«Από την Πυθαγόρειο Διατροφή στο σύγχρονο αναπτυξιακό γίγνεσθαι» ήταν το ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα του βιβλίου της Μαργαρίτας Ικαρίου, δημοσιογράφου-συγγραφέα και marketing manager, που παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, το βράδυ της Κυριακής, στο πλαίσιο του 10ου Forum Ανάπτυξης. Η εκδήλωση στηρίχθηκε από τον Σύλλογο Σαμίων Αχαΐας «Αρίσταρχος ο Σάμιος».
Σε μια περίοδο που το ζητούμενο είναι η Υγεία μέσω της διατροφής, το συγκεκριμένο βιβλίο έρχεται να καταδείξει ότι ο Πυθαγόρας εδώ και αιώνες είχε αναπτύξει συγκεκριμένη φιλοσοφία για το πώς πρέπει να τρεφόμαστε, ποιες ουσίες να έχει καθημερινά το τραπέζι μας και σε τι ποσότητα θα πρέπει να τις καταναλώνουμε. Το βιβλίο περιέχει συνταγές βασισμένες στην πυθαγόρεια φιλοσοφία περί διατροφής και αποτελεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βοήθημα.
Χαιρετισμούς μεταξύ άλλων στην εκδήλωση απηύθυναν οι :
-
Γεώργιος Στάντζος, Δήμαρχος Αν. Σάμου
-
Άννη Ανδρεάδου, Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου
-
Δέσποινα Κάιλα, αντιδήμαρχος Πολιτισμού
-
Μίλτος Καρούμπας, τ. πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Η Μαργαρίτα Ικαρίου, δημοσιογράφος-συγγραφέας και marketing manager προχώρησε στην ανάλυση και σύνδεση της Πυθαγορείου διατροφής με τη σύγχρονη vegan τάση καθώς και τον δυναμισμό που αναπτύσσεται μέσω αυτής για την ανάπτυξη και διεθνή προσέλκυση επισκεπτών στον τόπο που την γέννησε.
«Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας σημαντικών αλλαγών βλέπουμε ότι τείνει να εξαφανιστεί η ιδιαίτερη κουλτούρα της διατροφής που έχει ο κάθε τόπος. Αρχίζουμε να επηρεαζόμαστε από κακές διατροφές-πρότυπα, από τον τρόπο που τρέφονται κάτοικοι άλλων χωρών, επιλέγουμε τα ταχυφαγεία, διατροφή γρήγορη ίσα για να συντηρηθεί κανείς και όχι για να απολαύσει. Μετά την πανδημία επίσης έχει αλλάξει ο τρόπος που εμείς αντιμετωπίζουμε το κομμάτι της διατροφής. Ίσως προβληματιστήκαμε λίγο περισσότερο, ίσως αντιλαμβανόμαστε τις προκλήσεις των καιρών. Υπάρχουν εγγενείς διαφορές που έχει η διατροφή σε κάθε τόπο που δεν έχουν καταφέρει να αλώσουν το πολιτιστικό μας υπόβαθρο».
Ο Παναγιώτης Βαραγιάννης, M.Med.Sc. Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος αναφέρθηκε στα « οφέλη της Πυθαγορείου διατροφής για την υγεία και ευρωστία του ανθρώπου» και τόνισε ότι «η Πυθαγόρεια διατροφή εξασφαλίζει την «αρμονία» των χυμών του σώματος και συμβάλει στην διατήρηση της καλής υγείας, της αριστείας και κατ’ επέκταση της ανθρώπινης ευτυχίας. Ο Πυθαγόρας πίστευε στην ολοκληρωμένη οντότητα, στην ύπαρξη ενός υγιούς και καλού μυαλού μέσα σε ένα υγιές σώμα».
Και ανέφερε ότι «θεωρούσε την καλλιέργεια τόσο του ανθρώπου τόσο σημαντική, όσο και την σωστή και συνειδητή διατροφή». Απώτερος σκοπός είναι η ενίσχυση της φυσικής γραμμής άμυνας του οργανισμού, απέναντι στις ασθένειες και η επίτευξη της πολυπόθητης πνευματικής ισορροπίας μέσω των τροφών».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
https://forumanaptixis.gr/conference/forum-ygeias-2022/item/104
#pgnews
#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ