Μια νέα έρευνα με θέμα:«Ψυχική υγεία κατά την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα» πραγματοποιείται από το Coronavirus Greece Research Group, που αποτελεί είναι μια συνεργασία επιστημόνων από 6 πανεπιστήμια που αποφάσισε να αναλάβει ερευνητικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού. Η ομάδα έχει ήδη καταθέσει επιστημονικές προτάσεις και έχει ξεκινήσει την έρευνα, ενώ εργασίες έχουν ήδη κατατεθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά προς αξιολόγηση.
ΦΟΡΕIΣ: Η ομάδα ξεκίνησε με σκοπό την οργάνωση και προαγωγή της επιστημονικής έρευνας για την πανδημία σε πολλαπλά επίπεδα στην Ελλάδα. Αρχικά πλαισιώθηκε από τον Κων/νο Φαρσαλινό και τον Κων/νο Πουλά (Πανεπιστήμιο Πατρών), τον Απόστολο Βανταράκη (Πανεπιστήμιο Πατρών) την Αναστασία Μπαρμπούνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) και τον Δημήτρη Κουρέτα (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Η επιστημονική ομάδα συνεχώς επεκτείνεται και σήμερα συμπεριλαμβάνει τον Γιάννη Τζήμα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ), τον Θεόδωρο Γιαννούχο (Πανεπιστήμιο Utah) και την Ελένη Λαζαράτου (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), τον Ιγνάτιο Οικονομίδη (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και τον Νικόλαο Παναγιώτου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).
Σκοπός της έρευνας για την ψυχική υγεία
Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να καταγραφούνκαι να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των κατοίκων της Ελληνικής επικράτειας κατά την περίοδο της πανδημίας κορωνοϊού.
Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της Ελληνικής επικράτειας, ηλικίας 18 ετών και άνω.
Γιατί γίνεται αυτή η μελέτη;
Έχει σημασία να διερευνηθεί το εύρος της πανδημίας στην Ελλάδα, αξιολογώντας την επίπτωση στην ψυχική υγεία τους τελευταίους μήνες. Τα μέτρα περιορισμού σε συνδυασμό με τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες και το άγχος στο οικογενειακό περιβάλλον είναι πιθανό να επηρεάσουν τη συμπεριφορά.
Ποιοι συμμετέχουν;
Εθελοντικά όλοι οι κάτοικοι στην Ελλάδα ηλικίας 18 ετών και άνω.
Υπάρχει κάποιος κίνδυνος από τη συμμετοχή ;
Δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος από τη συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου Οι ερωτήσεις αφορούν αποκλειστικά τον ερευνητικό στόχο που αναφέρθηκε παραπάνω και τα αποτελέσματα δεν θα χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό. Η ανωνυμία διασφαλίζεται πλήρως.
Πως θα γίνει η μελέτη;
To ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται ανώνυμα αφού πρώτα επιλέξετε ότι αποδέχεστε την συμμετοχής σας στην έρευνα.
Επικοινωνία για περισσότερες πληροφορίες:
Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τη μελέτη, μπορείτε να επικοινωνήσετε με:
– κ. Φαρσαλινό Κων/νο kfarsalinos@gmail.com
– κ. Πουλά Κων/νο kpoulas@upatras.gr
Xρόνος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου 10-14 λεπτά.
Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
Κων/νος Φαρσαλινός
Κων/νος Πουλάς
Κορίνα Ατσοπάρδη
Ευθύμιος Δραγώτης
Απόστολος Βανταράκης
Αναστασία Μπαρμπούνη
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ