«Τα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι στρατηγικός μας στόχος μας καθώς δίνουν τη δυνατότητα στους νέους να κάνουν το επιχειρηματικό τους βήμα» δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας χαιρετίζοντας την εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση Καινοτόμων Επιχειρηματικών Ιδεών-INTECMED» με την οποία άνοιξε η αυλαία της δεύτερης μέρας του 25ου Forum Ανάπτυξης 2022, το πρωί της Κυριακής, στο ξενοδοχείο «Αστήρ».
Τα στελέχη του Επιμελητηρίου Αχαΐας ανέλυσαν το ευρωπαϊκό έργο INTECMED με τίτλο «Incubators for innovation and technological transfer in the Mediterranean» – (Θερμοκοιτίδες για την μεταφορά καινοτομίας και τεχνολογίας στη Μεσόγειο).
Όπως τονίστηκε το έργο, στο οποίο είναι εταίρος το Επιμελητήριο Αχαΐας και υλοποιείται από κοινού με το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει ως στόχο να στηρίξουν τις νέες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.
Ο Ανδρέας Ντακόλιας, διαχειριστής της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Αχαΐας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, «κεντρικός στόχος είναι να αναδείξουμε και να υποστηρίξουμε νέους και δυνητικούς επιχειρηματίες, ώστε η επιχειρηματική τους ιδέα να βρει εφαρμογή στην αγορά. Η επιχειρηματική τους ιδέα να γίνει πράξη, να υιοθετήσουν καλές πρακτικές επιτυχίας, να βελτιώσουν τις απαιτούμενες δεξιότητες που ζητάει η αγορά εργασίας σήμερα να δικτυωθούν. Όλα αυτά αποτελούν παράγοντες που θα οδηγήσουν στην επιθυμητή βιωσιμότητα της επιχείρησης».
Η συντονίστρια της εκδήλωσης Δανάη Κατσαντά, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του INTECMED, Αναπτυξιακή Επιμελητηρίου Αχαΐας/ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ. παρουσίασε την φιλοσοφία του προγράμματος INTECMED, το οποίο παρατάθηκε
Για τις «Δράσεις ωρίμανσης Επιχειρηματικών Ιδεών και Διαγωνισμός επιχορήγησης Καινοτόμων Ιδεών» μίλησε διεξοδικά ο Κώστας Γιωτόπουλος, Τεχνικός Υπεύθυνος έργου INTECMED και επιστημονικός συνεργάτης του Επιμελητηρίου Αχαΐας στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
«Στόχος του έργου INTECMED είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός, ο οποίος θα ανακαλύπτει και θα ωριμάζει την καινοτομία, την έρευνα που παράγεται στα πανεπιστήμια και στα ερευνητικά εργαστήρια, την οποία βοηθάμε στον μετασχηματισμό της σε μια καινοτόμα βιώσιμη επιχειρηματική δραστηριότητα. Στην Δυτική Ελλάδα 12 επιχειρηματικές ιδέες μέσω του προγράμματος έχουν επιλεγεί και το Επιμελητήριο Αχαΐας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και τους άλλους φορείς από όλη τη Μεσόγειο, συμβάλλουν ώστε να μπορέσουν οι ιδέες να μετατραπούν σε 12 επιχειρηματικά πλάνα και στη συνέχεια σε 12 βιώσιμες επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Γιωτόπουλος.
Ακολούθως, η Δήμητρα Δημητρακοπούλου, IT Expert, μέλος της Ομάδας έργου INTECMED, Πανεπιστήμιο Πατρών παρουσίασε την «Εbazaar of innovation», μια δυναμική πλατφόρμα ανάπτυξης συνεργασιών καινοτομίας μεταξύ ερευνητικής, επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας».
Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στους «πρωταγωνιστές» των Καινοτόμων Επιχειρηματικών Ιδεών INTECMED, οι υπεύθυνοι των οποίων εξήγησαν τις ιδέες τους και κατέθεσαν τα σχέδιά τους, ενώ όλοι τους υπογράμμισαν τη σημαντική συμβουλευτική υποστήριξη που είχαν από το πρόγραμμα για να χτίσουν τα επόμενα βήματά τους.
Συγκεκριμένα, μίλησαν οι: Δημήτρης Τσακαλίδης, για την Επιχειρηματική Ιδέα: «PREDICT», Μαρία Ζαφειροπούλου, για την Επιχειρηματική Ιδέα: «CO-SOLIDARITY PLATFORM», Χρήστος Παναγιώτου, Εκπρόσωπος ΠΙΚΕΙ-ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Ο.Ε. για την Επιχειρηματική Ιδέα: «TERRA+», Γιάννης Βασιλακόπουλος για την Επιχειρηματική Ιδέα: «Fan4Plastic» και Λεωνίδας Παναγιώτου για την Επιχειρηματική Ιδέα: «E-learning εφαρμογή προσανατολισμένη να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς».
#pgnews
#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ