Στο επίκεντρο η αντισεισμική θωράκιση της Πάτρας

agora argyriΕπί τάπητος θα βρεθεί η αντισεισμική θωράκιση της Πάτρας μετά από τον ισχυρό σεισμό των 6.4 Ρίχτερ ανοικτά της Ζακύνθου, τα ξημερώματα της περ. Παρασκευής. Η πρωτοβουλία ελήφθη από τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη ο οποίος συγκαλεί σύσκεψη και καλεί όλους τους φορείς πόλης, αύριο Σάββατο 3 Νοέμβρη 2018 στις 11:00 π.μ., στην Αγορά Αργύρη σύσκεψη με θέμα «Η Αντισεισμική Θωράκιση της Πόλης».

Eχει κληθεί να κάνει εισηγητική παρέμβαση ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Αϊβαλής, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως τα νέας γενιάς κτίρια, δηλαδή τα ενεργά αυτά που έχουν κατασκευαστεί με τον αντισεισμικό κανονισμό και έχουν χτιστεί τη δεκαετία του ΄80 απέδειξαν ότι άντεξαν στον ισχυρό σεισμό.

Β. Αϊβαλής: «Εχουμε αξιόπιστες κατασκευές»

«Η τεχνολογία έχει προχωρήσει και οι αντισεισμικοί κανονισμοί φαίνεται ό,τι αποδίδουν στην πράξη. Οι κατασκευές που δίνονται από τους μηχανικούς είναι αξιόπιστες και ιδιαίτερα καλές», τονίζει ο κ. Αϊβαλής και σημειώνει ότι οι όποιες αστοχίες προέκυψαν στα παλιά σπίτια, τα οποία δεν είναι δομημένα με βάση τον νέο αντισεισμικό κανονισμό. Ωστόσο, παρατήρησε πως το πρόβλημα παρουσιάζεται στα παλιά κτίρια, στα οποία δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες συντηρήσεις – επισκευές. Για το λόγο αυτό επισημαίνει ότι είναι αναγκαία η θέσπιση κινήτρων από την πολιτεία και την Ε.Ε. για να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα παρεμβάσεων σε έναν μεγάλο αριθμό ακινήτων και στην Πάτρα.

ΟΕΣΠ : Μέτρα ανακούφισης για τη Ζάκυνθο

Εξάλλου, την άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγεισών επιχειρήσεων από τον σεισμό στην Ζάκυνθο ζήτησε με επιστολή της στους Υπουργούς Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Μετά από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί της Ζακύνθου στο οποίο δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις που ανήκουν στον Εμπορικό Σύλλογο Ζακύνθου - μέλους της Ομοσπονδίας μας, οι πληγές που προκλήθηκαν είναι σημαντικές και θα επουλωθούν μετά από καιρό. Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη η ομαλή λειτουργία πολλών επιχειρήσεων. Για τους λόγους αυτούς σαν Ομοσπονδία παρακαλούμε όπως προχωρήσετε στην λήψη άμεσων μέτρων υπέρ των επιχειρήσεων του νομού για τουλάχιστον 1 μήνα, όπως:

  • Αναστολή των φορολογικών καταβολών των επιχειρήσεων (ΦΠΑ - ΕΝΦΙΑ και άλλων παρακρατούμενων φόρων).\
  • Αναστολή δόσεων του φόρου εισοδήματος και των δόσεων ρυθμίσεων οφειλών προς το Δημόσιο.
  • Αναστολή καταβολής των τρεχουσών εισφορών και ρυθμίσεων προς τον ΕΦΚΑ.
  • Μεταφορά προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής ΑΠΔ μηνός Σεπτεμβρίου.
  • Αναστολή των πάσης φύσεως πλειστηριασμών.
  • Ρύθμιση καταβολής οφειλών στη ΔΕΗ.
  • Ρύθμιση καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών από δάνεια προς τις Τράπεζες.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την άμεση εφαρμογή των προτάσεών μας που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και την τοπική αγορά της Ζακύνθου».

Last modified on Friday, 02/11/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας