Το ΕΑΠ συνδιοργανώνει αύριο Παρασκευή, 7 Μαΐου, μεγάλη επιστημονική συνάντηση με χιλιάδες συμμετοχές και επιστήμονες από διαφορετικά θεματικά πεδία και χώρες, ενημερώνοντας το κοινό με όλες τις εξελίξεις γύρω από την εκπαιδευτική μέθοδο που συνδέει Τέχνη, Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά.
Έρευνα, Επιστήμες και Τέχνη μαζί σε ένα εντυπωσιακό «μονοπάτι» της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM, που θα εξερευνηθεί σε μεγάλο διεθνές συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει ήδη προσελκύσει περισσότερες από 4.000 συμμετοχές. ‘Έτσι η εκπαιδευτική μέθοδος STEAM (το A για την αγγλική λέξη Arts, που σημαίνει Τέχνη), εντάσσεται στο μέσο του αρτικόλεξου STEM (Φυσικές επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά), που φέρνει τους μαθητές και τις μαθήτριες κοντά στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική, τις τέχνες και τα μαθηματικά σε ένα πολύτιμο «μείγμα» γνώσης και εμπειριών.
Το Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο «Εκπαιδευτικοί και εκπαίδευση STEAM» ξεκινάει αύριο 7 Μαΐου και θα διαρκέσει ως τις 9 του μήνα, με το ΕΑΠ συνδιοργανωτή και τους επιστήμονές του αρωγούς στην έρευνα αλλά και διάχυση της γνωστής εκπαιδευτικής μεθόδου στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας. Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Ελλάδα συνέδριο με αυτό το θέμα, για αυτό και έχει προσελκύσει έως τώρα χιλιάδες συμμετοχές, από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη και όλες τις υπόλοιπες ηπείρους.
Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το ΕΑΠ με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δ.Ε.) και με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων “Διόφαντος” (Ι.Τ.Υ.Ε.), ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στην διάρκειά του επίσης θα παρουσιαστούν όλες οι σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις και πολιτικές στο πεδίο της εκπαίδευσης STE(A)M, στην ελληνική και την ευρωπαϊκή εκπαίδευση.
Όπως ήδη αναφέρθηκε, το συνέδριο θα γίνει διαδικτυακά, θα περιλαμβάνει 8 παράλληλες συνεδρίες κάθε ημέρα και περισσότερες από 10 προσκεκλημένες ομιλίες. Θα παρουσιαστούν περισσότερες από 50 επιστημονικές εργασίες και 40 εκπαιδευτικές πρακτικές, οι οποίες επιλέχθηκαν μετά από διπλή αξιολόγηση. Περιλαμβάνονται δε, περισσότερες από 20 ειδικές συνεδρίες, ορισμένες με διεθνή συμμετοχή, ενώ θα διεξαχθεί και ειδική εκδήλωση σχετική με το 1821.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση: https://steamonedu.eu/el/steam2021conference/ .
#pgnews
#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ