Επίθεση κατά της δημοτικής αρχής σε σχέση με καίρια ζητήματα που αφορούν την πόλη, όπως είναι η υπογειοποίηση του τρένου αλλά και το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής της ΩΡΑ Πατρών Γιώργος Ρώρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλίας Γρηγόρης και Γιάννης Τσιμπούκης και το μέλος της ομάδας Υποδομών της παράταξης Αγγελική Τσονάκα με τον συντονισμό της συζήτησης από τον Γιάννη Λάμπρου.
Η συνέντευξη επικεντρώθηκε σε δύο στρατηγικής σημασίας για την Πάτρα θέματα, τη διέλευση του τρένου και την υδροδότησή της.
Ο κ. Ρώρος αναφέρθηκε εκτενώς στην απώλεια μεγάλου τμήματος συμφωνημένης με την προηγούμενη κυβέρνηση υπογειοποίησης, συγκεκριμένα από το Ρίο έως τον Καστελλόκαμπο, την απουσία κάθε πρόβλεψης για την επέκτασή της στις νότιες συνοικίες καθώς και τη μελέτη – κατασκευή τραμ στις παραγλαύκειες οδούς.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι σαφείς και έρχονται ως συνέχεια της ματαίωσης της Νομικής, του παγώματος των έργων στην Πατρών-Πύργου αλλά και του σχεδιασμού για την απόδοση ενιαίου παραλιακού μετώπου χωρίς τη διέλευση σιδηροδρομικής γραμμής.
Τα ερωτήματα, δε, που προκύπτουν από αυτές τις αποφάσεις ενισχύονται από τη στάση της δημοτικής αρχής και του κ. Πελετίδη που βλέπει «θετικές εξελίξεις» σε όλα αυτά, προβάλλει νέο «θεώρημα Πελετίδη» ότι τα 5.2km υπογειοποίησης μεγαλύτερα του 8km υπογειοποίησης που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση…
Ο κ. Ρώρος διευκρίνισε ακόμα μια φορά ότι το πλαίσιο διεκδίκησης είναι ξεκάθαρο και αποφασισμένο στο δημοτικό συμβούλιο με καθολική αποδοχή και προβλέπει πλήρη υπογειοποίηση από το Ρίο με διεκδίκηση επέκτασης προς τις νότιες συνοικίες.
Όποιος σταθεί απέναντι σε αυτό το πλαίσιο θα είναι απέναντί μας, όπως τόνισε.
Για το θέμα της υδροδότησης η ΏΡΑ Πατρών επισήμανε την αναγκαιότητα λήψης πρωτοβουλιών από την πλευρά του Δημάρχου κ. Πελετίδη που θα υλοποιούν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για δημιουργία διαδημοτικού φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου με πλειοψηφία των τριών εμπλεκόμενων δήμων, Πατρέων, Δυτ. Αχαΐας και Ερυμάνθου. Η διαχείριση του φράγματος είναι η μόνη λύση, όπως αναφέρθηκε, για την αντιμετώπιση των φαινομένων λειψυδρίας που ταλαιπώρησαν όλο το προηγούμενο διάστημα τις περισσότερες γειτονιές της Πάτρας αλλά και το αντιαναπτυξιακό κλίμα που δημιουργεί στην Βιομηχανική ζώνη αλλά και για τη μείωση των λογαριασμών ύδρευσης αφού θα μειωθεί το κόστος του νερού. Ο κίνδυνος, δε, της ιδιωτικοποίησης του νερού είναι υπαρκτός με αποτελέσματα που είναι δυσμενή για τον καταναλωτή, όπου εφαρμόστηκε. Επίσης έγινε αναφορά στις μελέτες του Πανεπιστημίου Πατρών και του τεχνικού επιμελητηρίου σχετικά με το φράγμα περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ όταν σήμερα δαπανώνται 2,5 εκατομμύρια στη ΔΕΗ για την άντληση νερού που επιβαρύνει τον υδροφόρο ορίζοντα. Επίσης κάλεσε το Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη να σεβαστεί την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για διαδημοτικό φορέα και όχι να απαντά με το Βοναπάρτικο ύφος του αποτελέσματος των εκλογών. Θα σεβαστεί ή όχι τις δημοκρατικές λειτουργίες ή για την παράταξη του Λαϊκή Συσπείρωση είναι λεπτομέρειες;
Τέλος, ανακοινώθηκε η ενεργή συμμετοχή της Ώρας Πατρών σε πανελλαδική συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων για τους μετανάστες και πρόσφυγες της Λέσβου στην οποία συμμετέχουν αυτοδιοικητικές παρατάξεις και ομάδες αλληλεγγύης.