Περίοδος γονιμότητας

Η Πάτρα και γενικότερα οι πρωτεύουσες της χώρας μετά από ολιγοήμερη είναι αλήθεια καλοκαιρινή ανάπαυλα ζωντανεύουν με την 21η Αυγούστου να σημαίνει ουσιαστικά και την έναρξη της άτυπης προεκλογικής περιόδου για την χώρα.

Η ΔΕΘ τις επόμενες ημέρες και ο αναμενόμενος ανασχηματισμός  θα αποτελέσουν  όπως όλα δείχνουν και την ουσιαστική έναρξη με άγνωστη βέβαια την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, που η λογική την τοποθετεί μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου του 2019.

Παράλληλα βέβαια θα έχουμε και τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Ευρωεκλογές, με άγνωστο ακόμη τους συνδυασμούς ως προς τις ημερομηνίες τους.

Η καλοκαιρινή ραστώνη όπως μαθαίνουμε δεν  επηρέασε σε τοπικό επίπεδο μαζώξεις και συζητήσεις σε ότι αφορά συμμαχίες και ενδιαφερόμενους για το Δήμο της Πάτρας και την Περιφέρεια.

Το καινούργιο δεδομένο βέβαια στις τωρινές συζητήσεις, που τις επηρεάζει καθοριστικά, είναι ο νέος εκλογικός νόμος για τις εκλογές στην Τ.Α. Οι ενδιαφερόμενοι, που ακόμη αποκωδικοποιούν τις λεπτομέρειές του, αντιλαμβάνονται τα περιθώρια αλλά και τα όρια για νέες συμμαχίες. Ιδίως στο Δήμο της Πάτρας όπου τις συζητήσεις επηρεάζουν  από τη μια η δημοφιλία Πελετίδη (πέραν του κομματικού του ορίζοντα) και από την άλλη η πανσπερμία «αρχηγών» και ενδιαφερομένων γενικότερα.

Θεωρούμε ότι επόμενη  περίοδος είναι κατάλληλη για γόνιμες διαδικασίες που κάτω από  συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορούν να δώσουν γενικότερα στην περιοχή τον «δικό της αναπροσανατολισμό» στο τι θέλει από τους τοπικούς της άρχοντες.

Η αναγκαιότητα   για μια νέα αντιμνημονιακή αρχή, για μια επανεκκίνηση παντού, μπορεί  να οδηγήσει  ένα σημαντικό τμήμα του πολιτικού δυναμικού της περιοχής, που προβληματίζεται σοβαρά για το παρόν και το αύριο του τόπου μας, στο να κάνει και τις αναγκαίες υπερβάσεις. Σε όλα όσα μέχρι σήμερα εμποδίζουν την Τ.Α  να διαδραματίζει τον ρόλο που της αξίζει στην προκοπή των πολιτών και του τόπου.

Σε αυτήν την κατεύθυνση έχει μεγάλη σημασία να αποκτήσουν νέο νόημα ορισμένες λέξεις «κλειδιά». Καταγράφουμε τις βασικότερες εν είδη δεκαλόγου και αλφαβητικά : Ανάπτυξη. Αξιοκρατία. Εξωστρέφεια. Επιχειρηματικότητα. Επικοινωνία. Ηγεσία. Ικανότητα. Συλλογικότητα. Συνεργασία. Σύνθεση.

Προφανώς υπάρχουν και άλλες και καλοδεχούμενη η πρόσθεση στον κατάλογο. Θα είναι άλλωστε εξαιρετικά χρήσιμος ένας συναγωνισμός  απόδοσης του καταλληλότερου περιεχομένου στις παραπάνω έννοιες από τις παρατάξεις που θα ζητήσουν την ψήφο μας στις εκλογές που έρχονται.

Από την πλευρά μας και πάντα πιστεύοντας ότι όποιος προτείνε οτιδήποτε θα πρέπει ταυτόχρονα από όποια θέση λειτουργεί να καταθέτει και τι ίδιος θα συνεισφέρει σε όσα προτείνει, ήδη έχουμε ξεκινήσει διαβουλεύσεις ώστε  το προσεχές  21ο Forum Ανάπτυξης που διοργανώνει ο «Σ.Ε» με τον επίκαιρο τίτλο «Ο δικός μας Αναπροσανατολισμός» να αποτελέσει γόνιμο βήμα χωρίς αποκλεισμούς για όσους έχουν να δώσουν  νόημα σε όσα παραπάνω αναφέραμε.

Αν ο δημόσιος διάλογος μπολιαστεί από μια τέτοια διαδικασία το επόμενο προεκλογικό διάστημα και προσελκύσει το ενδιαφέρον της κοινωνίας, κάτι νέο θα γεννηθεί στο τόπο μας.     

Last modified on Friday, 24/08/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας