Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονταν 41 ασθενείς στις κλινικές κορονοϊού, δύο παιδιά στην παιδιατρική κλινική και πέντε διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.
Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 35 ασθενείς στις κλινικές κορονοϊού.

ΝΕΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ
Μεγάλη είναι η προσέλευση στα κέντρα της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ όπου διενεργούνται ράπιντ τεστ. Οι χθεσινές καταγραφές, όπως μας τις έδωσε ο κ. Καρβέλης, έχουν ως εξής:
⦁ Στο Επιμελητήριο διενεργήθηκαν 505 ράπιντ τεστ, εκ των οποίων τα 85 ήταν θετικά.
⦁ Στην Κάτω Αχαΐα έγιναν 84 τεστ με 32 θετικά.
⦁ Στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα έγιναν 261 με 64 θετικά.
⦁ Στο Αίγιο 166 με 45 θετικά.
⦁ Στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα 127 με 51 θετικά.

Σήμερα στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ, αναμένεται να δοθεί η πλήρης εικόνα της πανδημίας σε πανελλαδικό επίπεδο. Βέβαια, τα διάσπαρτα στοιχεία που γνωστοποιούνται δείχνουν, ότι υπάρχει πολύ μεγάλη έξαρση και ταχύτατη διάδοση. Πολύ μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στις τουριστικές περιοχές, ενώ η πλειοψηφία των εκδρομέων που επιστρέφει διαγιγνώσκεται θετική.

ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΤΕΛΗ ΙΟΥΛΙΟΥ
Οι ειδικοί βλέπουν κορύφωση του κύματος, τέλη Ιουλίου, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι έφτασε η ώρα για επαναφορά της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

ΕΥΡΩΠΑϊΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό» τόνισε η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), Αντρεα Αμόν, μιλώντας στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον κορονοϊό. Σημείωσε, ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο για σοβαρή νόσηση τους οποίους «χρειάζεται να προστατεύσουμε το συντομότερο δυνατόν».

Η ίδια σημείωσε, ότι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει παρατηρηθεί μια αύξηση στους δείκτες των κρουσμάτων και στις νοσηλείες και επανέλαβε τη σύσταση του ECDC και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για δεύτερη ενισχυτική δόση σε όσους είναι άνω των 60 ή είναι πιο ευάλωτοι.
«Εχουμε δει, ότι πολλές χώρες θα προετοιμαστούν για τις εκστρατείες εμβολιασμού λίγο πιο αργά, τον Σεπτέμβριο ή αργότερα, θα χρειαστούν λοιπόν κάποιες προσπάθειες να επιτευχθεί τώρα μια άμεση εκστρατεία γιατί μέχρι τον Σεπτέμβριο πιστεύουμε ότι οι περισσότερες χώρες θα είναι στην κορυφή ή πάνω από την κορυφή κι έτσι ο αντίκτυπος για την ενισχυτική δόση θα είναι μικρότερος» συμπλήρωσε η διευθύντρια του ECDC.
«Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια θα είναι η επιδημιολογική κατάσταση το φθινόπωρο, ποια θα είναι η παραλλαγή που θα κυκλοφορεί» επισήμανε, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό οι χώρες να προετοιμάσουν επίσης ένα συστηματικό και ανθεκτικό σύστημα παρακολούθησης, όχι μόνο για τον κορονοϊό, αλλά και για άλλες ασθένειες του αναπνευστικού, πρώτα από όλα για τη γρίπη.

#pgnews

#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ