Article Editor

Article Editor

Όχι στην πόλωση

Το θέμα της μείωσης των τελών στο δήμο της Πάτρας που ετέθη προς ψήφιση με οργανωμένο τρόπο  από την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Σύμβούλιο της Τετάρτης και όσα ακολούθησαν σε συνδυασμό με ανάλογες κινήσεις αξιοποίησης από την αντιπολίτευση στο Δήμο του νέου θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία  των Δήμων και των συσχετισμών που δημιούργησε η απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κρίνεται πλέον στην πράξη.

pgialeniosΣύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες υπό διαπραγμάτευση φέρεται να είναι το αίτημα της Ελλάδας, που ετέθη από τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, για διετή παράταση, δηλαδή έως τις 31/8/2021, της συμμόρφωσης της ελληνικής νομοθεσίας στις επιταγές της Κομισιόν που αφορούν τη φορολογική εξομοίωση των αποσταγμάτων τσίπουρου/ρακής/τσικουδιάς με τα «σκληρά» αλκοολούχα ποτά, καθώς και την υπαγωγή των διήμερων αποσταγματοποιών σε μειωμένο κατά 50% συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

nikos sarafopoulosτου Νίκου Σαραφόπουλου

Η «Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών» είναι σωματείο πνευματικού, πολιτιστικού και κοινωφελούς σκοπού που επιδιώκει τη διαφύλαξη, μελέτη και  ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς του αχαϊκού χώρου.

Για το μέλλον του λιμανιού

Δεν μετέφερε κάτι άγνωστο για το λιμάνι της Πάτρας ο αρμόδιος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κατά την προχθεσινή παρουσία  του στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ  στην πόλη. Είπε αυτά για τα οποία η κοινή λογική συναινεί. Ότι το μέλλον των λιμανιών μας συνδυάζεται με τη δυναμική που θα έχουν στην διεθνή εμπορευματική κίνηση και κυρίως με τη δυνατότητά τους να ανήκουν σε σύστημα συνδυασμένων μεταφορών όπου φυσικά κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η σιδηροδρομική σύνδεση.

pgialeniosτου Παναγιώτη Γιαλένιου

Τακτικά στα ΜΜΕ (και στον Σ.Ε) σχολιάζουμε με υπερθετικό τρόπο της επιδόσεις των μαθητών μας και της σπουδάζουσας νεολαίας μας, με αποκορύφωμα τα καθε φορά συνήθη ετήσια θριαμβευτικά πρωτοσέλιδα στα αποτελέσματα εισαγωγής των δεκάδων χιλιάδων μαθητών μας στα Πανεπιστήμια, που κατά δεκάδες είναι διάσπαρτα στη χώρα κατά  το δόγμα κάθε πόλη και Πανεπιστήμιο. (Σίγουρα ευγενέστερου βεβαίως του  παλαιότερου «κάθε πόλη και στρατοπέδου»).

pgialeniosτου Παναγιώτη Γιαλένιου

Η επιστήμη και η τεχνολογία, μας έχουν δώσει πλέον τα όπλα για να αναζητήσουμε στις πολλαπλές κοινωνικές μας αγκυλώσεις έξυπνες διεξόδους. Το ζητούμενο είναι σε αυτήν την προσπάθεια να είναι συμμέτοχο το μεγάλο τμήμα της  κοινωνίας μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά το φετινό Forum Ανάπτυξης. Αυτά σημειώναμε στο προηγούμενο σημείωμά μας εδώ λίγο πριν ανοίξει τις πύλες του για 22η φορά το σημαντικότερο  αναπτυξιακό πολυσυνέδριο -θεσμός  της  Δυτικής Ελλάδας.

Πόσα χιλιόμετρα διαφορά;

Το θέμα της υπογειοποίησης της διέλευσης του τρένου από τον αστικό ιστό της πόλης πάλι αυτές τις ημέρες στην επικαιρότητα, μετά τη συνάντηση της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου, του Δημάρχου Πατρέων Κ.Πελετίδη και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τον υπουργό Υποδομών κ.Κ.Καραμανλή.

pgialeniosτου Παναγιώτη Γιαλένιου

Για μια ακόμη χρονιά είμαστε έτοιμοι εδώ στο «Σύμβουλο Επιχειρήσεων» για την πραγματοποίηση του 22ου Forum Ανάπτυξης. Κοντεύουμε να συμπληρώσουμε ένα τέταρτο του αιώνα συνεχούς παρουσίας με ένα θεσμό ουσιαστικού διαλόγου και παρέμβασης, που έχει πλέον γερό αποτύπωμα στα αναπτυξιακά και όχι μόνο πράγματα της περιοχής μας αλλά τολμούμε  πλέον να πούμε και της χώρας μας.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας