Υγεία και Ανάπτυξη

pgialeniosΔύο επίκαιρα θέματα, που συνδέουν την Υγεία με την Ανάπτυξη θα αναδειχθούν στο φετινό 6ο Forum Υγείας το επόμενο Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 στο Royal Theater στην Πάτρα (Πρώην Πτωχοκομείο-Ώρες εκδηλώσεων: από 10:00 έως 21:00 μ.μ.) Ιατρικός Τουρισμός και Διατροφή & Υγεία είναι οι βασικές θεματικές ενότητες του καθιερωμένου πολυσυνεδρίου που διοργανώνει ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων, που με συνέπεια κάθε χρόνο αναδεικνύει τη σχέση της Υγείας με την Ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

 Ιατρικός Τουρισμός

Ο Ιατρικός Τουρισμός αποτελεί ένα θέμα που είχε απασχολήσει και τις εργασίες του 1ου Forum Υγείας το 2013. Δεν είναι υπερβολή να σημειώσουμε ότι ήταν η πρώτη φορά που τίθετο ένα τέτοιο θέμα σε δημόσια συζήτηση σε άμεση σύνδεση με την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας. Ήταν εμφανές άλλωστε σε όλες τις εισηγήσεις από σημαντικούς εκπροσώπους του συνόλου σχεδόν των επιστημονικών και επιχειρηματικών φορέων που συμμετείχαν αλλά και των εκπροσώπων της πολιτείας.

Αυτήν την περίοδο όμως με τον Τουρισμό γενικότερα να αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες για την ανάπτυξη του τόπου μας, ο Ιατρικός Τουρισμός αποτελεί μια ξεχωριστή προοπτική για τη χώρα μας, που έχει ανέβει αρκετά υψηλά στην ατζέντα όσων έχουν ρόλο στην προώθησή του.

Οι συνθήκες είναι ώριμες ώστε η Δυτική Ελλάδα να αποκτήσει το δικό της ρόλο στον Ιατρικό Τουρισμό αξιοποιώντας σημαντικά πλεονεκτήματα που διαθέτει για αυτό. Προϋπόθεση να υπάρχει η ανάλογη συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων φορέων και επαγγελματιών σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Το φετινό Forum Υγείας, φιλοξενώντας σημαντικούς ομιλητές με εμπειρία και έργο στην ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στη χώρα μας, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά ώστε και η περιοχή μας να εισέλθει στο σχετικό χάρτη παγκοσμίως.

Η ενότητα του Ιατρικού Τουρισμού συνδιοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αχαΐας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών / Περιφερειακό Τμήμα Αχαΐας & Ηλείας και το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Υγεία και Διατροφή

Η Υγεία είναι στενά συνδεδεμένη με την Διατροφή και στο φετινό Forum Υγείας θα αναδειχθούν σημαντικές πλευρές αυτής της σχέσης από επιστημονικής πλευράς. Ταυτόχρονα όμως θα αναζητηθούν τρόποι σύνδεσης της και με την παραγωγική δομή της περιοχής και την περιφερειακή ανάπτυξη. Η ώθηση της σύνδεσης της τοπικής παραγωγής στο χώρο των τροφίμων με τη υγιεινή διατροφή που αφορά ένα μεγάλο αριθμό δραστηριοτήτων μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά και στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Η ενότητα Υγεία και Διατροφή θα συνδιοργανωθεί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και το Παράρτημα Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Θα έχει την υποστήριξη σημαντικών εθελοντικών οργανώσεων στο χώρο της Υγείας(αναφέρονται παραπάνω)

Το 6ο Forum Υγείας συνδιοργανώνεται από Ιατρικό Σύλλογο Πατρών και έχει ως θεσμικούς συνδιοργανωτές  την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας. Έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) με σχετική απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου με τον πρόεδρό της και πρόεδρό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεωργίου Πατούλη να είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για τον Ιατρικό Τουρισμό, μεταφέροντας σημαντική γνώση και εμπειρία που έχει στον τομέα αυτό.

Να σημειωθεί ότι στην είσοδο του συνεδριακού χώρου του Royal Τheater θα λειτουργεί αντιπροσωπευτικός εκθεσιακός χώρος.

Η είσοδος είναι Ελεύθερη και η πρόσκληση συμμετοχής μας αφορά όλους.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Video Gallery

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Απόψεις

Αρχή Σελίδας