Εθελοντισμός & Τοπική Αυτοδιοίκηση

ethetontismos topiki autodioikisi

Ο «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» φιλοξενεί κάθε εβδομάδα μαζί με επιλογές από την προεκλογική κίνηση συνδυασμών και υποψηφίων, συνεντεύξεις και άρθρα προσωπικότητων της Δυτικής Ελλάδος (χωρίς άμεση εμπλοκή με τις εκλογές στην Τ.Α) που αφορούν τις προσεχείς Δημοτικές & Περιφερειακές εκλογές στην περιοχή μας. Θεωρούμε ότι έτσι συμβάλλουμε ουσιαστικά σε ένα γόνιμο προεκλογικό διάλογο, που χρειάζεται ο τόπος  μας. Σήμερα φιλοξενούμε άρθρα για το εθελοντισμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση των γνωστών ιατρών και ενεργών πολιτών με πολυσχιδή εθελοντική δραστηριότητα Παναγιώτη και Ιωάννας Θεοδωροπούλου και του γνωστού ενεργού πολίτη Οδυσσέα Ξεριζωτή.

Όχι τυχαία η επιλογή των παραπάνω και βεβαίως στο πολύ σημαντικό  κατά την κρίση μας αυτό θέμα είναι καλοδεχούμενες και οι απόψεις και άλλων σημαντικών στην πόλη ενεργών πολιτών,  που έχουν επιλέξει αποκλειστικά το εθελοντικό μετερίζι ως χώρο κοινωνικής δράσης μη εμπλεκόμενοι με άμεσο τρόπο με τις εκλογές στην Τ.Α.

Πολλοί βλέποντας την εβδομαδιαία αρθρογραφία μας σε αυτό το προεκλογικό αφιέρωμα αναρωτιούνται γιατί δίνουμε σημαντικό χώρο σε προσωπικότητες που δεν είναι υποψήφιοι για κορυφαία θέματα που αφορούν την πόλη και την περιφέρεια. Τους απαντάμε:

  • Γιατί μας ενδιαφέρει ο προεκλογικός διάλογος να μπολιαστεί με τις απόψεις και όσων μέσα από τη δράση τους και την δυναμική της προσωπικότητάς τους εξ αντικειμένου καταθέτουν απόψεις που υπερβαίνουν τις αγκυλώσεις  του  παραταξιακού και ακόμη και του ενδοπαραταξιακού ανταγωνισμού.
  • Γιατί είναι βαθειά η πεποίθησή μας ότι η δρώσα κοινωνία μας είναι μεν  πολλοί από αυτούς που  τολμούν να εκτεθούν ως αιρετοί αλλά και ακόμη  περισσότεροι αυτοί που καθημερινά δίνουν επιτυχημένες εξετάσεις κοινωνικής δράσης και ανιδιοτελούς προσφοράς σε πολλούς χώρους.
  • Γιατί, για να δούμε και τα άμεσα ζητούμενα μιας τέτοιας επιλογής, θεωρούμε ότι αν έχει κάποιες ελπίδες επιτυχίας η απλή αναλογική στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αυτή θα προκύψει μόνο μέσα από την πίεση της ίδιας της κοινωνίας για συνεργασία και συνθέσεις και σε αυτή τη διαδικασία ουσιαστικότερο ρόλο έχουν οι απόψεις και των ανθρώπων που αντικειμενικά μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτες όντας έξω από την κομματική και παραταξιακή διαμάχη.
  • Γιατί τέλος πιστεύουμε ακράδαντα ότι και οι αρκετοί σε αυτές τις εκλογές ικανοί και άξιοι συμπολίτες μας, που επέλεξαν να είναι υποψήφιοι και να τεθούν στην κρίση των πολιτών, θα ενθαρρυνθούν ακόμη περισσότερο για να αγωνιστούν για την υλοποίηση του οράματος που τους οδήγησε στην απόφαση της καθόδου στις εκλογές, μέσα από απόψεις σαν των σημερινών αρθρογράφων μας, καθώς και όσων φιλοξενήσαμε μέχρι σήμερα. Αλλά και όσων θα ακολουθήσουν  για σημαντικά θέματα που οφείλουν να είναι στη ατζέντα των υποψηφίων.

Αυτή είναι  και η βαθύτερη επιθυμία μας εδώ στο Σ.Ε μέσα από αυτήν την επιλογή μας. Δίνοντας το λόγο σε προσωπικότητες που η ίδια η δράση τους εκπέμπει σεβασμό, βοηθάμε στην ουσία σε ένα προεκλογικό διάλογο ποιοτικότερο και γιατί όχι και σε καλύτερες επιλογές την ώρα της κάλπης.  

Last modified on Friday, 03/05/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας