Συνάντηση μεταξύ του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας (ΣΕΒΠΕ&ΔΕ) και του Δικτύου ΠΡΑΞΗ
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, συνάντηση μεταξύ του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών (ΕΠΠ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας (ΣΕΒΠΕ&ΔΕ) και του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, με στόχο την υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και την αξιοποίηση της νέας γνώσης.
Κοινή επιδίωξη των τριών πλευρών αποτελεί η διασύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα, η μετατροπή των αποτελεσμάτων της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης σε επιχειρηματική επιτυχία και η αξιοποίηση των υπηρεσιών και των οφελών της μεταφοράς τεχνογνωσίας από τις παραγωγικές ομάδες στον κλάδο του επιχειρείν με έμφαση στην καινοτομία που επιβάλλει η νέα εποχή, εντός ενός βιώσιμου πλάνου.
H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών μεταξύ των κ.κ. Βασιλείου Παπασωτηρόπουλου, Αντιπροέδρου του ΕΠΠ, Νικολάου Κοτσώνη, Γενικού Διευθυντή ΣΕΒΠΕ&ΔΕ και του Αχιλλέα Μπάρλα, Επικεφαλής της Μονάδας Καινοτομίας στις ΜμΕ του Δικτύου ΠΡΑΞΗ. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Βίκυ Τομαρά, Διευθύντρια Ανάπτυξης του ΕΠΠ, η Μαρία Κωνσταντίνου, Technology transfer manager του ΕΠΠ και η Κατερίνα Λαμπρακοπούλου, Communication manager εκ μέρους του ΕΠΠ. Συμμετείχαν επίσης, η Αρετή Μούρκα, Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας του Δικτύου ΠΡΑΞΗ και η Δήμητρα Γιάτση από τον ΣΕΒΠΕ&ΔΕ – EEN-HELLAS.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες του ΕΕΠ και αναλύθηκαν οι προτεραιότητες, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μεταποίηση – βιομηχανία στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη ενίσχυσης του τοπικού οικοσυστήματος επιχειρήσεων, με σκοπό τον μετασχηματισμό του σε ισχυρό μοχλό ανάπτυξης για την οικονομία της περιοχής και της Περιφέρειας, με βάση τη νέα γνώση και την καινοτομία.
#pgnews
#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΔΑ