Κατά καιρούς έχουμε δει και στην Πάτρα και σέ άλλες φοιτητουπόλεις να αποκαλύπτονται ειδήσεις που θέλουν φοιτητές και φοιτήτριες να εμπλέκονται σε αυτό που αποκαλείται σεξ-εργασία.
Το φαινόμενο είναι διεθνές και η πανδημία συνέβαλλε να λάβει ευρύτερες διαστάσεις με μικρές έως τώρα όμως αντιδράσεις. Έτσι στην Αγγλία για παράδειγμα ένας πολύ μικρός αριθμός Ιδρυμάτων, όπως το Πανεπιστήμιο του Λέστερ, του Νιουκάσλ και του Μάντσεστερ παρέχουν συμβουλές και ασφάλεια στους φοιτητές τους που δουλεύουν στον εν λόγω τομέα, ενώ γενικότερα δεν υπάρχει καμία μέριμνα. Γι’ αυτό ευθύνεται σημαντικά και η συντηρητική κυβέρνηση της χώρας, με τον Μπόρις Τζόνσον να χαρακτηρίζει σκάνδαλο την πρωτοβουλία εκπροσώπων των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ να βοηθούν, να στηρίζουν και να ενημερώνουν φοιτητές απασχολούμενους στο αγοραίο σεξ.
Οι εκπρόσωποι των φοιτητών ωστόσο, απαντούν ότι απαιτείται μια εποικοδομητική προσέγγιση στο ζήτημα, μιας και πρόκειται για «πραγματικότητα της σύγχρονης ζωής». Πολλοί μάλιστα, ακόμα και μετά το πτυχίο δεν καταφέρνουν να «ξεφύγουν» από την ερωτική βιομηχανία ή αποκτούν μετατραυματικές διαταραχές.
Χιλιάδες οι φοιτητές που βιοπορίζονται από το σεξ και στη Γερμανία!
Δημοσκοπήσεις στη χώρα δείχνουν ότι δεκάδες χιλιάδες φοιτητές χρηματοδοτούν τις σπουδές τους με γυμνές φωτογραφίες, βίντεο, την πώληση χρησιμοποιημένων εσωρούχων, τηλεφωνικό σεξ ή την εκπόρνευση.
«Έχει σημασία όλα τα πανεπιστήμια να ορίσουν συγκεκριμένο πλαίσιο κανόνων για όσους φοιτητές εργάζονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην βιομηχανία του σεξ, έτσι ώστε να αποφύγουν διακρίσεις ή προκαταλήψεις», λέει η Τζέσικα Χάιερ Γκρίφιν, ιδρύτρια οργάνωσης για τη στήριξη εκδιδόμενων φοιτητών, θεωρώντας ότι τα ΑΕΙ πρέπει να διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό για να είναι σε θέση να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.
Με πληροφορίες απο neopolis.gr
#pgnews
#ΚΟΣΜΟΣ