Παρουσιάστηκε η σειρά γραμματοσήμων  «EUROPA 2018 – ΓΕΦΥΡΕΣ

elta eggainia newΜε σημαντική επιτυχία και συμμετοχή  πραγματοποιήθηκε το περ. Σάββατο στη  «Στέγη Πολίτη & Πελάτη» της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης»  η επίσημη παρουσίαση σε εθνικό επίπεδο της ειδικής σειράς γραμματοσήμων «EUROPA 2018 – ΓΕΦΥΡΕΣ».

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο θεματικό αφιέρωμα των ευρωπαϊκών ταχυδρομείων, περιλαμβάνει τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και τη γέφυρα της Πλάκας σε μια σειρά γραμματοσήμων πουφιλοτέχνησε η Μυρσίνη Βαρδοπούλου. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που οργανώθηκε από την κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ, εγκαινιάσθηκε η Φιλοτελική Έκθεση «Ταχυδρομικές Γέφυρες Αχαΐας – Αιτωλοακαρνανίας» από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα (ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Αγγελόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Νίκο Μπαλαμπάνη} από κοινού με την κυρία Βανδώρου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. κ. Benoit Le Bouille.

anastasia vandorouΤο νόημα της εκδήλωσης περιέγραψε στην ομιλία της  η κα  Αναστασία  Βανδώρου  Διευθύντρια Περιφ. Διεύθυνσης  ΕΛΤΑ Πελοποννήσου- Δυτ. Ελλάδας η οποία τόνισε μεταξύ άλλων:

Κάθε χρόνο η ειδική σειρά γραμματοσήμων EUROPA εκδίδεται στις 49 χώρες μέλη της PostEurope με κοινή θεματολογία.

Μια συλλογική δράση στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών αλλά και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους.

Η φετινή Ειδική Σειρά Γραμματοσήμων EUROPA 2018, που εμπνέεται από τις Γέφυρες, μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές, μας γνωρίζει την ιστορία και την αρχιτεκτονική σημαντικών μνημείων της ηπείρου μας, αλλά μας παρουσιάζει και σημερινά επιτεύγματα.

Οι γέφυρες ανέκαθεν αποτέλεσαν κατασκευές, σημείο αναφοράς για τις ανθρώπινες κοινωνίες.

Οι γέφυρες ενώνουν ιδέες και πόλεις, ανθρώπους, γεγονότα και από οικοδομική κατασκευή μετατρέπονται σε βήμα έκφρασης των πολιτών.

Ενώνουν ανθρώπους με τα όνειρά τους.

Κάθε τι που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, που επιβάλλεται στις ακαμψίες της φύσης για να διευκολυνθεί η ανθρώπινη ζωή είναι ΠΡΟΟΔΟΣ.

Έτσι τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ πιστά στον θεσμό αλλά και στο χρέος τους, που δεν είναι άλλο από την εξυπηρέτηση και την ανθρώπινη επικοινωνία, κυκλοφόρησαν  στις 24 Μαΐου ένα διπλό γραμματόσημο με τις γέφυρες Ρίου – Αντιρρίου και Πλάκας.

Η γέφυρα του Ρίου- Αντιρρίου <ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ> ήταν το όραμα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Χαρίλαου Τρικούπη από το 1889

Πόσα χρόνια αλήθεια για να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο όραμα…

Όμως έγινε πραγματικότητα και μάλιστα στους δικούς μας καιρούς.

Η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο είναι ελληνική και αποτελεί τμήμα της ΙΟΝΙΑΣ και της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.

Απόδειξη, πως από τα μεγάλα σχέδια δεν πρέπει να παραιτείται κανείς.

Η επιμονή στην εμπνευσμένη πρόταση έφερε αποτέλεσμα.

Παράλληλα, το παλαιότερο γεφύρι, εκείνο της Πλάκας που  χτίστηκε το 1866 στον ποταμό Άραχθο είναι επίσης το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων και το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Τι καλύτερο να επικοινωνεί μια κοινωνία πάνω από ένα ποταμό, ένα δυναμικό ζωντανό σημείο της φύσης, που κινείται και αυτό , ανανεώνεται και συνδέει με την σειρά του , τους νέους πολιτισμούς και τις νέες ιδέες.

Δύο γέφυρες που προχώρησαν την ιστορία του τόπου καταγράφηκαν σε δύο γραμματόσημα, εξυψώνοντας το καθήκον του φιλοτελισμού.

Κλείνοντας να σας πω ότι με αφορμή την Φιλοτελική έκθεση  "Ταχυδρομικές Γέφυρες Αιτωλοακαρνανίας – Αχαΐας" τα Ελληνικά Ταχυδρομεία χρησιμοποιούν  ειδική αναμνηστική σφραγίδα στο προσωρινό Ταχυδρομικό Κατάστημα που λειτουργεί σήμερα στον χώρο της έκθεσης  και κυκλοφορούν επίσης ειδικά φιλοτελικά προϊόντα.

Μια έκθεση που πραγματοποιείται χάριν στην πρωτοβουλία της Φιλοτελικής Εταιρείας Αγρινίου και της Φιλοτελικής Εταιρείας Πατρών, και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιουνίου.

Τα ΕΛΤΑ ήταν και θα είναι «ΓΕΦΥΡΑ» επικοινωνίας.

Και τα γραμματόσημα θα είναι η «ΓΕΦΥΡΑ» για τα νοητά μας ταξίδια, oσο οι επιστολές και τα δεματά μας μεταφέρονται – με ταχύτητα και ασφάλεια όπου ακριβώς επιθυμούμε.

Εκ μέρους των ελληνικών ταχυδρομείων  ευχαριστούμε όλους εσάς που είστε σήμερα κοντά μας, την ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ για την παραχώρηση της αίθουσας και  τις Φιλοτελικές Εταιρείες Πατρών και Αγρινίου για την προσφορά τους στην δημιουργία της έκθεσης.

Last modified on Monday, 02/07/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας