Ο κ.Δρίτσας παρουσίασε τις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις για την δημιουργία ενιαίου νομοθετικού πλαισίου ίδρυσης τεχνοβλαστών ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα, αλλά και τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Στην συζήτηση συμμετείχε η συν ιδρύτρια και ManagingPartner του επενδυτικού fundMetavallon VC, Μυρτώ Παπαθάνουπου ανέλυσε το επενδυτικό μοντέλο για τις spin-off και τόνισε την ανάγκη «απόλυτα ξεκάθαρου» πλαισίου συνεργασίας της ομάδας με το Πανεπιστήμιο ή το ερευνητικό κέντρο.
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΠΠ Καθηγητής κύριος Βασίλης Αναστασόπουλος, παρουσίασε το πρόγραμμα χρηματοδότησης ProofofConcept που απευθύνεται σε ερευνητικές ομάδες που θέλουν να δημιουργήσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες για την αγορά καθώς και την συνεργασία με το BusinessIncubationCenterofCERN σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας.
Ο νομικός σύμβουλος, Θάνος Λεοντάρης ανέλυσε θέματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΙP), το νομικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας των τεχνοβλαστών αλλά και παραδείγματα από ιδρυμένες spinoff σε 3 διαφορετικά Πανεπιστήμια της Ελλάδας.
Τέλος, ο Νάσος Κοσκινάς, programdirector του RE-STARTUPPatras, παρουσίασε τον 3ο κύκλο της θερμοκοιτίδας και ανέδειξε τις προοπτικές για businessdevelopment στις τεχνολογίες που αναπτύσσονται στα εργαστήρια και τα ερευνητικά κέντρα με άξονα την εμπορική αξιοποίηση τους και στόχο την δημιουργία νέων εταιριών και θέσεων εργασίας στην Πάτρα και την Ελλάδα.
Στην συζήτηση συμμετείχαν καθηγητές και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος», το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων και στελέχη των innovationhubs του ΕΠΠ και τουOrangeGrove.