Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία στο πλαίσιο των δράσεων για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας διοργανώνει σεμινάριο «Δείξε μου το φύλο σου να σου πω ποιος είσαι» για την αντιμετώπιση των έμφυλων στερεότυπων με θεατροπαιδαγωγικές τεχνικές το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαρτίου 6-9μμ στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας Καραϊσκάκη 153 με εμψυχώτριες την Ιωάννα Μιχοπούλου και τη Δήμητρα Καμαρινού. Στόχος θα είναι η αυτογνωσία και η ενδυνάμωση των συμμετεχόντων, καθώς και η εκμάθηση τεχνικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από γονείς και εκπαιδευτικούς.
Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 2610.622250. Ωράριο γραμματείας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11πμ-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ, τις άλλες ώρες στο 2610.277171 καθώς και στο info@koinotopia.gr. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η Ιωάννα Μιχοπούλου είναι πτυχιούχος της Σχολής «Hλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών» του Πολυτεχνείου της Πάτρας και ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό «Δραματικές και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, ενώ παράλληλα ειδικεύεται στα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση» στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει εκπαιδευτεί στο Non-Violent Communication από τον ευρωπαϊκό φορέα «Empathic Way Europe», στο σωματικό θέατρο και στο θεατρικό παιχνίδι στην εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση του πρώτου LGBTQ+ Pride της Πάτρας. Σχεδιάζει και συντονίζει σεμινάρια με θεματικές την εξερεύνηση του πρωτόγονου εαυτού, τη βαθύτερη επαφή με τη φύση και την ουσιαστική σύνδεση των συμμετεχόντων. Έχει σχεδιάσει το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Η αντιμετώπιση των έμφυλων στερεοτύπων με τεχνικές του θεάτρου του καταπιεσμένου» και το υλοποιεί σε εφήβους. Στόχος της είναι η υλοποίηση του προγράμματος αυτού σε περισσότερες ομάδες εφήβων, εκπαιδευτικών, γονέων, αλλά και σε άλλες κοινωνικές ομάδες.
Η Δήμητρα Καμαρινού σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης στα Πανεπιστήμια Würzburg και Bochum της Γερμανίας. Είναι Διδάκτωρ του Παν/μίου Πατρών και έχει εκπονήσει μεταδιδακτορική έρευνα στη Βρετανική Σχολή Αθηνών. Έχει κάνει τετραετείς σπουδές στη Σωματική Ψυχοθεραπεία και επί εικοσαετία εργάστηκε ως Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση οργανώνοντας δίκτυα σχολείων με αντικείμενο τις διαφυλικές σχέσεις. Τα ενδιαφέροντα της έχουν επεκταθεί αφενός στη Νεότερη Ιστορία με έμφαση σε αυτήν των γυναικών στην Ελλάδα και αφετέρου στη βιωματική μύηση στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Έχει ερευνητικό και συγγραφικό έργο, ώστε τιμήθηκε το 2006 με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στην Αρχαιολογία και το 2011 με βραβείο Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού. Πρόσφατα βιβλία της: «Γυμνές αλήθειες γυναικών. Η αθέατη ιστορία», «Καρέ Ιστορίας. 1821-1923» και «ΝΗΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ. Ομηρικά πλοία, δεινοί πλόες και Ναυτική Αρχαιολογία».