Στα «χέρια» του Δήμου το κτίριο της Μανιακίου

Το «πράσινο φως» για την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων του κτιρίου στην οδό Μανιακίου προκειμένου να αναμορφωθεί ο χώρος και να δημιουργηθεί ένας ακόμη δημοτικός παιδικός σταθμός στο κέντρο της πόλης, άναψε η Διοίκηση της Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.)

 

 

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε χθες με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, άλλη μια παραχώρηση προς το Δήμο Πατρεών πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες.


Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ Α.Ε. ικανοποιήθηκε ένα αίτημα της δημοτικής αρχής για την παραχώρηση του οικήματος στη Μανιακίου για την δημιουργία παιδικού σταθμού.


«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ έχει αποδείξει όλο αυτό το διάστημα της διακυβέρνησης της ότι έχει τη πολιτική βούληση να προχωρήσει σε παραχωρήσεις προς τους δήμους με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών», σημειώνεται.


Υπενθυμίζεται ότι στην πόλη της Πάτρας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποχαρακτηρισμού της χερσαίας λιμενικής ζώνης και το άνοιγμα του δρόμου για την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου, ακολούθησε η παραχώρηση από τον ΟΑΕΔ του πλατανόδασους στον Καστελόκαμπο καθώς και 13 καταστημάτων και τεσσάρων αιθουσών σε τέσσερις οικισμούς των εργατικών κατοικιών ώστε να χρησιμοποιηθούν από τους δημότες. Και πλέον, άλλο ένα αίτημα για παραχώρηση ικανοποιείται από την ΕΤΑΔ Α.Ε. και αυτή τη φορά μετά και από τις προσπάθειες των βουλευτών και των στελεχών σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.


Παράλληλα, αναγνωρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας πως εκκρεμεί η πααχώρηση του Ριγανοκάμπου για την ανάπλαση της περιοχής του Ανατολικού Διαμερίσματος, που επίσης, διεκδικεί ο Δήμος.


«Έχουμε μπροστά μας επίσης και ακόμα ένα αίτημα της πόλης προς την ΕΤΑΔ Α.Ε. για την παραχώρηση του χώρου στο Ριγανόκαμπο ώστε να προχωρήσει η αξιοποίηση του προς όφελος των κατοίκων της περιοχής του Ανατολικού Διαμερίσματος αλλά και ολόκληρης της πόλης γενικότερα. Από την πλευρά μας θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις και σε αυτή τη διεκδίκηση της δημοτικής αρχήςανταποκρινόμενοι στο αίτημα των κατοίκων», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Last modified on Friday, 19/05/2017

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας