Άμεσα μέτρα για κατασχέσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ μόνο το 2017 επιβλήθηκαν 1.784.491 μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, εκ των οποίων το 96,5% (1.721.911) είναι κατασχέσεις.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο από κάθε πλευρά. Φαίνεται πλέον ότι το αντιλαμβάνονται και οι εντέλλονται τις κατασχέσεις.

Ενδεικτική στην κατεύθυνση αυτή η δημοσιοποίηση της συνομιλίας του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, κατά την παράδοση της Ετήσιας Έκθεσης της ΑΑΔΕ στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

«Η προσπάθειά σας», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενος στον κ. Πιτσιλή, «κυρίως πρέπει να κατατείνει προς τους έχοντες περισσότερα. Είμαι σίγουρος ότι το λαμβάνετε υπ’ όψιν σας, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το επισημάνουμε και να το τονίσουμε, διότι είναι πάρα πολύς ο κόσμος που δεν μπορεί να δώσει φόρους ή εισφορές, πόσο μάλλον αν έχει και άλλα χρέη στο Δημόσιο».

Απαντώντας, ο κ. Πιτσιλής σημείωσε: «Επεξεργαζόμαστε λύσεις και για αυτούς αυτή την περίοδο, για το πώς δηλαδή θα βρούμε έναν τρόπο οι συμπολίτες μας να μπορέσουν σιγά σιγά να ανταποκριθούν, να συμμορφωθούν. Διότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάφορες στρεβλώσεις στις διαδικασίες, οι οποίες οδηγούν σε κατασχέσεις λογαριασμών και πάγωμά τους. Πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις για αυτά, οι οποίες όσο υπάρχει συμμόρφωση να δίνεται και μία ανάσα. Αυτές τις σκέψεις τις κάνουμε αυτή την περίοδο».

Έστω και καθυστερημένα, οι παραπάνω δηλώσεις δείχνουν κάποιο φως στο αδιέξοδο που έχουν περιέλθει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και μέσα σε αυτούς πολυάριθμοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που ότι εισπράττουν μέσω τραπεζικών καταθέσεων κατάσχεται

Μάλιστα όσοι συναλλάσσονται κυρίως μέσω τραπεζών-αριθμός που διαρκώς αυξάνεται- οδηγούνται άμεσα σε λουκέτο.

Θα πρέπει επομένως ότι είναι να γίνει να γίνει άμεσα  σε σχέση με το ξεπέρασμα των διαφόρων στρεβλώσεων που ανέφερε ο κ. Πιτσιλής. Στρεβλώσεις που πολλές φορές έχει σχέση και με τον υπερβάλλοντα ζήλο ορισμένων.

Οι λύσεις πρέπει να βρεθούν άμεσα, χωρίς να υπονομεύουν την πάταξη της ουσιαστικής φοροδιαφυγής.

Κοινός νους σε όλους όσους εμπλέκονται χρειάζεται.

Η δοκιμή του «πονάει κεφάλι- κόψε κεφάλι» απέτυχε παταγωδώς και διογκώνει όπως όλα δείχνουν τα χρέη των πολιτών προς το κράτος.

Last modified on Tuesday, 10/04/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας