Εκπτώσεις επί των εκπτώσεων!

leyki nyxta

Μπορεί η «Λευκή Νύχτα» να ακυρώθηκε με απόφαση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου εφόσον «σκόνταψε» στις έντονες αντιδράσεις φορέων και εργαζομένων, ωστόσο οι έμποροι ετοιμάζουν «βομβαρδισμό» από γενναίες εκπτώσεις για να γιορτάσουν την αυριανή έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, του κορυφαίου θεσμού της πόλης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος επιρρίπτει τις ευθύνες στην Δημοτική Αρχή της Πάτρας, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του ΕΕΣΠ όπου συμμετείχαν κλαδικοί σύλλογοι και αρκετοί συνάδελφοι εξετάστηκε το πλαίσιο εκδηλώσεων για την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε πως η θεσμοθέτηση δράσεων που έχουν ως στόχο τη δημιουργία καρναβαλικού κλίματος, τόνωση της αγοράς και συμμετοχή των πολιτών σε μεγάλα γεγονότα, πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των κινήσεων που οφείλουν να γίνονται από τον εμπορικό κόσμο της πόλης. Η επιτυχία τέτοιων γεγονότων όμως προϋποθέτει τη συνέργεια όλων των φορέων της πόλης.

Ωστόσο, παρά την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος συνεργασίας με εκδηλώσεις την συγκεκριμένη ημέρα από τον ΕΕΣΠ, η Δημοτική Αρχή δεν έδειξε προθυμία όπως φάνηκε και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό στις 4/1/2019».

Αρνητική συγκυρία

Όσον αφορά στην επέκταση του ωραρίου ο Εμπορικός Σύλλογος γνωστοποιεί πως «διαπιστώθηκε ότι δημιουργείται αρνητική συγκυρία, από το άνοιγμα την επόμενη ημέρα (Κυριακή 20/1/2019) ορισμένων πολυκαταστημάτων και εμπορικών αλυσίδων, παρά την αντίθετη θέση του ΕΕΣΠ. Επί της βάσης αυτής συναποφασίστηκε τα καταστήματα να λειτουργήσουν στο πλαίσιο του εθνικού ωραρίου δηλαδή από τις 10.30 έως τις 20.00».

«Πολύχρωμες» εκδηλώσεις

Παράλληλα, παρά την άρνηση της Δημοτικής Αρχής για οποιαδήποτε συνεργασία σε εκδηλώσεις, ο ΕΕΣΠ προετοιμάζει εκδηλώσεις τόσο κατά την έναρξη όσο και κατά τη διάρκεια του Πατρινού Καρναβαλιού:

  • Σχεδιασμό ειδικής αφίσας και φυλλαδίων προβολής που σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Αχαΐας και τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. θα συμβάλλουν στην προβολή της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού (τοποθέτηση αφίσας στα λεωφορεία και σε κοντινούς σταθμούς καθώς και στα διόδια της γέφυρας).
  • Μουσικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε πολλά σημεία της πόλης.
  • Διοργάνωση του 5ου Διαγωνισμού Καρναβαλικής Βιτρίνας ώστε μέσα από τον στολισμό των βιτρινών να προβληθεί το μεγάλο γεγονός της πόλης και να αποδοθούν τα αντίστοιχα βραβεία.
  • Μόνο για το Σάββατο 19/1/2019 τα καταστήματα θα έχουν ειδικές μειωμένες τιμές – ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ – και καλούνται οι συνάδελφοι να το επικοινωνήσουν ανάλογα στο καταναλωτικό κοινό.

«Πιστεύουμε ότι η πόλη έχει ανάγκη από χαρά, δημιουργία, προβολή, εξωστρέφεια και όχι από ανέξοδες και αδιέξοδες αντιπαραθέσεις εσωστρέφειας και μιζέριας. Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος της Πάτρας, όσο και οι Σύλλογοι που έλαβαν μέρος στη σύσκεψη συμφώνησαν πως θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για την τόνωση της αγοράς και για να γίνει η Πάτρα μια «ζωντανή» πόλη όπως πραγματικά της αξίζει», καταλήγει η ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΕΕΣΠ.

Προαιρετικό άνοιγμα  μεθαύριο από 11- 6 μ.μ.

Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα μεθαύριο Κυριακή 20 Iανουαρίου 2019, πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων,  σε όλη την επικράτεια από τις 11:00 έως τις 20:00.  

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών τονίζει ότι είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική η λειτουργία των καταστημάτων και ενημερώνει τα μέλη του πως «πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι τα καταστήματα να είναι ΚΛΕΙΣΤΑ  και να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες».

Ενημερώνει επίσης πως κατά τη διενέργεια των χειμερινών εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, όπως επισημαίνει στη σημερινή του ανακοίνωση ο ΕΣΘ, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης  ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Υπενθυμίζει δε, στα μέλη του ότι στη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Ο ΣΕΛΠΕ επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν την περ. Δευτέρα και θα διαρκέσουν έως τις 28/2 οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές, με άψογη εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό.

Πάντως, την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων οι καταναλωτές περιορίστηκαν στις καθιερωμένες ανιχνευτικές ματιές και όχι στις αγορές, παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα για να ζεστάνουν την «παγωνιά» στα ταμεία.

Last modified on Tuesday, 09/04/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας