Συνάντηση με τον Πρόεδρο της SMEunited (Ευρωπαϊκή Ένωση Βιοτεχνιών και ΜμΕ) κ. Alban Maggiar είχαν σήμερα, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτριος Βαργιάμης, ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος και το Μέλος της Διοίκησης και Υπεύθυνη του Παραρτήματος ΚΕΚ-ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας κα Ελένη Τεζαψίδου με αφορμή την παρουσία του πρώτου στις εργασίες του διήμερου Διεθνούς διαδικτυακού Συνεδρίου με θέμα: «Η συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτισης ως βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων: Οι νέες προκλήσεις και στρατηγικές», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, ως εταίρος του Erasmus+ έργου CRAFT and SMEs VET-NET.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις παρούσες συνθήκες αλλά και δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν στην κατεύθυνση της ελαχιστοποίησης των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων λόγω του COVID-19.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΜμΕ σε όλη την ΕΕ καθώς και στις πολιτικές που θα πρέπει να αναπτυχθούν ώστε όπως είπε «να δοθούν σε όλες τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις ευκαιρίες καταρχάς να επιβιώσουν και ακολούθως να αναπτυχθούν βιώσιμα».
Το Διεθνές Συνέδριο του Craft and SMEs VET NET εστιάζει σε σύγχρονα θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) και παράλληλα, στις λύσεις που θα μπορούσαν να αναζητηθούν μέσω της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης. Οι προκλήσεις αυτές αφορούν σε νέα ζητήματα που προέκυψαν, ειδικά μετά την κρίση του COVID- 19, και απαιτούν προσαρμοστικότητα, καθώς και νέες δεξιότητες.
Να σημειωθεί ότι το συνέδριο ολοκληρώνει τις εργασίες του αύριο Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021. Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν 4 στρογγυλά τραπέζια σε θεματικές ενότητες κρίσιμες για την ανάπτυξη των πολύ μικρών, μικρών, και μεσαίων επιχειρήσεων αλλά και της συνολικής ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως:
– Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων και των παραγωγικών
διαδικασιών, οι νέες ανάγκες κατάρτισης στις ΜμΕ, αλλά και
νέες ευκαιρίες μάθησης σε εταιρείες και εργαζόμενους με την χρήση
τεχνολογιών ψηφιακής μάθησης.
– Οι επιπτώσεις του φαινομένου της Κλιματικής Αλλαγής στο οικονομικό και
παραγωγικό μοντέλο της Ευρώπης αλλά και στον τρόπο περαιτέρω ανάπτυξης
του επιχειρείν.
– Ο ρόλος της Συνεχιζόμενη Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε τρίτες χώρες.
– Τα εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας τα οποία στοχεύουν στην
ελαχιστοποίηση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων που δημιούργησε η πανδημία
#pgnews
#ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ