Με ένα συμβολικό βίντεο γιορτάζει τα 18α γενέθλιά της η «Εθνική μας Γέφυρα», που εγκαινιάστηκε στις 12 Αυγούστου του 2004.
Σε αυτό εμφανίζεται η Μαρία Κίτσου, νεαρή μηχανικός του τμήματος δομικής συντήρησης, σε μία εσωτερική ανάβαση σε πυλώνα με αλλαγή επιπέδων, εκκινώντας από το σημείο έδρασης στον βυθό της θάλασσας,
έως την κορυφή του και την έξοδο στο φως της ημέρας, ενώ ταυτόχρονα αθροίζονται τα έτη που παρήλθαν από την απόδοση της Ζεύξης στην κυκλοφορία.
Όπως δηλώνει η ίδια, μεταφέροντας σε γενικές γραμμές την κοινή φροντίδα όλων των τμημάτων για όρους αριστείας στη συντήρηση και τη λειτουργία της υποδομής,
«Η καθημερινή εργασία στη Γέφυρα μεταφράζεται σε εφαρμογή κανόνων που μας έχει κληροδοτήσει η εξειδίκευση στη συντήρηση και οι τεχνικές γνώσεις που αποκτήθηκαν από την εμπειρία της ομάδας μας σε βάθος χρόνου. Αυτές συμπυκνώνονται στο τρίπτυχο: Υψηλή ποιότητα – ασφάλεια εργαζομένων & προστασία του περιβάλλοντος. Ειδικά όμως για μία νέα γυναίκα μηχανικό, η επαγγελματική ενασχόληση σε ένα έργο σαν τη Γέφυρα είναι μία εξαιρετική ευκαιρία επαγγελματικής καταξίωσης με όρους ισότητας, σε μία εταιρεία που -από την εποχή της κατασκευής της Ζεύξης- έδωσε ευκαιρίες, σε πολλές γυναίκες και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο».
Μαρία Κίτσου
Η κυρία Κίτσου αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών το 2016. Παράλληλα με τις προπτυχιακές σπουδές συμμετείχε στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης φοιτητών. Το 2018 έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο «Δομοστατικό Σχεδιασμό και Ανάλυση των Κατασκευών» από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Από το Μάρτιο του 2019 συμμετέχει στην ομάδα Δομικής Παρακολούθησης της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», με κύριο αντικείμενο τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων μέσω του συστήματος ενόργανης δομικής παρακολούθησης, τη συντήρηση του συστήματος καθώς και τη συμμετοχή στη μελέτη προσωρινών κατασκευών απαραίτητων για τη συντήρηση της Γέφυρας και του εξοπλισμού της.
Δείτε το video :
#pgnews
#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ