To 34ο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΠ&ΔΕ

sevpde new

Πριν την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, εξελέγη το 34ο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, με τέσσερα νέα μέλη για την ερχόμενη τριετία.

Συγκεκριμένα, εξελέγησαν:

 • Πρόεδρος του Δ.Σ. για Μπάρλος Κλεομένης- Χρηματικά και Βιοφαρμακευτικά Εργαστήρια Πατρών Α.Ε.,
 • Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Πέττας Παρασκευάς- Κυριάκος- Παύλος Πέττας ΑΒΕΕ,
 • Αντιπρόεδρος Μανιατόπουλος Άγγελος- Νίκος Μανιατόπουλος ΑΕ,
 • Αντιπρόεδρος Σπηλιόπουλος Γεώργιος- Β.Γ. Σπηλιόπουλος ΑΒΕΕ,
 • Αντιπρόεδρος Παπαγεωργίου Δημήτρης- ΤΙΤΑΝ,
 • Γεν. Γραμματέας Κυριακόπουλος Βασίλης- Friesland,
 • Ταμίας, Πολύχρονος Αναστάσιος- Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου

Τακτικά Μέλη: Αναστασίου Ιωάννης- ΚΑΒΙΝΟ, Γιαννούλης Εμμανουήλ- ΕΛΣΑΠ (Ναύπλιο), Δούρος Θεόδωρος- DUR (Δούρος ΑΕ), Κεπενού Ελένη- Μύλοι Κεπενού ΑΒΕΕ, Κωστόπουλος Νικόλαος- ΚΩΖΑΤ ΑΒΕΕ (με έδρα Τραγανό Ηλείας), Νικολοπούλου Θεοδώρα- EL PACK, Παρασχόπουλος Νικόλαος- Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Πιστιόλας Κωνσταντίνος-ΕΥΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ (Αgrino) από το Ν. Αιτωλοακαρνανίας). Η Εκτελεστική Επιτροπή απαρτίζεται από τους: Λιαρομάτη Ελένη, Κούστας Αθανάσιος, Ταβλάς Γιώργος.

Το 34ο Διοικητικό Συμβούλιο παρουσίασε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ Πελοποννήσου & Δυτ. Ελλάδας Νικόλαος Κοτσώνης, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του Συνδέσμου και τους πρωταγωνιστές του, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή.

Για την ιστορία…

Όπως ανέφερε, εκατό χρόνια πριν το 1918 με πρωτοβουλία επιχειρηματιών της περιοχής του Ν. Αχαΐας ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, με έδρα την πόλη της Πάτρας και περιοχή ευθύνης του τις γεωγραφικές περιοχές της Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Μάλιστα παρουσίασε το πρώτο πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συνδέσμου, της 15ης Μαρτίου 1918 κατόπιν προσκλήσεως εκ μέρους του πρεσβυτέρου των εν Πάτραις Βιομηχάνων κ. Χαρ. Τριάντη, που συνήλθε στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Ο ΕΡΜΗΣ και στην οποία συμμετείχαν οι:

 1. Χαράλ.Τριάντης
 2. Δημοσ. Αλεξόπουλος
 3. Αναστ. Αναστασόπουλος
 4. Κωνστ. Πραπόπουλος
 5. Παν. Σαμαράς
 6. Σπυρ. Καράμαλης
 7. Βασίλ. Ηλιόπουλος
 8. Βασίλ. Τασόπουλος
 9. Αθαν. Σπηλιοτόπουλος
 10. Πέτρο. Καμπότσαρης
 11. Αντών.Καράμπελας
 12. Πολυχρ. Σπηλιότης
 13. Κωνστ. Γυφτόπουλος
 14. Θ. Αναγνωστόπουλος

Οι αρχικοί σκοποί ήταν:

α. Η προστασία και η προαγωγή των οικονομικών, ηθικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης μεταξύ τους .

β. Η μελέτη, προβολή, υποστήριξη και συμβολή στην ανάπτυξη των θεμάτων, που ενδιαφέρουν την μεταποίηση - βιομηχανία και κάθε συναφή επιχειρηματική δραστηριότητα με μόνιμη οργάνωση και μορφή νομικού προσώπου που συμβάλλει στην ανάπτυξή της και που ανταποκρίνεται σε επί μέρους λειτουργίες της βιομηχανίας, ιδίως την οργάνωση, την ελεγκτική, την πληροφορική, τις δημόσιες σχέσεις, τη διαφήμιση και την επιμόρφωση των στελεχών και εργαζομένων στην μεταποίηση - βιομηχανία και την επιστημονική έρευνα για την υποβοήθηση του έργου της βιομηχανικής ανάπτυξης.

Με το πέρασμα του χρόνου και με την ταυτόχρονη εισδοχή νέων βιομηχανιών στους κόλπους του Συνδέσμου, διατηρούνται αμείωτες οι προσπάθειες για την προώθηση των παραπάνω σκοπών ενώ παράλληλα τίθενται νέοι το ίδιο σημαντικοί, που υπαγορεύονται υπό το πρίσμα των κοινωνικοοικονομικών ανακατατάξεων, που συντελούνται.

Last modified on Monday, 06/05/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας