Σε αυξημένη ετοιμότητα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λόγω της «Σοφίας»

diakopto

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τα ορεινά της Αχαΐας και σήμερα Παρασκευή, με την «Σοφία» να δείχνει τα δόντια της καθώς το ψύχος αναμένεται να είναι δριμύ. Ο κρατικός μηχανισμός του νομού βρίσκεται από χθες σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προκύψουν.

Από χθες το πρωί, το σκηνικό του καιρού στην ορεινή Αχαΐα είναι κατάλευκο, χιόνισε μέχρι και μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων, ενώ η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο διεξαγόταν μόνον με αντλιοσθητικές αλυσίδες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος μετέβη στην επαρχιακή οδό Πούντας - Καλαβρύτων προκειμένου να προβεί στον άρτιο συντονισμό των προσπαθειών των αρμοδίων αρχών για την ομαλή λειτουργία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Παράλληλα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Λαζουρά Γεώργιο, τον Δήμαρχο Αιγιάλειας Παναγόπουλο Αθανάσιο, τον Δήμαρχο Ερυμάνθου Καρπή Αθανάσιο, τον Αν. Διευθυντή Αστυνομίας του Ν. Αχαΐας Μιχαλόπουλο Γεώργιο, καθώς και με τον Διοικητή του Α. Τ. Αιγιαλείας Ροδόπουλο Βασίλειο, προκειμένου να υπάρχει συντονισμός, συνεργασία και άμεση επέμβαση σε περίπτωση που κληθεί ανάγκη.

Οι Υπηρεσίες της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας είναι σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και να προλάβουν οποιοδήποτε θέμα δημιουργηθεί από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας στο οδικό δίκτυο επιχειρούν από χθες τα παρακάτω μηχανήματα αποχιονισμού που είναι εφοδιασμένα με τις απαραίτητες ποσότητες αλατιού:

Α) στην Επαρχιακή Οδό Ακράτας – Ζαρούχλας μία αλατιέρα της Π.Δ.Ε. και ένα μηχάνημα έργου.

Β) στην Επαρχιακή Οδό Πούντας – Καλαβρύτων μία αλατιέρα του Δήμου Καλαβρύτων και ένα μηχάνημα έργου.

Γ) στην Επαρχιακή Οδό Χαλανδρίτσας – Καλαβρύτων μία αλατιέρα της Π.Δ.Ε. και δύο μηχανήματα έργου.

Δ) στην εθνική οδό Αιγίου – Πτέρης Καλαβρύτων μία αλατιέρα της Π.Δ.Ε.

«Το χιόνι βοηθάει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, όμως χρειάζεται από όσους θα κινηθούν προς τις χιονισμένες περιοχές υπευθυνότητα και σύνεση και προφανώς συμμόρφωση στις υποδείξεις της αστυνομίας. Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε ολόκληρο το ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο του Ν. Αχαΐας είναι απαραίτητη προκειμένου οι οδηγοί και οι επιβάτες των οχημάτων να φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους», ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος.

Άνοιξε και επίσημα το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Το Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων άνοιξε και επίσημα προχθές την πλήρη λειτουργία του με όλες τις πίστες και με τους λάτρεις του σκι να απολαμβάνουν το κατάλευκο τοπίο και το φρέσκο χιόνι. Η επισκεψιμότητα την επομένη της Πρωτοχρονιάς ήταν πάρα πολύ μεγάλη, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και πληρότητα από πλευράς τουριστών και για το Σαββατοκύριακο των Φώτων.

Αναγκαίες οι αλυσίδες

Υπενθυμίζουμε ότι από χθες νωρίς το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου:

  • Αιγίου - Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης.
  • Πούντας-Καλαβρύτων, από το 10ο χλμ. και πάνω.
  • Καλαβρύτων - Διακοφτού, μέσω μονής Μ. Σπηλαίου.
  • Καλαβρύτων - Πατρών, μέσω Χαλανδρίτσας.
  • Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και Λουσών.
  • Από Καλάβρυτα προς χιονοδρομικό κέντρο.
  • Αιγείρας - Περιθωρίου, από το 3ο χλμ. και πάνω.
  • Ακράτας - Ζαρούχλας, από το 8ο χλμ. της ΠΕΟ Κορίνθου – Πατρών.
  • Από Περιστέρα έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και από Θωμαίικα προς Ρακίτα και Λεόντιο.

Πολικές θερμοκρασίες

Στο μεταξύ, χιόνισε μέχρι και τα Σελλά, ενώ αναμένεται η σημερινή ημέρα να είναι πιο έντονη, με πολικές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους μηδέν βαθμούς Κελσίου στο Αίγιο, με πολικές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους μηδέν βαθμούς Κελσίου στο Αίγιο, στην Πάτρα να κυμαίνεται από 3-8 βαθμούς, ενώ στα Καλαβρύτα αναμένεται χιονόπτωση με τη θερμοκρασία να κατεβαίνει μέχρι και τους -6βαθμούς. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο των Φώτων. 

Υπνωτήριο στο Παμπελοποννησιακό

Από την περασμένη Τετάρτη 2 Ιανουαρίου το βράδυ και κατά τις ημέρες του ψύχους λειτουργεί χώρος φιλοξενίας των αστέγων. Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Πατρέων λόγω της έναρξης των εργασιών στο κτίριο του πρώην Αρσακείου, το υπνωτήριο θα λειτουργήσει στο Παμπελοποννησιάκο Στάδιο.

Οι ώρες λειτουργίας θα είναια πό τις 22:00 μ.μ. έως και τις 8:00 π.μ. Στο χώρο θα παρέχεται φαγητό και ζεστό μπάνιο. Παρακαλούνται οι πολίτες και οι υπηρεσίες που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τον Κοινωνικό Οργανισμό να καλούν στα τηλέφωνα : 2614409977-2610390968-6984617545-6984617546

Last modified on Tuesday, 09/04/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας