Τρύφωνας Φωτόπουλος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος : «Συνεχίζουμε δυναμικά, μαχόμενοι για το καλό της Περιφέρειας»

trifonas fotopoulos

Την απόφασή του να είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας μαζί με τον Απόστολο Κατσιφάρα και την παράταξη «Δικαίωμα στην πρόοδο» εξηγεί στον  "Σύμβουλο Επιχειρήσεων".  ο κ. Τρύφωνας Φωτόπουλος:

«Η απόφασή μου να είμαι και πάλι υποψήφιος Περιφερειακός  σύμβουλος με τον Απόστολο Κατσιφάρα,  ήταν  μία ευχάριστη πρόκληση για τον αγώνα ανάπτυξης που δίνουμε για την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Συστρατεύομαι  με την παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα εκτιμώντας τον ως επικεφαλής για την αδιαπραγμάτευτη, σταθερή, δυναμική πολιτική του πορεία, αλλά και το σπουδαίο έργο που υλοποίησε και υλοποιεί ως Περιφερειάρχης και στους τρεις Νομούς.

Είναι άνθρωπος που δεν τον αγγίζει ο λαϊκισμός και το απέδειξε από την αρχή στην πράξη. Το μόνο που τον ενδιέφερε είναι η ανάπτυξη και μία σειρά υποδομών και έργων που χρειαζόταν η Περιφέρεια μας.

Συνεργάστηκε με περιφερειακή συνείδηση  με όλα τα μέλη του συμβουλίου, ανεξαρτήτου παράταξης, χωρίς μικρόψυχες αντιδικίες, ανιδιοτελώς πάντα, προχωρούσε στο στόχο και υλοποίηση του έργου. Ξεχωριστός  για το ήθος του, δεν λασπολόγησε και δεν συκοφάντησε κανέναν πολιτικό αντίπαλο, απεναντίας σεβάστηκε το έργο τους και την πολιτική τους προσφορά.

Στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα και ιδιαίτερα για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που δοκιμάζεται επί σειρά ετών, αγωνιστήκαμε, διεκδικήσαμε  και συνεχίζουμε δυναμικά,  μαχόμενοι για το καλό της Αχαΐας ,της Ηλείας  και της Αιτωλοακαρνανίας.

Με καινούργια λαμπερά πρόσωπα να στελεχώνουν τον συνδυασμό μας, τα οποία εκφράζουν το σύνολο  της κοινωνίας, προχωράμε  με θέληση, δύναμη και στόχο για  την επανεκλογή της παράταξής μας. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε το  πρόγραμμά  μας,  όπως το οραματίζεται και ο περιφερειάρχης μας, δηλαδή να δημιουργήσουμε μία Δυτική Ελλάδα αντάξια των επιταγών της εποχής μας! »

Ο κ. Φωτόπουλος έχει  δώσει  χειροπιαστά δείγματα προσφοράς και έργου μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο. Ουσιαστικός είναι ο ρόλος του και σε διάφορα όργανα της ΠΔΕ με σημαντικό αναπτυξιακό προσανατολισμό. Θυμίζουμε:

 • Πρόεδρος «Ολυμπιακής Αναπτυξιακής Α.Ε.» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
 • Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
 • Μέλος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα  εκτός από ενεργός περιφερειακός σύμβουλος είναι:

 • Πρόεδρος Επιτροπής  Λαϊκών Αγορών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας  της  Π.Δ.Ε.
 • Πρόεδρος Επιτροπής καταλληλότητας κτιρίων της Περιφερειακής Ενότητας  Αχαΐας  της  Π.Δ.Ε.
 • Μέλος του Δ.Σ. Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Σημαντική βεβαίως και πολύχρονη, η συμβολή του στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής και στο στέριωμα επιχειρηματικών και αναπτυξιακών θεσμών. Διατέλεσε:

 • Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας.
 • Πρόεδρος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.
 • Πρόεδρος Ηλεκτρονικού Κέντρου Εμπορίου (Η.Κ.Ε.) Δυτικής Ελλάδας.
 • Εκπρόσωπος των Επιμελητηρίων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.
 • Πρόεδρος επί σειρά ετών της Ενώσεως Κατασκευαστών Oικοδομικών Έργων Πάτρας (Ε.Κ.Ο.Ε.Π.) και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών στα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και Οικονομικών. 
 • Πρόεδρος Κέντρου Επιχείρησης & Καινοτομίας (B.I.C.) Δυτικής Ελλάδας.
 • Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Διοίκησης και Διαχείρισης του Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟΠΑ) Πάτρας.
 • Ήταν επίσης Μέλος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, Μέλος του Δ.Σ. Σκαγιοπουλείου ιδρύματος και  Μέλος του Δ.Σ.  Τριαντείου Σχολής.

Ο Τρύφωνας Φωτόπουλος ζει και εργάζεται στην Πάτρα με τη σύζυγό του  Γεωργία Διονυσοπούλου και έχουν τέσσερα παιδιά τη Χαρά αρχιτέκτονα και μηχανικό ανακαίνισης και αποκατάστασης κτιρίων, τον Κώστα μηχανολόγο και αεροναυπηγό μηχανικό, τη Μυρσίνη μηχανικό χωροταξίας, πολεοδομίας και περιφερειακής ανάπτυξης και τον Παναγιώτη φοιτητή διαχείρισης περιβάλλοντος και φυσικών πόρων.

Υπόσχεται,  εφόσων εκλεγεί και πάλι, να συνεχίσει με τις ίδιες αξίες που διέπουν όλη την πορεία του, με ευθύνη και αξιοπρέπεια και πάντα με ηθική και σεβασμό στο αξίωμα που θα κατέχει, δίχως να προδώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Last modified on Friday, 17/05/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας