Η γιαγιά ήθελε να εμβολιαστεί, ωστόσο, δεν μπορούσε να μεταβεί σε εμβολιαστικό κέντρο, καθώς είναι 103 ετών, έτσι τα στελέχη του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” ανέλαβαν δράση…
Μετέβησαν στο σπίτι της και την εμβολίασαν.
Ο εμβολιασμός της υπεραιωνόβιας γιαγιάς έγινε στο πλαίσιο των εμβολιασμών κατ΄οίκον συμπολιτών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”, με την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και του ΚΟΔΗΠ (Τμήμα Τρίτης Ηλικίας).
Συγκεκριμένα με γιατρούς που διέθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, μετά από ανάλογη σύμβασή τους με την 6η ΥΠΕ, τα στελέχη του προγράμματος για αρκετές ημέρες επισκέφθηκαν σπίτια ωφελουμένων σε διαφορετικές περιοχές του Δήμου, από την Αγυιά, Ρίο, Ψαθόπυργο, Κέντρο Πάτρας, Ψάχου, Σαραβάλι, Βραχνείκα και εμβολίασαν δεκάδες πατρινούς που επιθυμούσαν, αλλά λόγω προβλημάτων υγείας αδυνατούσαν να φθάσουν μέχρι τα εμβολιαστικά κέντρα.
Πάντως από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θόδωρος Τουλγαρίδης επισήμανε ότι: “Η δομή Βοήθεια στο σπίτι του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πάτρας έχει συμβάλει στην προστασία πολλών ευάλωτων συνανθρώπων μας και παρά την υποστελέχωσή της και τις αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα την εποχή της πανδημίας, ανταποκρίνονται με αυταπάρνηση στο σύνολο σχεδόν των αυξημένων αιτήμάτων, που δέχονται.
Η δομή έχει αποδυναμωθεί και λόγω συνταξιοδότησης αρκετών εργαζομένων, που δεν μας επιτρέπεται να τους αναπληρώσουμε με μόνιμο προσωπικό, αλλά και λόγω εργαζομένων, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σχετικά με την πανδημία. Αδυνατεί να αντοποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των συμπολιτών μας.
Είναι αναγκαίο εδώ και τώρα, να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων (οικογενειακούς φροντιστές, βοηθούς, κοινωνικούς λειτουργούς κ.α.), με αυξημένη χρηματοδότηση και τον ανάλογο εξοπλισμό, την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, που απαχολούνται για χρόνια σε αυτήν. Δεν υπάρχει άλλη λύση, γιατί διαφορετικά πολύ ανήμποροι συμπολίτες μας θα μένουν αβοήθητοι, με ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης, που δεν προχωρά στην στήριξη της δομής.
Επίσης είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να αναβαθμίσει τώρα την δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη, και λόγω των αναγκών που δημιούργησε η πανδημία, πράγμα που όφειλε να κάνει και δεν έπραξε την 2ετία σχεδόν του κορονοϊού, με μόνιμο ανάλογο προσωπικό ( γιατρούς, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές κλπ), που θα επισκέπτονται σε μόνιμη βάση και όχι περιστασιακά, όλους τους ανήμπορους στο σπίτι τους, για να αντιμετωπίσουν τις υγειονομικές τους ανάγκες”.