Στο πλαίσιο της 28ης ΑGROTICA 2020, η οποία φιλοξενήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης 30 Ιανουαρίου έως και 2 Φεβρουαρίου 2020, παρευρέθη η Γεν. Δ/ντρια της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., κα. Ηρώ Τσιμπρή, και συμμετείχε στις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στο πλαίσιο των δράσεων επικοινωνίας του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου και της Δημοσιότητας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
Παρόντες, με χαιρετισμό, στις εκδηλώσεις ήταν οι Σ. Πέτσας – Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Κ. Σκρέκας – Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και η κα Φ. Αραμπατζή – Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς και οι κ.κ. Κ. Μπαγινέτας – Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Θ. Βασιλόπουλος – Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Την Παρασκευή 31/01/2020, η κα Τσιμπρή παρευρέθη στην ημερίδα με θέμα: «Προετοιμασία του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ 2021-2027», όπου για τις προτεραιότητες και τους στόχους της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κλιματική αλλαγή και το ρόλο της ΚΑΠ στην επίτευξή τους, μίλησε ο κος. Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Στρατηγικής, Απλοποίησης και Αναλύσεων Πολιτικής, Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ για το Χρηματοδοτικό πλαίσιο και Βασικές παρεμβάσεις της νέα ΚΑΠ, μίλησε ο κος. Ευστάθιος Κλωνάρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το Σάββατο 01/02/2020, η κα Τσιμπρή παρακολούθησε την εκδήλωση: «Στρατηγικές Συνεργασίες για την Ελληνική Γαστρονομία» όπου ο κος. Κίμων Γεωργίου, Σύμβουλος στρατηγικού μάνατζμεντ σε θέματα γαστρονομίας, αναφέρθηκε στη Στρατηγική της Ελληνικής Γαστρονομίας για το μέλλον, ενώ η κα. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και Επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για τον Οινοτουρισμό, μίλησε για τη συνεισφορά των Τοπικών Προϊόντων στην προώθηση του Γαστροτουρισμού, και αναφέρθηκε στην περίπτωση του Ελληνικού Οίνου στην προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας.
Στο πλαίσιο της 2ης εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν: Βιωματικό εργαστήριο Ελληνικών Προϊόντων & Ελληνικών Οίνων, με συντονιστή τον κο. Γιώργο Παλησίδη – Καθηγητή Γαστρονομίας, καθώς και Γευσιγνωσία Τοπικών Προϊόντων.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε πλήθος κόσμου από τον αγροτικό χώρο, επιχειρηματίες, αλλά και στελέχη Αναπτυξιακών Εταιρειών και λοιπών φορέων.