Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών» αναφέρεται:
Η ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια ζωής, έλαβε χώρα από τις 16 έως 22 Σεπτεμβρίου. Το φετινό θέμα της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας προτάσσει τέσσερα κεντρικά ζητήματα: την ψυχική και σωματική υγεία, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid19.
Στην εβδομάδα συμμετείχαν 92 δήμοι από όλη τη χώρα, οι οποίοι δημιουργούν σημείο ενημέρωσης που ο πολίτης μπορεί να πληροφορηθεί για οτιδήποτε έχει να κάνει με το ποδήλατο πως επιλέγω, πως κυκλοφορώ, τι επιτρέπεται, πως επιλέγω την ιδανική διαδρομή, τι αξεσουάρ χρειάζεται κλπ.
Στόχος ήταν να αξιοποιηθεί ένα πολύ βασικό συμπέρασμα από την πανδημία του COVID-19 ότι όσο αυξάνονται οι ήπιοι τρόποι μετακίνησης, τόσο πιο ελκυστικές για τους πολίτες και φιλικές για το περιβάλλον γίνονται οι πόλεις. Από το Δήμο Πατρέων επικράτησε σιγή ασυρμάτου για αυτό το σπουδαίο γεγονός.
Θα μπορούσαν να γίνουν εκδηλώσεις σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές δομές, να μοιραστούν φυλλάδια και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στο θέμα της κινητικότητας όπως επίσης να επιβραβευθούν δράσεις από φορείς και να καλλιεργηθεί η άμιλλα μεταξύ των φορέων και των πολιτών.
Η πόλη μας είναι μία πόλη με έντονο το κυκλοφοριακό πρόβλημα που συνθλίβει την καθημερινότητα των πολιτών. Τα μηνύματα που εκπέμπονται από την Δημοτική αρχή δεν είναι σαφή για αυτό σε μία σειρά θέματα όπως και για την ανακύκλωση είμαστε πρωταθλητές στις τελευταίες θέσεις. Ας αναρωτηθούμε τι έγινε ο ποδηλατόδρομος-πεζόδρομος της οδού Κανάρη, της πλατεία Πίνδου, ένα ατελείωτο πάρκινγκ αυτοκινήτων.
Ο δε παραλιακός ποδηλατοδρόμος αφού βγήκε εκτός λιμένος θα είναι πλάι πλάι με το τρένο και το αυτοκίνητο!!! Στην ιστοσελίδα του δήμου διαπιστώνει κανένας ότι φορέας επικοινωνίας για τη βιώσιμη κινητικότητα είναι η προ αμνημονεύτων χρόνων ΑΔΕΠ….
Ή ο γιαλός είναι στραβός, ή στραβά αρμενίζουμε…