Παρουσιάστηκε η Αφίσα & το Πρόγραμμα του Καρναβαλιού των Μικρών 2019

karnavali mikron

Αφίσα του Καρναβαλιού των Μικρών 2019 αναδείχτηκε το συλλογικό έργο των παιδιών του παιδικού σταθμού «Ναυτίλος» στο Ρίο. Η αφίσα επιλέχτηκε μέσα από 76 προτάσεις που κατατέθηκαν από δημοτικά σχολεία και παιδικούς σταθμούς, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Αφίσας του Καρναβαλιού των Μικρών 2019, που οργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» προσκαλώντας τα παιδιά των σχολείων της Αχαΐας να εκφραστούν «καρναβαλικά».

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη της αφίσας που θα αποτελέσει την Αφίσα Προβολής του Καρναβαλιού των Μικρών, στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού 2019. H θεματική της αφίσας έπρεπε να κινείται γύρω από την Τεχνολογία και τον ρόλο που παίζει και τη θέση που καταλαμβάνει στη ζωή και την καθημερινότητα των παιδιών.

Οι πρωτότυπες δημιουργικές προτάσεις που κατατέθηκαν, όπως προέβλεπε ο διαγωνισμός, ήταν ζωγραφισμένες ή σχεδιασμένες, έγχρωμες σε χαρτί διαστάσεων Α3 με κατακόρυφο σχεδιασμό.

Η φετινή αφίσα είναι έργο των παιδιών των σχολείων του νομού Αχαϊας, της ψυχής του Καρναβαλιού των Μικρών. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό που κατέθεσαν τις προτάσεις τους και συγχαίρει τους νικητές του διαγωνισμού.

Η μεγάλη γιορτή των μικρών, το Καρναβάλι των Μικρών, που αποτελεί ένα από τα πιο ζωντανά, αυθεντικά και ελπιδοφόρα κομμάτια του Πατρινού Καρναβαλιού ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της επιφυλάσσοντας ένα πληθωρικό πρόγραμμα εκδηλώσεων όπου η χαρά, οι εκπλήξεις, οι εμπειρίες και τα δυνατά συναισθήματα θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το Καρναβάλι των Μικρών, εξέχουσα ενότητα του Πατρινού Καρναβαλιού, θα αποτελέσει αιχμή των εκδηλώσεων προσελκύοντας μικρούς και μεγάλους σε ξεχωριστά ραντεβού. Χαμόγελα, χρώματα, χαρούμενες καρναβαλικές διαθέσεις θα σκορπίσουν και θα μεταφέρουν παντού το πιο αισιόδοξο μήνυμα χαράς, ξεγνοιασιάς και δημιουργίας μεταμορφώνοντας την Πάτρα σε έναν παραδεισένιο, πολύβουο και γεμάτο αισθήσεις παιδόκοσμο.

Η Καρναβαλούπολη θα είναι και φέτος κυρίαρχο και αναπόσπαστο κομμάτι του Καρναβαλιού των Μικρών. Η πλατεία Υψηλών Αλωνίων, καθώς και περιφερειακές πλατείες της πόλης μας, θα μεταμορφωθούν σε μαγικούς παραμυθένιους παιδότοπους. Καρναβαλικά στοιχεία, Μουσική, Χορός, Θέατρα Δρόμου, Ζογκλέρ και άλλα δρώμενα μας περιμένουν όλους στη μεγάλη πολύχρωμη και ονειρική γιορτή των μικρών.

Φέτος οι περιφερειακές καρναβαλουπόλεις θα ξεπεράσουν σε αριθμό κάθε προηγούμενο μεταφέροντας το πνεύμα του καρναβαλιού και της παιδικής γνήσιας αθωότητας σε πολλές συνοικίες, απομακρυσμένες από την καρδιά του Πατρινού Καρναβαλιού πηγαίνοντας σε περιοχές και κατοίκους. που δεν έχουν τη δυνατότητα για συχνή επαφή με τα καρναβαλικά δρώμενα. Έτσι η συστηματική βούληση του Δήμου Πατρέων για αποκέντρωση των καρναβαλικών δράσεων στην περιφέρεια θα λάβει την ιδανική της έκφραση.

Συγκεκριμένα προβλέπονται πέντε περιφερειακές καρναβαλουπόλεις. Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 10.30 στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου και θα ακολουθήσουν τέσσερις ακόμη περιφερειακές καρναβαλουπόλεις στην πλατεία της συνοικίας Μακρυγιάννη, στις Ιτιές, στο Ζαβλάνι και στο Γηροκομειό.

Μετά την ολοκλήρωση των περιφερειακών καρναβαλουπόλεων, το καρναβαλικό κλίμα θα μεταφερθεί στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων με την Κεντρική Καρναβαλούπολη και το Baby Rally να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Η αυλαία του Καρναβαλιού των Μικρών θα πέσει μια Κυριακή πριν την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού με την Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού των Μικρών, που έχει ετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», έχει ως εξής:

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Περιφερειακή Καρναβαλούπολη

10.30 Άγιος Βασίλειος

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Περιφερειακή Καρναβαλούπολη

10.30 Συνοικία Μακρυγιάννη

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Περιφερειακή Καρναβαλούπολη

10.30 Ιτιές

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Περιφερειακή Καρναβαλούπολη

10.30 Ζαβλάνι

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Περιφερειακή Καρναβαλούπολη

10.30 Γηροκομειό

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Κεντρική Καρναβαλούπολη

10.30 Πλατεία Υψηλών Αλωνίων

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Κεντρική Καρναβαλούπολη – Baby Rally

10.30 Πλατεία Υψηλών Αλωνίων

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών

11.00 Πλατεία Ομονοίας – Γούναρη – Κορίνθου – Πλατεία Γεωργίου (περιφερειακά-κάτω μέρος) – Κορίνθου μέχρι Ερμού και Αγίου Νικολάου

Last modified on Tuesday, 09/04/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας