Δύο καινοτόμες τεχνολογίες για το νερό από την ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε.

idator

Δύο νέες τεχνολογίες για το νερό παρουσίασε η γνωστή Πατρινή εταιρεία «ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε.», στο πλαίσιο της ενίσχυσης και προώθησης καινοτομιών στον τομέα του νερού, κατά την διάρκεια της 6ης Έκθεσης Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRAS IQ κερδίζοντας τις εντυπώσεις. 

Οι επισκέπτες της έκθεσης ξεναγήθηκαν στο περίπτερο της «ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε.» και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, δύο νέα πρωτοποριακά προϊόντα, το fin για μέγιστη εξοικονόμηση νερού και το SOURCE για δημιουργία πόσιμου νερού.

Πρόκειται για δύο καινοτόμα προϊόντα, τα οποία δίνουν λύσεις σε κάθε πρόβλημα που απασχολεί τους καταναλωτές αλλά και τις εταιρείες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν λεπτομερώς για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και τα οφέλη τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλος της Υδάτωρ Α.Ε. Γιώργο Ευστρατιάδη, το πλαίσιο της ενίσχυσης και προώθησης καινοτομιών στον τομέα της ορθολογικής διαχείρισης του νερού, ξεκίνησε την συνεργασία της με την ZeroMassWater και την HydroScot Energies, αναλαμβάνοντας αποκλειστικά τη διανομή του SOURCE™, τα οποία αποτελούν την αειφόρο λύση για το πόσιμο νερό στην Ελλάδα.

Το Sοurce Hydropanel είναι πρωτοπόρος ευρεσιτεχνία της αμερικάνικης εταιρείας ZEROMASSWATER, η οποία έχει ήδη εγκατασταθεί με επιτυχία σε 23 χώρες και στις πέντε ηπείρους, παράγει υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια και τον ατμοσφαιρικό αέρα. Πλέον, η εν λόγω μονάδα θα είναι γεγονός και στην Πάτρα και μάλιστα πολύ σύντομα, μέσα στον Μάιο. Οι ιδιοκτήτες εντυπωσιάστηκαν από το προϊόν που παρουσιάσαμε στην φετινή έκθεση και αποφάσισαν άμεσα να το εγκαταστήσουν. Σύντομα, λοιπόν, τα αποτελέσματα θα είναι ορατά και στην πράξη.

SOURCE

Το SOURCE είναι ένα αυτόνομο, ανανεώσιμο σύστημα το οποίο συλλέγει την υγρασία του ατμοσφαιρικού αέρα και μέσω απλών διεργασιών – με τη βοήθεια του ήλιου - παρέχει στους χρήστες άμεσα, εύγευστο, υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό.

Τροφοδοτείται αποκλειστικά από την ενέργεια του ήλιου. Συγκεκριμένα, μέσω αεραγωγών το σύστημα συλλέγει τον ατμοσφαιρικό αέρα και οι υδρατμοί που περιέχει προσροφώνται μέσω ειδικών υδροσκοπικών υλικών. Στην συνέχεια με τη θερμότητα που παρέχει ο ήλιος οι προσροφημένοι υδρατμοί υγροποιούνται και συλλέγονται σε ενσωματωμένο συλλεκτήρα (μέγιστος όγκος αποθήκευσης 30 λίτρα). Κατά το στάδιο αυτό το συλλεγόμενο νερό εμπλουτίζεται με μεταλλικά στοιχεία, βελτιστοποιώντας τα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά του, καθιστώντας το ιδανικό για πόση. Πριν την τελική διάθεση του, εισέρχεται σε επιπρόσθετο φίλτρο για μέγιστο έλεγχο της ποιότητάς του. Το σύστημα SOURCE μπορεί να συνδεθεί υδραυλικά στην υπάρχουσα εγκατάσταση ή να λειτουργήσει ως αυτόνομη πηγή νερού σε ξεχωριστό δίκτυο. Η εταιρεία ZEROMASSWATER ακολουθώντας της σύγχρονες τάσεις στη διαχείριση του νερού, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του SOURCE να ελέγχουν εύκολα και γρήγορα,  την ποσότητα και την ποιότητα των υδατικών τους αποθεμάτων, μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω τη εφαρμογής SOURCE. Το παραγόμενο προϊόν είναι υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό, εμπλουτισμένο με ασβέστιο και μαγνήσιο, σε ιδιαίτερα προσιτό κόστος με δεδομένο ότι από την διάταξη δύο Hydropanels παράγονται 4-10 λίτρα κάθε μέρα, δηλαδή, 8-20 μπουκάλια των 500ml.

Τα Hydropanels μπορούν να τοποθετηθούν είτε στην οροφή είτε στο έδαφος, σε οικίες, σε επαγγελματικούς χώρους, σε σχολεία, σε νοσοκομεία ή/και σε απομακρυσμένες περιοχές που στερούνται την πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Εξοικονόμηση με Fin 

Παράλληλα, παρουσιάστηκε στην έκθεση και η διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνολογία fin, η οποία αναπτύχθηκε από μια ομάδα μηχανικών της Tethys Innovation και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να συλλέγει το καθαρό αχρησιμοποίητο νερό που χάνεται κατά τη διάρκεια απλών καθημερινών χρήσεων νερού από νιπτήρες και νεροχύτες, επιτυγχάνοντας μέγιστη εξοικονόμηση νερού.

Η συλλογή του καθαρού νερού επιτυγχάνεται χάρη στον καινοτόμο σχεδιασμό του συλλέκτη fin, ο οποίος εκμεταλλεύεται την κινητική ενέργεια της στήλης νερού της βρύσης. Μέσα από ένα σταθερό υδραυλικό κύκλωμα και με ισορροπίες υγρών, επιτρέπεται η διέλευση μόνο του καθαρού νερού και αποτρέπεται η διέλευση του χρησιμοποιημένου. Η συνολική ποσότητα καθαρού νερού που εξοικονομείται είναι το 75% της συνολικής ποσότητας νερού που καταναλώνεται σε καθημερινές χρήσεις. Η ποσότητα αυτή του αχρησιμοποίητου καθαρού νερού, όπου για μια τετραμελή οικογένεια είναι της τάξης των 40.000 λίτρων ανά έτος, δύναται να συλλεγεί από το fin.

Να σημειωθεί τέλος ότι η Υδάτωρ Α.Ε. δραστηριοποιείται στο κλάδο της διαχείρισης νερού και λυμάτων από το 1969, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες ενεργειακά αποδοτικές με το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Xylem, κορυφαίας εταιρείας στην τεχνολογία νερού στην παγκόσμια αγορά, με τα ευρέως αναγνωρισμένα προϊόντα, FLYGT-LOWARA- GODWIN-SANITAIRE-WEDECO.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας