Συμβουλές προς λουόμενους

pgialeniosΔεν πρόλαβε να μπει το καλοκαίρι και το καθημερινό  αστυνομικό δελτίο ιδίως στην Αχαΐα σχεδόν κάθε μέρα αναφέρει και ένα πνιγμό συμπολίτη μας. Ήδη μόνο τις τελευταίες επτά ημέρες στην περιοχή μας μετράμε επτά  πνιγμούς συμπολιτών μας.

Απόηχος της Γ.Σ. του ΣΕΒΠΕ&ΔΕ

pgialeniosΕίχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανοιχτή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Πόρτο Ρίο  και θεωρούμε ότι ανέδειξε σημαντικά  ζητήματα  που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος κομμάτων και πολιτών συνεχώς αλλά και όλη αυτή την προεκλογική περίοδο που βιώνουμε σε δύο φάσεις (Ευρωεκλογές- Τοπική Αυτοδιοίκηση και τώρα Εθνικές Εκλογές).

Μην χαθεί το χαμόγελο…

pgialeniosΞεκίνησαν από χθες με του υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) οι πανελλαδικές εξετάσεις και από σήμερα μπαίνουν στη μάχη με το μάθημα της Έκθεσης(Νέα Ελληνική Γλώσσα)  και οι υποψήφιοι της Γενικών Λυκείων. Συνολικά στη χώρα μας 102.000 περίπου υποψήφιοι  διεκδικούν 78.335 θέσεις στα ελληνικά ΑΕΙ. 

Τα μηνύματα των εκλογών

pgialeniosΠολλά και ενδιαφέροντα τα μηνύματα των ευρωεκλογών αλλά και του πρώτου γύρου των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που ολοκληρώνονται την Κυριακή με ανοιχτά μέτωπα σε όλη τη χώρα αλλά και στην περιοχή μας ειδικότερα.

Ψήφος στους ικανούς…

pgialenios«Κυριακή κοντή γιορτή λέει ο λαός μας» και έτσι οδεύουμε πλέον προς τις πλέον «βουβές» για πολλούς λόγους εκλογές τα τελευταία χρόνια στη χώρα. Εκλογές μετά  από μια μεγάλη σχετικά περίοδο εκλογο-ανάπαυσης (σχεδόν 4 χρόνια από το Σεπτέμβριο του 2015). Έχει ενδιαφέρον σε αυτή τη φάση να κάνουμε  ένα μικρό απολογισμό για το  τι εισπράξαμε από αυτήν την κάπως περίεργη προεκλογική περίοδο.

Οι αυτοκτονίες, ως καθημερινότητα...

pgialeniosΟι αυτοκτονίες αποτελούν δυστυχώς καθημερινό γεγονός στη χώρα μας και στην περιοχή μας και όλα δείχνουν ότι αυτή η απονενοημένη κίνηση συνανθρώπων μας θα έχει συνέχεια, παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις για  ένα καλύτερο μέλλον που εύκολα διακηρύσσονται, κυρίως από όσους έχουν και μεγάλες ευθύνες για τις αιτίες της απόγνωσης στην οποία έχει περιέλθει ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. 

Ο ανεκμετάλλευτος πρωτογενής τομέας

pgialeniosΕνδιαφέρουσα  έρευνα της  διαΝΕΟσις, ρίχνει  φως  στην μεγάλη ανεκμετάλλευτη ευκαιρία της πρωτογενούς παραγωγής για τη χώρα. Ξεκινώντας απο την διαπίστωση ότι στην Ελλάδα ο πρωτογενής τομέας έχει μεγαλύτερη σημασία από ό,τι στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε., τόσο σε όρους προστιθέμενης αξίας, όσο και σε όρους απασχόλησης. Ωστόσο μαστίζεται από πολύ χαμηλή παραγωγικότητα και μικρή διείσδυση σε ξένες αγορές.

Όχι σε έθιμα που σκοτώνουν

pgialeniosΟ  τραγικός θάνατος του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη στην Καλαμάτα, αλλά και ο σοβαρός τραυματισμός της οχτάχρονης Αλεξίας  στις Θεσπιές Θηβών από αδέσποτη σφαίρα, έφερε στην επιφάνεια τον αιματηρό απολογισμό πολεμικών εθίμων που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν οδηγήσει σε 15 νεκρούς και εκατοντάδες ακρωτηριασμένοι και εγκαυματίες στη χώρα μας.

Ήθη και έθιμα που μας ενώνουν

pgialeniosΗ ζωή εν τάφω

κατετέθης, Χριστέ,
και αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο,
συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σήν…

Στίχοι από ένα  από τα γνωστότερα εγκώμια του Επιτάφιου Θρήνου που ακούμε την εσπέρα της Μ.Παρασκευής,  της πιο θλιβερής μέρας τού χρόνου.

Να ακολουθείς το όνειρό σου…

pgialeniosH συγγραφέας Βαρβάρα Ασημακοπούλου, δημοφιλής coach στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, έπειτα από πολυετή έρευνα και εμπειρία στα μοντέλα και τα εργαλεία που βοηθούν οργανισμούς, στελέχη και επαγγελματίες να εξελιχθούν, παρουσιάζει σήμερα στην Αθήνα (δείτε την πρόσκληση πιο κάτω) το νέο της βιβλίο με στόχο  την εσωτερική χειραφέτηση, την απελευθέρωση από ασφυκτικές συμβάσεις και εμπόδια, την κατάκτηση μιας αυθεντικής και ευτυχισμένης ζωής.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας