Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νίκος Παπαδημάτος στην αρχική του τοποθέτηση στην συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης μας για την φετινή επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Σήμερα ο μήνας έχει 17 Μαρτίου, εμείς έχουμε ως θέμα συζήτησης τις εκδηλώσεις για το 1821 και την ίδια ώρα η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχης κάνει λόγο για έναρξη εκδηλώσεων στις 23 Μαρτίου. Δηλαδή, κύριε Πελετίδη μας καλείτε μόλις 7 ημέρες πριν από τις δράσεις για να αποφασίσουμε για το τι θα κάνουμε την άλλη εβδομάδα… Και την ίδια ώρα ακούμε και πράγματα και θαύματα για την δήθεν αστική τάξη του 1821, δεκάδες χρόνια πριν καν δημιουργηθεί η αστική τάξη…
Το κείμενο της Δημοτικής Αρχής για τις εκδηλώσεις του 1821 δεν λέω ότι είναι κατάπτυστο, αλλά είναι τουλάχιστον ανάξιο για μια Δημοτική Αρχή. Δεν είναι δυνατόν να κάνετε μια τέτοια προσέγγιση για το 1821, σαν να ήμασταν η Καρδίτσα ή τα Γρεβενά ή ακόμη πιο μακριά. Εμείς είμαστε η Πάτρα, πόλη-πυλώνας για την Επανάσταση κι αυτό ο κ. Δήμαρχος το αγνοεί και μέσα από την ξεπερασμένη ιδεολογία που κουβαλάει, έρχεται συνειδητά να απαξιώσει τις εκδηλώσεις που κάνει.
Θεωρώ ότι ο Δήμος με αυτό το σκεπτικό απαξίωσης θα κάνει πολλές μικρές ήσσονος σημασίας εκδηλώσεις για να πει απλά ότι συμμετέχει στην επέτειο του 1821. Η δική μας άποψη είναι ότι χρειάζονται 1-2 μεγάλες εκδηλώσεις που θα αφήσουν την σφραγίδα της πόλης μας. Φυσικά και δεν αγνοώ το μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα της εποχής μας, παρόλα αυτά μόνον έτσι πρέπει να γίνει ο προγραμματισμός και να δοθεί, μέσα από αυτόν τον τρόπο, ένα σοβαρό στίγμα για την πόλη, κάτι που το δικαιούται ιστορικά η Πάτρα.
Δεν είναι δυνατόν να κάθονται ο Δήμαρχος Αιγίου και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και να κάνουν φορέα και να συζητάνε με τους Δημάρχους Τριπόλεως και Καλαμάτας και ο Δήμος Πατρέων να είναι απών, λες και είμαστε τα Γρεβενά ή η Κοζάνη. Η Πάτρα είναι βασικός παράγοντας για το ξεκίνημα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Ο κ. Πελετίδης τους έχει απαξιώσει όλους, ακόμη και τον τοπικό Τύπο που γράφει συνέχεια αυτές τις ημέρες αφιερώματα για το 1821. Με τον ίδιον τρόπο αγνόησε και τον Ιάκωβο Τσούνη, έναν άνθρωπο που έδωσε την περιουσία του για την πατρίδα μας. Δεν θα έπρεπε να αποταθούμε σε ανθρώπους με οικονομική ευρύτητα, στον Εμπορικό Σύλλογο, στο Επιμελητήριο, να παρουσιάσουμε κάτι που να αξίζει τον κόπο, ενδεχομένως κι ένα τουριστικό γεγονός, κορωνοϊού επιτρέποντος; Ακούμε για θέατρα και παραστάσεις, αλλά δεν μας βλέπω να πηγαίνουμε για Οσκαρ, ούτε θα έρθουν οι θεατρόφιλοι από την Αγγλία για να μας δουν…
Κι ας είμαστε επιτέλους ιστορικά ακριβείς: Η Ελληνική Επανάσταση έγινε 90 χρόνια πριν αρχίσει κάποιος να λέει ότι είναι κομμουνιστής».