Το θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σκοπεύει να λειτουργήσει τμήματα όλων των ηλικιών για τον μήνα Ιούλιο. Στόχος η θεατρική εκπαίδευση σε συμπυκνωμένες δράσεις και συγκεκριμένες θεματικές.
Το θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα θα λαμβάνουν χώρα απογευματινές ώρες, με επιλογή για 1 ή 2 φορές την εβδομάδα και θα αφορούν στις εξής ηλικιακές ομάδες:
Προσχολική Ηλικία 3- 6 ετών, Παιδιά Δημοτικού Σχολείου 6-9 & 9-12 ετών, Έφηβοι Γυμνασίου & Λυκείου, Ενήλικες.
Δηλώσεις Ενδιαφέροντος: 697 6878104, 698 334 6612
- Προσχολική Ηλικία 3- 6 ετών
«1, 2, 3…. Μπλουμ!!! »
Το καλοκαιράκι έφτασε και μαζί του έφερε παιδικά γέλια, χαρές, διασκέδαση, αλλά και… πολλές βουτιές!
Ο νέος κύκλος του θεατροπαιδαγωγικού μας εργαστηρίου, αφορά στην προστασία του θαλάσσιου πλούτου και του περιβάλλοντος. Στόχος του προγράμματός μας, είναι τα παιδιά να διασκεδάσουν, αλλά και να αρχίσουν να αποκτούν “οικολογική συνείδηση”.
Το παραμύθι της συγγραφέως, Αυγής Βάγια με τίτλο “Στον βυθό κάνει… φαγούρα”, μας ταξιδεύει στους θησαυρούς της θάλασσας. Συναντάμε τα ψάρια
και βλέπουμε τη δική τους “μικρή κοινωνία”, τα προβλήματά τους, τις χαρές και τις λύπες τους.
Μέσα από τη χρήση των διάφορων τεχνικών αισθητικής αγωγής, τον αυτοσχεδιασμό, την παντομίμα, τη σωματική έκφραση, τα τραγούδια, τον ρυθμό, την ελεύθερη κίνηση, τις κατασκευές και τα δημιουργικά μας παιχνίδια, θα ανακαλύψουμε τις αρχές της ομαδικότητας και της συνεργασίας, για την επίτευξη ενός κοινού στόχου!
Εμψυχώτρια: Αγγελάτου Μαρίνα
- Παιδιά Δημοτικού Σχολείου 6-9 & 9-12 ετών
«Φτιάχνω τον κόσμο που θέλω!»
Τα παιδιά σχολικής ηλικίας με μαγικά εργαλεία το παιχνίδι και τη μίμηση ανακαλύπτουν και εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους. Οικειοποιούνται δεδομένα και γνώσεις με άνεση και ασφάλεια. Έτσι μπορούν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τους άλλους και τον εαυτό τους.
Μέσα από την μίμηση, την παντομίμα, τον οργανωμένο αυτοσχεδιασμό, την δραματοποίηση ιστοριών και παραμυθιών, τις ασκήσεις συνεργασίας, ρυθμού ,αλληλεπίδρασης και κίνησης και εστιάζοντας σε τεχνικές θεάτρου της Επινόησης ( Devised Theater) τα παιδιά δημιουργούν και εκφράζονται! Με φαντασία, έμπνευση και ομαδικό πνεύμα φτιάχνουν τον κόσμο που ονειρεύονται! Ένας κόσμο που χωράει όλους μας!
Εμψυχώτρια: Γιούλη Δούβου
- Έφηβοι Γυμνασίου- Λυκείου
«Αλλάζω… Ενδυναμώνοντας τον εαυτό μου!»
Η εφηβεία είναι μια περίοδος σωματικής και ψυχικής μεταμόρφωσης. Οι έφηβοι δεν είναι πια παιδιά αλλά δεν είναι ακόμα και ενήλικες. Αναζητούν, λοιπόν, μια νέα ταυτότητα. Διεκδικούν περισσότερη αυτονομία μέσα από μια κοινωνική αναγέννηση και χρειάζονται την ασφάλεια του ¨ανήκειν¨ σε μια ομάδα.
Πολύτιμο εργαλείο το θέατρο στους εφήβους! Μέσα από δημιουργικές διαδικασίες γεμάτες ενέργεια και διάθεση ενσυναίσθησης ο έφηβος σαν από το θέατρο βρίσκει τον καθρέφτη του εαυτού του και του κόσμου. Μέσα από τεχνικές και μεθόδους Θεάτρου Φόρουμ, ο έφηβος εκφράζεται και αναπτύσσει διάλογο με τους συνομήλικούς του. Αναπτύσσει έμμεσα αισθητικές προτιμήσεις προς το ωραίο και το αγαθό, προς τη λεπτή αίσθηση και την σημασία του ουσιαστικού. Ο Augusto Boal επισημαίνει πως το θέατρο μπορεί να ενδυναμώσει σημαντικά τον άνθρωπο!
Εμψυχώτρια: Γιούλη Δούβου
- Ενήλικες
« Καταπίεση ή επίθεση;»
Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με αυτό το δίπολο; Όλοι εμείς οι ενήλικες αναγνωρίζουμε ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να προκαλέσουμε μια καλή συζήτηση από το να βρούμε μια καλή λύση. Άλλωστε στο Θέατρο του Καταπιεσμένου δεν υπάρχουν ¨μαγικές λύσεις¨ αλλά αυτενέργεια, επιθυμία για αληθινή δράση! Η έμπνευση έρχεται μέσα από την πολύτιμη διαδικασία του
βιώματος και με δεδομένη τη χρήση μεθόδων και τεχνικών της δραματικής τέχνης. Πολύτιμο εργαλείο το Θέατρο του Καταπιεσμένου. Το θέατρο είναι μια μορφή γνώσης αλλά και ένα μέσο για να αλλάξουμε την κοινωνία. Μπορεί να μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε το μέλλον, αντί να το περιμένουμε να φτάσει παθητικά.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να επικοινωνήσουν και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους μέσα από τον μαγικό κόσμο του θεάτρου ανεξαρτήτως ηλικίας ή προηγούμενης εμπειρίας.
Εμψυχώτρια: Γιούλη Δούβου
Δηλώσεις Ενδιαφέροντος: 697 6878104, 698 334 6612