Την ανήξερη έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου για την κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας. Όταν χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί της χτύπησαν την πόρτα, στο σπίτι της στην Πάτρα, εκείνη τους άνοιξε και ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την ουσία που έγινε δηλητήριο και σκότωσε το κοριτσάκι της.
Όταν οι αστυνομικοί της είπαν για την κεταμίνη που βρέθηκε στη Τζωρτζίνα, η Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε: «Το είδα στην τηλεόραση». Και όταν τη ρώτησαν αν ξέρει τι είναι, η 33χρονη μητέρα των κοριτσιών από την Πάτρα, απάντησε «το google-αρα εκείνη την ώρα και έμαθα».
«Το έδωσες εσύ;», τη ρώτησαν. «Δεν το έδωσα» απάντησε και ρώτησε: «Μήπως πρέπει να εξεταστεί ξανά; Δεν μπορώ να είμαι σίγουρη για τίποτα».
Επίσης, κατά την άφιξή της στη ΓΑΔΑ, η Ρούλα Πισπιρίγκου ρώτησε γιατί τη μετέφεραν εκεί και οι αστυνομικοί της έδειξαν το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος της, για ανθρωποκτονία από πρόθεση για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο διάλογος ανάμεσα στη Ρούλα Πισπιρίγκου και τους αστυνομικούς, όταν μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ ήταν ο εξής:
Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;
Αστυνομικοί: Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Όχι, δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.
Αστυνομικοί: Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, Google-αρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη.
Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι στον οργανισμό του παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας, βρέθηκαν 6,5 ml κεταμίνης ανά λίτρο αίματος, ποσότητα θανατηφόρα. Ο θάνατος του παιδιού επήλθε από δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά και σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ασφάλειας, ο μοναδικός άνθρωπος που σε αυτό το διάστημα ήταν μαζί με το παιδί στο δωμάτιό του, ήταν η μητέρα του Ρούλα Πισπιρίγκου!
Εκείνο που πρέπει να διευκρινιστεί, εκτός από το πως και που προμηθεύτηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου την κεταμίνη, είναι το πως χορηγήθηκε ουσία στο παιδί. Θα μπορούσε να είναι ενδοφλέβια, εισπνεόμενη ή από το στόμα.
Με βάση τον χρόνο θανάτου, το πιθανότερο είναι να χορηγήθηκε από το στόμα.
Σημαντική ήταν, σύμφωνα με την Καθημερινή, η κατάθεση της νοσηλεύτριας, η οποία έκανε λόγο για μη αναμενόμενη συμπεριφορά της 33χρονης μητέρας, όταν πήγε να ενημερώσει για το επεισόδιο της μικρής Τζωρτζίνας. Όπως φέρεται να κατέθεσε, η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν υποτονική, έκανε αργές κινήσεις, νωχελικές και αυτό δεν παρέπεμπε σε συμπεριφορά μάνας που χάνει το παιδί της. «Θεωρούσα ότι ήθελε να μας ζητήσει ένα σεντόνι για το παιδί καθώς ήταν ιδιαίτερα κινητικό», φέρεται να πρόσθεσε.
Από τα μέχρι τώρα ευρήματα, προκύπτει το ενδεχόμενο η Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει χορηγήσει και άλλες φορές κεταμίνη στη Τζωρτζίνα. Ουσιαστικά το παιδί πέθανε δυο φορές, μια στην Πάτρα όταν το επανέφεραν οι γιατροί και μια φορά στο Παίδων όπου τελικά κατέληξε, λένε οι ίδιες πηγές.
Την ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας, η μητέρα ειδοποίησε την νοσοκόμα στις 14:30, έγινε καρδιοπνευμονική ανάνηψη και ως ώρα θανάτου κατεγράφη η 15:50. Όσον αφορά τις εξετάσεις της 9χρονης φέρεται να έχουν εντοπιστεί ευρήματα στο ήπαρ, τα οποία ενισχύουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών.
#pgnews
#ΚΟΙΝΩΝΙΑ