Γιώργος Χατζηπαύλου : Ξεκίνησα από τις "Νύχτες Κωμωδίας" της Λουκίας Ρικάκη

giorgos xatzipaulouΣυζητήσαμε με τον Γιώργο Χατζηπαύλου έναν εκ των δύο πρωταγωνιστών της βραδιάς - Stand Up Comedy Special – για την παράσταση, το γέλιο, τα πρώτα βήματα της καριέρας του και τέλος στο εάν η πολιτική εξουσία δέχεται το χιούμορ ως άσκηση αυστηρής κριτικής. Στο Stand Up Comedy Special θα παρουσιάσει ολοκαίνουρια κείμενα, σημειώσεις, ιδέες, ιστορίες, ειπωμένα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο! 

Η περσινή σεζόν ήταν μια από τις πιο παραγωγικές για τον Γιώργο. Από τις 6 Οκτωβρίου που ξεκίνησαν οι εμφανίσεις του με το «Σχεδόν Σαράντα» και το Comedy Club για παιδιά, μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, πραγματοποίησε περισσότερες από 140 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και σε εννιά Ευρωπαϊκές πόλεις

Μιλήστε μας για τη «Φθινοπωρινή συνάντηση κορυφής» & τη συνεργασία με το διεθνούς φήμης Ελληνοκαναδό Angelo Tsarouchas, σε μια περιοδεία ανά την Ελλάδα με τίτλο “Stand Up Comedy Special” ….

Όσον αφορά  τη συνεργασία με τον Angelo Tsarouchas γνώριζα ότι θα έρθει στην Ευρώπη, του το πρότεινα σαν ιδέα και την αποδέχτηκε. Είναι ένας παρά πολύ καλός κωμικός, διεθνούς φήμης με σημαντική εμπειρία στην Αμερική, Αυστραλία & Αγγλία και γενικά στην παγκόσμια σκηνή Stand Up Comedy.

Έχετε δηλώσει : “Ο κωμικός δεν είναι ένας άνθρωπος που λέει αστεία πράγματα, είναι ένας άνθρωπος που λέει τα πράγματα αστεία”, ποσό δύσκολο είναι αυτό στο καιρό της κρίσης ;

Το γέλιο είναι ένας αυθόρμητος μηχανισμός οπότε δεν θεωρώ ότι περιορίζεται ή είναι περισσότερο ανάλογα με την εποχή. Το ζητούμενο στην κωμωδία πάντα είναι το γέλιο οπότε δουλεύεις προς αυτή την κατεύθυνση. Κάθε δημιουργός κάνει τη δουλειά του με γνώμονα το καλύτερο αποτέλεσμα και είναι στη διακριτική ευχέρεια του θεατή να επιλέξει το είδος ή τον καλλιτέχνη που θα δει.

Θα ήθελα να μας πείτε για τη συμβολή της Λουκίας Ρικάκη στο stand-up comedy, η οποία παρουσίασε από το  1997 τις "Νύχτες Κωμωδίας "

Η Λουκία Ρικάκη ουσιαστικά σύστησε το είδος στο ελληνικό κοινό με το όνομά του και δημιούργησε την πρώτη ομάδα ανθρώπων που ασχολήθηκαν με αυτό. Ορισμένοι κωμικοί που συμμετείχαν τότε στις Νύχτες Κωμωδίας είναι σήμερα καταξιωμένοι κωμικοί του stand-up. Μέχρι τότε υπήρχαν στοιχεία του σε παραστάσεις μουσικές ή την δεκαετία του '70 στα αναψυκτήρια, ενώ ο μόνος Έλληνας που είχε ασχοληθεί με αυτό επαγγελματικά στην Αμερική ήταν ο Χάρυ Κλυνν. Προσωπικά στο κλαμπ 104 της Λουκίας Ρικάκη είδα πρώτη φορά live stand up comedy κι εκεί ξεκίνησα ερασιτεχνικά. Έχει πολλές διαφορές πια και το είδος έχει αλλάξει πολύ αλλά σίγουρα τα βασικά στοιχεία υπήρχαν και τότε. Ήταν ένα comedy club που λειτουργούσε 5 μέρες την εβδομάδα αλλά παράλληλα μία ανοιχτή σκηνή ώστε να δοκιμάσει κανείς το υλικό του. Ήταν για πολλά χρόνια σημείο αναφοράς ως κάτι πολύ διαφορετικό σαν επιλογή ψυχαγωγίας.

Τη σημερινή εποχή η πολιτική εξουσία μπορεί να δεχτεί το χιούμορ ως άσκηση αυστηρής κριτικής, τι πιστεύετε ;

Προσωπικά η πολιτική σάτιρα δεν είναι το αγαπημένο μου πεδίο κωμωδίας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιες μικρές αναφορές. Σπάνια μεν αλλά υπάρχουν. Σχετικά με την πολιτική εξουσία, γενικά δεν νομίζω ότι μπαίνει στη διαδικασία να κάνει αυτοκριτική με βάση τη σάτιρα που της ασκείται.

Πληροφορίες : Η παράσταση του Γιώργου Χατζηπαύλου θα είναι στα ελληνικά ενώ του Angelo Tsaroucha στα αγγλικά 

Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ώρα 8:00μ.μ., Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ, Προπώληση: 10 ευρώ

Last modified on Friday, 02/11/2018

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας