεχτεί τη Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας