Θετική εξέλιξη

Με την γνωστοποίηση της πρότασης του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος για το θέμα της Κανακάρη σημειώναμε από αυτήν τη στήλη στις 20 Απριλίου:

«Η σχετική πρόταση του ΤΕΕ που δημοσιεύουμε ολόκληρη σήμερα θεωρούμε ότι ανοίγει το δρόμο για να βρεθούν λύσεις σε μια διάνοιξη που έχει απασχολήσει την πόλη από την δεκαετία του ’60 και έφτασε μετά από εξήντα σχεδόν χρόνια επώασής της να ανοίξει, αποκαλύπτοντας σε όλους μας κυρίως τον μύθο που έκρυβε όλα αυτά τα χρόνια η δημόσια συζήτηση περί την υλοποίησή της.

η διαδικασία που προτείνε το ΤΕΕ δίνει διέξοδο και τα πρώτα δείγματα αποδοχής της από βασικούς ενδιαφερόμενους, δημιουργούν ελπίδα για μια τελική λύση μακριά μεν από τον μύθο του παρελθόντος κοντύτερα όμως στο να γίνει κάτι σημαντικά καλύτερο από το υπάρχον κυκλοφοριακό καθεστώς της πόλης και τις συνθήκες ζωής στο κέντρο της».

Θεωρούσαμε μάλιστα βέβαιο ότι σύντομα (αρχές Μαΐου) θα υπήρχε ανατπόκριση από πλευράς του Δήμου στην πρόταση για τη διοργάνωση σχετικής Ημερίδας.

Η Ημερίδα που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας την προσεχή Δευτέρα στην αίθουσα του ΤΕΕ αποτελεί θετική εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά αποτελέσματα.

Μάλιστα η ίδια η διατύπωση της σχετικής πρόσκλησης δίνει το θετικό/ό στίγμα:

Η Δημοτική Αρχή μετά τον κύκλο των επαφών και συζητήσεων με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και φορείς της πόλης, προχωρά στην υλοποίηση της δέσμευσής της και διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Κυκλοφοριακό στο Ιστορικό Κέντρο της Πάτρας».

Το θέμα τίθεται στη σωστή του διάσταση που αφορά συνολικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο ιστορικό κέντρο. Και όπως φαίνεται από τις επιμέρους εισηγήσεις, θα ακουστούν και τα διαχρονικά στοιχεία του όλου ζητήματος. Με έμφαση, όπως είναι φανερό στα τρέχοντα προβλήματα με την Κανακάρη.

Η ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής δείχνει ότι είναι έτοιμη να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Η επίσημη πρόσκληση για να ακουστούν και οι σοβαροί προβληματισμοί των κατοίκων της περιοχής , που με τεκμηριωμένες προτάσεις εδώ και χρόνια «κρούουν τον κώδωνα» των δυσχερειών και των επιπτώσεων από την διάνοιξη αποτελεί θετική εξέλιξη αλλά και δικαίωση των πρωτοβουλιών τους.

Ελπίζουμε ότι θα βρεθούν επιμέρους λύσεις που όμως θα πρέπει να είναι μακράς πνοής και να βλέπουν και τις εγγενείς πλέον αδυναμίες σε αυτό το έργο.

Για παράδειγμα σε ότι αποφασιστεί τελικά θα πρέπει να υπάρχει κατά νου και το ερώτημα που θέτει ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος, Δ. Κοτσάνης, για την περίπτωση αντιδρόμησης της Κανακάρη και επιλογής της ως βασικής εξόδου της πόλης: Ποιος θα πάρει την ευθύνη και τι εναλλακτικές θα υπάρχουν αν σε αυτήν την περιορισμένων δυνατοτήτων έξοδο ντεραπάρει κάποιο τριαξονικό ή ένα από τα διπλά λεωφορεία της πόλης που τη συνδέει με το Πανεπιστήμιο;      

Last modified on Friday, 04/05/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας