O Δήμος Δυτικής Αχαΐας για άλλη μια φορά βρίσκεται κοντά στο πολίτη και φέρνει στην καθημερινότητα του πολίτη την εφαρμογή Sense City, από την περασμένη Παρασκευή.
Η λειτουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη προσπάθεια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για την μετάβαση του σε “έξυπνη πόλη” αφού οι πολίτες χρησιμοποιώντας την μετατρέπονται σε αισθητήρες της πόλης!
Το Sense.City θα επιτρέπει σε όσους το «κατεβάσουν» από την έξυπνη συσκευή τηλεφώνου τους ν’ επισημαίνουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους ή οπουδήποτε στην πόλη. Οι αρμόδιοι θα παραλαμβάνουν από την ειδική πλατφόρμα όλα τα παράπονα των πολιτών και στην συνέχεια θα τα διανέμουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να δρομολογηθεί η αντιμετώπισή τους.
«Έτσι θα ενισχύσουμε την κοινωνική συμμετοχή κάνοντας τους πολίτες πιο ενεργούς προς την πόλη, άλλα ακόμα και να έχουμε ένα είδος συνδημιουργίας αφού οι πολίτες θα δύνανται και να αναφέρουν τι τους λείπει αλλά και να μπορέσει και η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά και να εντοπίσει πιο γρήγορα και τις ανάγκες των πολιτών. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε την μείωση της γραφειοκρατίας, την άμεση επίλυση των προβλημάτων και έλεγχο από πλευράς των αιρετών για το πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες και τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Είναι ένα πρόγραμμα που δεν θα στοιχίσει στο Δήμο μας ούτε μισό ευρώ», ανέφερε ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς.
Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή sense.city αναπτύχθηκε από τα μέλη της ομάδας Αρχιτεκτονικής και Διαχείρισης Δικτύων του Εργαστηρίου Ενσύρματης Επικοινωνίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων του Πανεπιστημίου Πατρών κι έλαβε το 3ο Βραβείο στο διαγωνισμό IT4GV που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
«Είναι τιμή μας σαν Δήμος να συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο Πατρών και να ακολουθούμε νέες τεχνολογίες που έχουν σαν στόχο την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών», κατέληξε ο Δήμαρχος.
Και απολογισμός του 5μηνου
«Η δημοτική αρχή είναι πλέον έτοιμη και έμπειρη για να εφαρμόσει τις πολιτικές αλλά και προεκλογικές τις υποσχέσεις που στοχεύουν κατά κύριο λόγο στην εξυπηρέτηση του δημότη και σε ζητήματα ύδρευσης, καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και αγροτικής οδοποιίας», ανέφερε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς δίνοντας το στίγμα του για το έργο που θα παραχθεί στο Δήμο, δείχνοντας ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής κατά το προηγούμενο πεντάμηνο. Επεσήμανε ότι «παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η νέα δημοτική αρχή τόσο ως προς τις τρεις αντικαταστάσεις διευθύντριας οικονομικών και διοικητικών που καθυστέρησαν την κατάθεση του Προϋπολογισμού του 2020 όσο και ως προς την έλλειψη εργαζομένων αλλά και υποδομών, κατάφερε να παράξει μεγάλο έργο αναλογικά με τα προβλήματα που αντιμετώπισε», είπε χαρακτηριστικά κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, το μεσημέρι της Κυριακής 26/1 στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού Δημαρχείου στα Λουσικά.
Εκτός από την εγκατάσταση της εφαρμογής sense city με στόχο την μείωση της γραφειοκρατίας και την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, αναφέρθηκεστην απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, στην κατάργηση της μαύρης μισθωτής εργασίας, στις προσωρινές λύσεις στα προβλήματα ύδρευσης, στην καθαριότητα και στον καθαρισμό των παράνομων υπαίθριων χωματερών, στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, στην επισκευή αγροτικών δρόμων, στην αντικατάσταση σωμάτων ηλεκτροφωτισμού, στη διάνοιξη αποστραγγιστικών καναλιών σε συνεργασία με την περιφέρεια αλλά και στη διευθέτηση του ταμιακού ελλείμματος της ΔΕΥΑΔ.
Τόνισε ιδιαίτερα πως είναι επιτακτική ανάγκη να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των δημοτών που είναι πολύ αργή και κάποιες φορές έως και ανύπαρκτη γεγονός που εκθέτει τόσο την δημοτική αρχή όσο και τις δημοτικές υπηρεσίες.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Αντιπεριφεριάρχης Οικονομίας και Διοίκησης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης, του ΣΥΡΙΖΑ κα Αναγνωστοπούλου Σια και Κώστας Μάρκου και άλλοι τοπικοί άρχοντες καθώς και πλήθος δημοτών.
3 Φεβρουαρίου 2020
0 Comment
6493 Views