Οι αναφορές στο έργο, τη μουσική διαδρομή ,τη ζωή και τη σχέση του πατρινού ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ με την πόλη του, κυριάρχησαν στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Ιουνίου στο δημαρχείο της Πάτρας με τη συμμετοχή του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, της προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνας Γεροπαναγιώτη, της αδελφής του καλλιτέχνη Θεώνης Γκολέ και του μέλους στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού Ανδρέα Μάζη.
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συναυλία – αφιέρωμα στο έργο του Μπάμπη Γκολέ, το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο χώρο του νέου «Δημοτικού Θερινού Θεάτρου Πάτρας», η οποία είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ.
Ο Δήμαρχος της Πάτρας αναφερόμενος στο Μπάμπη Γκολέ και τη σχέση του με την πόλη τόνισε ότι «το Σάββατο 2 Ιουλίου η Πάτρα τιμά ένα παιδί των Ταμπαχάνων. Τον Μπάμπη Γκολέ, με την οικογένεια του οποίου ο δήμος διοργανώνει συναυλία – εκδήλωση τιμής, για έναν εκπρόσωπο του ρεμπέτικου, του λαϊκού τραγουδιού. Ενός πληθωρικού καλλιτέχνη που κατάφερε να γεμίσει τη ζωή της χώρας μας με τη μουσική και τα τραγούδια του…».
Ο κ. Πελετίδης κάλεσε τους πατρινούς και τις πατρινές να δώσουν το παρών στην εκδήλωση, η οποία όπως είπε «γίνεται στο νέο χώρο πολιτισμού τον οποίο δημιούργησε ο δήμος για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που προέκυψαν λόγω αδυναμίας χρήσης του Ρωμαϊκού Ωδείου και άλλων πολιτιστικών χώρων καθώς αυτοί θα μείνουν για μεγάλο διάστημα κλειστοί προκειμένου να επισκευαστούν και συντηρηθούν».
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη ευχαρίστησε την αδελφή του Μπάμπη Γκολέ, Θεώνη η οποία « πρόσφερε όλα τα μουσικά όργανα του πατρινού ρεμπέτη στον Πολιτιστικό Οργανισμό και πλέον αυτά είναι περιουσιακό στοιχείο της πόλης…». Παράλληλα έκανε γνωστό πως «από πλευράς Οργανισμού έχει αποφασιστεί με την ολοκλήρωση των εργασιών σε κάποιους από τους υπό επισκευή πολιτιστικούς χώρους να δημιουργηθεί μία λαϊκή σκηνή στην οποία μεταξύ άλλων θα φιλοξενούνται τα μουσικά όργανα που είχε στην κατοχή του ο σπουδαίος αυτός λαϊκός καλλιτέχνης…», … «την εκδήλωση έχει επιμεληθεί η οικογένεια του Μπάμπη Γκολέ και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι πρόσωπα τα οποία δούλεψαν και δημιούργησαν μαζί του σπουδαία πράγματα…».
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό Ανδρέας Μάζης, ο οποίος εκ μέρους του δήμου μαζί με την οικογένεια του Μπάμπη Γκολέ έχουν την επιμέλεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε στην «πρώτη επαφή που είχε με τον Μπάμπη Γκολέ στα γυμνασιακά χρόνια και τις εικόνες που έχει από αυτόν ενασχόλησης με τη μουσική από τα 8 του χρόνια, ενώ η «γνωριμία» του με το μπουζούκι ξεκίνησε στα 12 χρόνια. Ο Μπάμπης Γκολές δούλεψε επί 50 χρόνια, από το 1964 μέχρι το 2014. Ο Γκολές ήταν ένας αυθεντικός ρεμπέτης ο οποίος έφερε στην επικαιρότητα τα ρεμπέτικα τραγούδια της δεύτερης και τρίτης δεκαετίας του 20ου αιώνα . Πέρα από την δεξιοτεχνία του στο μπουζούκι είχε και μία εκπληκτική φωνή και γι’ αυτό θεωρήθηκε ως ένας από τους πλέον αυθεντικούς εκτελεστές ρεμπέτικων τραγουδιών. Ως καλλιτέχνης ήταν κλειστός άνθρωπος και πέρα από την Πάτρα κατάφερε να γνωρίσει την καταξίωση στην Αθήνα και από εκεί πανελλαδικά. Όσοι ασχολήθηκαν και ασχολούνται με το ρεμπέτικο τραγούδι εκτίμησαν και εκτιμούν αφάνταστα τον Γκολέ και την ξεχωριστή του καριέρα» .
Η συναυλία του Σαββάτου είπε ο κ. Μάζης «δεν έχει να κάνει μόνο με την ποιότητα του ήχου και της φωνής όσων θα συμμετάσχουν αλλά και με την παρακαταθήκη που άφησε ο Γκολές. Τόσο σε μουσικό και φωνητικό επίπεδο όσο και με τα μουσικά όργανα, εκ των οποίων πολλά από αυτά είναι κατασκευασμένα στις αρχές του αιώνα…».
Η αδελφή του Μπάμπη Γκολέ Θεώνη τόνισε από την πλευρά της πως « ήρθε η ώρα να τιμήσει ο δήμος μέσα από αυτή τη συναυλία και όσα θα ακολουθήσουν τον Μπάμπη Γκολέ. Ότι και να πω για τον Μπάμπη είναι λίγο. Η ζωή του όλη ήταν η Πάτρα, η μουσική και οι φίλοι του. Όπου και να πήγαινε μοναδική του έγνοια ήταν η Πάτρα και τα Ταμπάχανα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τι συνέβη κατά την πρόσκλησή του στη Γαλλία για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπου έμεινε πέντε ημέρες. Εκεί υπήρχαν πολλοί Έλληνες φοιτητές και ενώ όλοι τραγουδούσαν και χόρευαν ο Γκολές φώναζε συνέχεια να ζήσει η Πάτρα, η Άνω πόλη, τα Ταμπάχανα και το Βλατερό…».
Δυστυχώς – πρόσθεσε η Θεώνη Γκολέ – ο Μπάμπης «έφυγε ξαφνικά από κοντά μας δίχως να μας ρωτήσει. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πελετίδη, την κ. Γεροπαναγιώτη και τον αδελφικό φίλο Ανδρέα Μάζη και όλους όσους αγάπησαν τον αδελφό μου και σεβάστηκαν τη μνήμη του».