Σήμερα στην αίθουσα Αίγλη της Veso Mare «Νίκος Μαμαγκάκης Λόγος Τελευταίος»

mamagakis

Το ντοκιμαντέρ «Νίκος Μαμαγκάκης Λόγος Τελευταίος» σε σκηνοθεσία Τάκη Σακελλαρίου, παραγωγής ΕΡΤ, διάρκειας 63’, προβάλλεται στην Πάτρα την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου  στις 21.00 στην αίθουσα Αίγλη της Veso Mare στα πλαίσια του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, μετά από την Καλαμάτα.

Συνεχίζει έτσι την επιτυχημένη φεστιβαλική του πορεία που ξεκίνησε με την επίσημη πρεμιέρα στο 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για να ακολουθήσουν το 12ο Los Angeles Greek Film Festival και το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Στο ντοκιμαντέρ ο διεθνής έλληνας μουσικοσυνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης εξομολογείται για τελευταία φορά, λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή τον Ιούλιο του 2013, μετουσιώνοντας 84 χρόνια εμπειριών και πολυδιάστατου μουσικού έργου σε λόγο άμεσο, καθημερινό. Οξυδερκής κριτής και με αυτοκριτική διάθεση, με αίσθηση του χιούμορ, εκφράζει τις σκέψεις του για τα σημαντικά της ζωής και της τέχνης. Οικείος και άγνωστος, ελιτίστικος και λαϊκός μας έχει αφήσει μουσικά κομμάτια εμβληματικά.  Παρουσιάζονται μοναδικά διασωθέντα αποσπάσματα από τις πρόβες και την τελευταία συναυλία προς τιμήν του από τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ καθώς και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Εκτός από το προσωπικό αρχείο του συνθέτη, αυτό αντλήθηκε από αρχεία του εσωτερικού και του εξωτερικού, ενώ μέρη του δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά. Η μεγάλη προσφορά του Μαμαγκάκη στον κινηματογράφο, εγχώριο και διεθνή, μεταφέρεται μέσα από αποσπάσματα ταινιών που οι δημιουργοί τους παραχώρησαν για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ.

Έρευνα-Σενάριο-Σκηνοθεσία: Τάκης Σακελλαρίου, Διεύθυνση παραγωγής: Μαρίνα Κουνενάκη, Τάσος Τσιαμπάς, Περικλής Ε. Παπαδημητρίου, Διεύθυνση φωτογραφίας: Αριστοτέλης Μεταξάς, Μοντάζ: Αγγελική Ξυπολιά, Ήχος: Δημήτρης Φουκαράκης, Μιχάλης Συγλέτος, Στράτος Αξιώτης, Χρήστος Κυριακίδης, Δημήτρης Καβακόπουλος, Τελική μίξη ήχου: Βασίλης Βασιλάκης 

Last modified on Tuesday, 09/04/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας