Πιο κοντά το Φυσικό Αέριο στη Δυτική Ελλάδα

fysiko aerio ditiki ellada

Ένα αποφασιστικό βήμα για την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα έγινε χθες καθώς με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με ποσό 18,5 εκατομμυρίων ευρώ, του έργου «Ανάπτυξης δικτύων διανομής Φυσικού Αερίου μέσης και χαμηλής πίεσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος».

Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά αλλά και ένας εξίσου σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων σ’ όλη την Δυτική Ελλάδα θα επωφεληθούν απ’ την επέκταση των δικτύων διανομής Φυσικού Αερίου. Το φυσικό αέριο σχεδιάζεται να έρθει στην Δυτική Ελλάδα σε υγροποιημένη μορφή και μέσω των δικτύων διανομής να φτάσει στους καταναλωτές, αποκαθιστώντας έτσι μια διαχρονική αδικία σε βάρος των πολιτών και των επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδος.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας έκανε λόγο για «μια εξέλιξη που μας φέρνει πιο κοντά σ’ ένα στόχο στρατηγικού χαρακτήρα για την Περιφέρεια μας. Πιο κοντά σε μια φιλική προς το περιβάλλον και φθηνότερη πηγή ενέργειας, πιο κοντά σε νέες θέσεις εργασίας και σε μια κατάκτηση που θα ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι το αποτέλεσμα της πολύ καλής προετοιμασίας και συνεργασίας που προηγήθηκε ανάμεσα στην Περιφέρεια, στα Τεχνικά Επιμελητήρια και την ΔΕΠΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2016 η Περιφέρεια υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τα ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος και Αιτωλοακαρνανίας και την ΔΕΠΑ με αντικείμενο την προώθηση του έργου «Δημιουργία Αποκεντρωμένων Συστημάτων Τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Ο κ. Κατσιφάρας με την ευκαιρία της σημερινής εξέλιξης να ευχαριστήσω θερμά τα Τεχνικά Επιμελητήρια, τους Προέδρους και τις διοικήσεις τους αλλά και τον Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή που απ’ την πρώτη στιγμή ήταν κοντά μας και υποστήριξαν τον όλο σχεδιασμό», σημειώνει ο κ. Κατσιφάρας.  «Ακόμα και όταν κάποιοι πίστευαν ότι μια τέτοια εξέλιξη ήταν ανέφικτη, εμείς δεν εγκαταλείψαμε τον στόχο μας. Και σήμερα δικαιωνόμαστε. Ο πολίτης, η στήριξη στο νοικοκυριό, οι περισσότερες ευκαιρίες στις νέες και στους νέους μας για δουλειά, η στήριξη στην υγιή επιχειρηματικότητα, η προστασία του περιβάλλοντος, όλα μαζί είναι παράλληλα οφέλη που προκύπτουν απ’ το φυσικό αέριο», κατέληξε με νόημα ο Περιφερειάρχης.

Last modified on Tuesday, 09/04/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας