Προέχουν τώρα τα έργα…

Σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή για τη διοργάνωση  των Παράκτιων Μεσογειακών αγώνων  όσα ανέφεραν  χθες   στην Πάτρα ο  υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο νέος πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Φώτης Σαραντόπουλος και ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  Μανώλης Κολυμπάδης δείχνουν ότι κάτι επιτέλους  κινείται, αλλά δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.

Για μια ακόμη φορά υπήρξε διαβεβαίωση ότι η χρηματοδότηση της διοργάνωσης είναι εξασφαλισμένη. Αναφέρθηκε  το ποσό των περίπου 5,5 εκατ. ευρώ που όντως αποτελεί σημαντικότατο πόρο. Μάλιστα ο υπουργός ανέφερε ότι σύντομα πρόκειται να εκταμιευτεί ένα μεγάλο  τμήμα της χρηματοδότησης, κοντά 2.700.000€  χωρίς ανάθεση τόνισε, κάτι που θα τηρηθεί έως το τέλος. Είναι εξάλλου κάτι που θα εύρισκε αντίθετη τη δημοτική αρχή, που εγκαίρως έχει διαμηνύσει ότι δεν θα ανεχθεί αναθέσεις της τελευταίας στιγμής, που εκκολάπτουν αδιαφανείς διαδικασίες.

Από ότι όλα δείχνουν σύντομα θα έχουμε και πολυπληθή στελέχωση της ήδη υπάρχουσας δεκαπενταμελούς ομάδας με 100 ακόμη άτομα. Μάλιστα τις ημέρες των αγώνων  θα αξιοποιηθούν ακόμη εκατό.

Με αφορμή τις χθεσινές επισκέψεις και ανακοινώσεις από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης- μετά και  την ενημέρωσή  του από τον υφυπουργό για τα έως τώρα βήματα που έχουν γίνει στην προετοιμασία,  τόνισε το αυτονόητο:  ότι οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία ώστε η Πάτρα να υπογραμμίσει την αθλητική και τουριστική φυσιογνωμία της και να φιλοξενήσει μια διεθνή αθλητική διοργάνωση που θα φέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική κοινωνία και στον οικονομικό ιστό της ευρύτερης περιοχής, προβάλλοντάς την παράλληλα σ' όλη τη Μεσόγειο.

Μάλιστα προχώρησε και σε μια προτροπή που θεωρούμε και για τον ίδιο αποτελεί δέσμευση. Ζήτησε τη συσπείρωση και συνεργασία όλων των δυνάμεων της πόλης και της περιοχής γύρω από τον στόχο της καλής διοργάνωσης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Εδώ έχει τη σημασία της και η αναφορά του κ. Βασιλειάδη για εξαίρετη συνεργασία Δήμου αλλά και Περιφέρειας, που είναι ειλικρινής και μακριά από το προεκλογικό κλίμα. Αν πάρουμε τοις μετρητοίς την διατύπωση του υφυπουργού, ευχή μας  είναι αυτό να έχει από όλους συνέχεια.

Απαραίτητη  προϋπόθεση όμως είναι να υπάρχει από εδώ και πέρα εμφανές έργο που να το αντιλαμβάνεται η τοπική κοινωνία.

Μέχρι τώρα ακούει  μόνο για σχέδια και για εκατομμύρια αλλά δεν βλέπει έργο. Ταυτόχρονα έχει στο θυμικό της και την κακή εμπειρία του παρελθόντος της πόλης σε μεγάλες διοργανώσεις…

Last modified on Monday, 08/04/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας