Κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο βιβλίο του Διονύση Μπονέλη «ΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ» «Οι γιε-γιέδες – η Δεκαετία – Τέλος εποχής» από τις «Εκδόσεις ΓΚΟΤΣΗ».
Το βιβλίο, αφορά στους Πατρινούς μουσικούς που διασκέδασαν την νεολαία στα νυχτερινά μαγαζιά της Πάτρας την δεκαετία του ’60 και του ‘70. Γίνεται ταυτόχρονα καταγραφή, των κυριότερων μουσικών γεγονότων της εποχής και στους μουσικούς που συμμετείχαν σε αυτήν, οι οποίοι ήταν κατά κάποιο τρόπο οι πρωταγωνιστές. Επίσης αναφέρονται οι μουσικοί που ακολούθησαν το λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι.
Στο βιβλίο υπάρχει περιγραφή των κοινωνικών και πολιτιστικών δρώμενων της εποχής, όπως αυτή καθορίζεται βιωματικά, από τον καθένα μουσικό. Γίνεται επίσης γενική αναφορά στην εποχή όπως την βίωσε ο ίδιος ο συγγραφέας, μέσα από βιώματα και ιστορικές αναφορές. Υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από πρόβες, πάρτι σε σπίτια, εκδηλώσεις όπως και τα Κέντρα διασκέδασης της εποχής.
Καθημερινότητα στην Πάτρα την Δεκαετία του ‘60
Στην Πάτρα τα πράγματα ήταν όπως σε όλη την Ελλάδα. Οι γονείς προσπαθούσαν να ορθοποδήσουν και οι νέοι ή να μορφωθούν η να πιάσουν δουλειά. Οι περισσότεροι μουσικοί ήταν εργαζόμενοι που ασχολήθηκαν και με την μουσική. Η επικοινωνία και η γνώση της μουσικής ήταν δύσκολη γιατί δεν υπήρχαν τα χρήματα για δασκάλους και Ωδεία για όλους.
Πολλοί πήραν τις αρχικές πρώτες γνώσεις μουσικής, από την Μπάντα του Δήμου Πατρέων και μετά μόνοι τους, μέσα από το πατάρι και τις συνεργασίες με άλλους μουσικούς.
Έφτιαχναν συγκροτήματα για παίζουν μουσική τα τραγούδια που τους άρεσαν και όπως λένε πολλοί για να αρέσουν στις παρέες και στα κορίτσια.
Έπαιξαν σε πολλά Πάρτι σε σπίτια, στα σαλόνια, η σε ταράτσες τα καλοκαίρια, με τοπικό Βερμούτ, με λιγοστά όργανα αλλά πολύ ενθουσιασμό. Πάρτι που γνωρίστηκαν παρέες και εξακολουθούν μέχρι σήμερα να αναπολούν τη νιότη τους και τα αγνά ωραία χρόνια μιας μόνιμης εφηβείας!