Μεγάλη συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην πλατεία Τριών Συμμάχων, ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Δόθηκε στίγμα επανεκλογής της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, καθώς και ενίσχυσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Σωτήρη Παρίση, υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Πελετίδης. Η ομιλία είχε παλμό και διακοπτόταν συνεχώς από ενθουσιώδη χειροκροτήματα και συνθήματα από τους συγκεντρωμένους.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε στην ομιλία του:
“ Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Εκφράζουμε ξανά από αυτό εδώ το βήμα, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας προς το λαό τη Θεσσαλίας, που έχει πληγεί από τις καταστροφές, αλλά και από την επιλεκτική ανικανότητα και την αδιαφορία του κράτους. Η συγκλονιστική αλληλεγγύη που εκφράζεται αυτή τη στιγμή απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, η δράση του λαού μας, είναι η δύναμή μας, είναι η ελπίδα μας για το παρόν και το μέλλον.
Εδώ και 9 χρόνια, μαζί με τον πατραϊκό λαό, δώσαμε έναν όμορφο αγώνα, για να έχει προκοπή ο τόπος μας. Μέσα σε ένα δύσκολο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, καταφέραμε να κρατήσουμε την πόλη μας όρθια, έχουμε δώσει “ανάσες” ανακούφισης. Συμβάλλαμε να κρατηθεί το ηθικό του λαού μας ψηλά, να μην τον “τσακίσει” η αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων.
Είναι μοναδικό αυτό που καταφέραμε εδώ στην Πάτρα. Πορευτήκαμε και πορευόμαστε μαζί με αγωνιστές και προοδευτικούς ανθρώπους, ενώσαμε τις δυνάμεις μας για την υπεράσπιση της ζωής του λαού μας και ων συμφερόντων της πόλης μας. Ακόμη και αν δεν συμφωνούμε σε όλα.
Από την πρώτη μας μέρα στη Δημοτική Αρχή διαλέξαμε μετερίζι, δεν είμαστε με όλους, είμαστε με τα λαϊκά στρώματα. Το σύνθημα “Δουλειά για Όλους – Δουλειά με Δικαιώματα” διατρανώνει τον κυρίαρχο στόχο μας. Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε ότι για μας “Όμορφη πόλη, είναι η πόλη μου δεν έχει ανεργία, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση”.
Γιατί Δήμος δεν είναι τα “ντουβάρια”, δεν είναι οι “πράσινες” μπίζνες και η διανομή του Ταμείου Ανάκαμψης σε λίγους επιχειρηματίες. Δήμος για μας, είναι ο λαός της κάθε πόλης, είναι η ζωή του, είναι η καθημερινή λειτουργία και η ικανοποίηση των αναγκών του.
Γι’ αυτό και στο κέντρο της προσοχής μας, από την αρχή βρέθηκαν τα παιδιά μας και οι ανάγκες τους, οι γειτονιές μας που έπαψαν πια να είναι ησυχαστήρια, πήραν ζωή, απέκτησαν χώρους αναψυχής, άθλησης.
Πορευτήκαμε με την αλήθεια και το δίκιο. Δεν περιγράφουμε τα προβλήματα, αλλά βρίσκουμε την αιτία, τα εμπόδια και δίνουμε καθημερινά μάχες για να τα ξεπεράσουμε.
Eνώσαμε και ενώνουμε τη φωνή μας, με το λαό όλης της πόλης, της Αχαΐας και της Ελλάδας. Ποτέ να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο. Ποτέ τα στρατόπεδα στην περιοχή μας να μη γίνουν βάσεις πολέμου, σε βάρος άλλων λαών. Πρέπει να υπηρετούν μόνο την άμυνα της πατρίδας μας. Εκφράζουμε και από εδώ τη στήριξή μας και την αλληλεγγύη μας για τη λύση των προβλημάτων τους, στους φαντάρους, τους υπαξιωματικούς και αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, που υπηρετούν στα στρατόπεδα της περιοχής μας.
Μπήκαμε μπροστά για τη δουλειά, για το μεροκάματο, για το σύνολο των αναγκών της πόλης.
Όλα αυτά είναι που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από την πλειοψηφία των δημοτικών αρχών σε όλη την Ελλάδα. Παντού υπάρχει η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, η μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, τα χίλια δυο εμπόδια για να γίνει ένα έργο που αφορά τις λαϊκές ανάγκες. Η διαφορά μας είναι ότι εμείς δεν αποδεχόμαστε την κατεύθυνση λύσης των προβλημάτων, που μας έχουν υποδείξει με τη σειρά όλες οι Κυβερνήσεις. Δηλαδή, δεν αποδεχόμαστε την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση Υπηρεσιών για να αντιμετωπίσουμε την υποστελέχωση, ούτε το διαρκές χαράτσωμα του λαού μας για να αντιμετωπίσουμε την υποχρηματοδότηση. Δεν αποδεχόμαστε την κατεύθυνση υλοποίησης έργων αποκλειστικά με γνώμονα τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, για να πληρούμε τα κριτήρια επιλεξιμότητας.
Ο πατραϊκός λαός, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματίες, όσοι απογοητεύτηκαν από τις πολιτικές του παρελθόντος, που έβλεπαν μια πόλη να μαραζώνει, γιατί τα «καλά παιδιά» του συστήματος την περίοδο των «παχιών αγελάδων», νοιάζονταν μόνο για τις ανάγκες του συστήματος, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τις δικές μας. Μαζί, δημιουργήσαμε ένα μαχητικό «ποτάμι» διεκδίκησης, μαζί αποσπάσαμε κατακτήσεις.
Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που γίνεται στην πόλη μας.
Είμαστε περήφανοι για τους εργαζόμενους του Δήμου, της ΔΕΥΑΠ, των Νομικών μας Προσώπων, που στην πλειοψηφία τους αγωνίζονται, δείχνουν τις ικανότητές τους, πολλαπλασίασαν τη δουλειά τους, πετυχαίνοντας πρωτοφανή θετικά αποτελέσματα σε μεγάλης σημασίας έργα, που θα απολαμβάνουμε εμείς και οι επισκέπτες της Πάτρας. Οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη μας. Είναι έγκλημα του συστήματος, της ΕΕ και των Κυβερνήσεων, να απαγορεύουν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με αποτέλεσμα να χάνεται η γνώση και η εμπειρία και τις επιπτώσεις να τις υφίσταται η πόλη μας, η χώρα μας.
Στόχος τους, να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα οι Υπηρεσίες του Δήμου, μιας και θα αδυνατεί σε λίγο να λειτουργήσει με το συνεχώς μειούμενο προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων.
Εμείς παλέψαμε και θα συνεχίσουμε, στην αντίθετη κατεύθυνση. Θα διεκδικήσουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ανανεώνουμε και εκσυγχρονίζουμε το μηχανολογικό εξοπλισμό, τις εγκαταστάσεις μας. Επισκευάσαμε μηχανήματα, που για πολλά χρόνια ήταν παροπλισμένα, προχωρήσαμε στην αγορά δεκάδων νέων μηχανημάτων, που συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα του έργου μας. Βάζουμε και με αυτόν τον τρόπο εμπόδια, στο να ιδιωτικοποιηθούν Υπηρεσίες του Δήμου, για το «χατίρι» οικονομικών συμφερόντων.
Λειτουργούμε σε συνθήκες «στραγγαλισμού» των οικονομικών του Δήμου μας, των Δήμων. Ο κρατικός μηχανισμός, που εισπράττει τα έσοδα, με βάση τη νομοθεσία έπρεπε να χρηματοδοτεί το Δήμο Πατρέων με 91 εκατομμύρια ετησίως, δίνει μόλις 24, δηλαδή 67 εκατομμύρια λιγότερα. Μας στερούν μ’ αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα να λύσουμε βασικά προβλήματα της πόλης μας.
Πού πάνε τα 67 εκατομμύρια; Στους επενδυτές, στους επιχειρηματικούς ομίλους, που κάνουν «χρυσές δουλειές» εν ονόματι της ανάπτυξης.
Τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία, οι αθλητικοί χώροι, δεν θεωρούνται ανάπτυξη. Οι ανοιχτές αυλές των σχολείων, με εργαζόμενους, γυμναστές, θεατρολόγους, δεν είναι ανάπτυξη.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Στις 8 του Οκτώβρη ψηφίζουμε, αποφασίζουμε ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε. Το παρελθόν της απραξίας, το γνωρίσαμε την περίοδο των παχιών αγελάδων, με δάνεια και χρέη, χωρίς ουσιαστικό έργο. Παρελθόν που επανέρχεται, έχοντας στη φαρέτρα του τα ίδια υλικά με τότε, που κρίθηκε και εκ του αποτελέσματος δεν ικανοποίησε, ήταν περίοδος προς αποφυγή.
Έχουμε το παρόν που γνωρίσαμε με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Πορεία τίμια, με την αλήθεια, που αυτά είπε και αυτά έκανε. Με τον πατραϊκό λαό διεκδικήσαμε, είχαμε κατακτήσεις, φύγαμε από την απραξία, δόθηκαν «ανάσες». Γίνονται σε όλη την πόλη πρωτόγνωρα έργα, έργα υποδομής και η Πάτρα αλλάζει.
Ας δούμε τι κάναμε εμείς για το παιδί και τι οι άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Από την ημέρα που αναλάβαμε, στο κέντρο της προσοχής μας βρέθηκαν τα παιδιά μας. Είναι ό,τι πολυτιμότερο για το σήμερα και το αύριο της κοινωνίας μας. Δεν θα επιτρέψουμε να συνηθίσουν με την παρακμή, με τη σαπίλα.
Απλώσαμε γύρω του, μέσα στη φτώχεια μας, ένα δίχτυ συνδρομής, προστασίας, ανάτασης. Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, το Βρεφοκομείο, ανακαινίστηκαν και λειτουργούν σε υψηλό επίπεδο. Φτιάχτηκαν 2 νέοι ιδιόκτητοι παιδικοί σταθμοί, που κοσμούν την πόλη μας, που ήταν πριν 2 ερείπια, τόσο στη Μανιακίου (πρώην Εμπορική Σχολή), όσο και στο Κάστρο στα πρώην γραφεία της ΔΕΠΑΠ.
220 σχολεία δέχτηκαν ουσιαστική φροντίδα, ασφάλεια, ένα πρωτόγνωρο έργο πανελλαδικά. Σε 17 σχολεία έγινε ενεργειακή αναβάθμιση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συντήρησή τους. Είναι σε εξέλιξη η ανέγερση του 3ου Γυμνασίου και του 12ου Δημοτικού, που καθυστέρησαν λόγω ανεύρεσης αρχαιοτήτων. Θα κατασκευαστεί το νέο Μουσικό Σχολείο στο Λαδόπουλο. Ετοιμάζονται για ένταξη σε χρηματοδότηση, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο στον Άγιο Βασίλη και το Γυμνάσιο στις Ιτιές. Προχωρά η ολοκλήρωση του φακέλου για το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο στα Καμίνια.
Έγιναν οι Ημερήσιες Δημοτικές Παιδικές Κατασκηνώσεις, μοναδικές στην Ελλάδα. 1.200 παιδιά κάθε χρόνο, συναντούν τη φροντίδα και την αγάπη των εργαζομένων μας ΔΩΡΕΑΝ. Δυο κατεστραμμένοι χώροι στην Πλαζ και τα Ροΐτικα έγιναν στολίδια.
Οι Κυβερνήσεις σφυρίζουν αδιάφορα, φράγκο δεν δίνουν για τη λειτουργία τους. ΕΜΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ στους ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.
113 νέες παιδικές χαρές, δόθηκαν προς χρήση από το 2014 έως σήμερα. Σύντομα θα ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός μας, ώστε να καλυφθεί η πόλη μας, παντού. Με τα πενιχρά μας χρήματα, με τους εργαζόμενους του Δήμου να αγωνίζονται, παρά την έλλειψη προσωπικού.
Συνεχίζει τη λειτουργία του το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, με 600 παιδιά να δέχονται κάθε χρόνο τη φροντίδα και την αγάπη 220 δασκάλων και καθηγητών, ΔΕΙΓΜΑ ΑΞΙΩΝ – ο άλλος δρόμος, έναντι της σήψης και της παρακμής. ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ και όχι ο θάνατός σου, η ζωή μου. Όχι, εγώ να περνώ καλά και ας καούν όλοι γύρω μας, όχι κάποιοι να κάνουν εκδρομές στο διάστημα, καταστρέφοντας τις ζωές των δημιουργών του κοινωνικού πλούτου.
Πραγματοποιείται ενισχυτική διδασκαλία για τα παιδιά των ρομά, στο Κέντρο Κοινότητας και διεκδικούμε τη δημιουργία Κέντρων Γειτονιάς, για επέκταση της φροντίδας.
Κάντε σύγκριση. Τι είχαμε πριν, το ξαναλέμε, την περίοδο της «ισχυρής Ελλάδας» του Σημίτη;
Παρακολουθήστε τους, κιχ δεν βγάζουν γι’ αυτά, μούγκα, δεν συζητάνε καν για διεκδίκηση, για ανάδειξη των κυβερνητικών ευθυνών, των ευθυνών του συστήματος. Όλοι τους, είναι μέρος του προβλήματος.
Προχθές άνοιξαν τα σχολεία. Ο κορωνοϊός συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του. Αν δεν υπήρχε αυτή η Δημοτική Αρχή και φέτος και τα προηγούμενα χρόνια, με ώρες θα γινόταν η καθαριότητα και δεν θα είχαμε πλήρους απασχόλησης σχολικές καθαρίστριες. Οι 400 χιλιάδες ευρώ, που βάζει ο Δήμος από ίδιους πόρους για τον σκοπό αυτό, λείπουν από άλλες ανάγκες. Ποιος φωνάζει γι’ αυτό; Οι Σχολικές Επιτροπές υποχρηματοδοτούνται, ο Δήμο όμως είναι εκεί, δίπλα στα παιδιά μας. Διεκδικούμε, να είναι ανοιχτές οι αυλές των σχολείων, να τα απολαμβάνουν τα παιδιά μας και το απόγευμα, με οργανωμένο τρόπο. Με φύλακα, με γυμναστή, με εργαζόμενους, με καλλιτεχνικές ασχολίες.
Πόσο θα ανεχόμαστε αυτή την πολιτική, οι επιτήδειοι να τρώνε και να πίνουν στην πλάτη των παιδιών μας. Οι επίδοξοι διεκδικητές της Δημαρχίας τι λένε; Άφωνοι για τα δίκια των παιδιών μας, λαλίστατοι για τις ανάγκες των λίγων. Μπορεί η πόλη μας να τους εμπιστευτεί τα παιδιά μας; Παρακολουθήστε τους. Μπορούν να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά μας, σ’ ένα δρόμο ελπιδοφόρο, για να ανοίξουν τα φτερά τους; Αυτοί είναι ικανοί να τα ντύσουν coca – cola για να υπάρχουν χορηγίες, όχι αυτά που δικαιούμαστε.
Αλλά και στον γενικότερο τομέα της κοινωνικής στήριξης του πατραϊκού λαού, ως Δημοτική Αρχή, δώσαμε μεγάλο βάρος.
Ήμασταν δίπλα σε όσους αγωνιούσαν, ώστε να υπάρχουν δομές προστασίας, βοήθειας για τα παιδιά με αναπηρίες. Δεν τσιγκουνευτήκαμε δυνάμεις, με αποτέλεσμα να είναι έτοιμο το κτίριο των «Μαχητών», που αφορά την ημερήσια φροντίδα και την υποστηριζόμενη διαβίωση ατόμων με νοητική υστέρηση, όπως επίσης, σε λίγο θα είναι έτοιμο το Κέντρο Ημέρας και η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αυτισμό. Με την ενότητα όλων μας, πρέπει να διασφαλιστεί η κρατική χρηματοδότηση όλων των Ιδρυμάτων,
Δημιουργήσαμε 130 νέες θέσεις σε ΚΔΑΠ, για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και φτάσαμε συνολικά τις 330. Παίρνουμε κάθε χρόνο 100 περίπου παιδιά, χωρίς voucher, χωρίς να πληρώνουν.
Στήσαμε και λειτουργήσαμε το μαγειρείο στην Πλαζ της Αγυιάς, που δεν υπήρχε πριν στο Δήμο μας. Διανέμουμε καθημερινά μαγειρεμένο φαγητό, σε 200 περίπου άπορους και κατά καιρούς σε 50-80 πρόσφυγες. Παράλληλα, λειτουργούμε το κοινωνικό παντοπωλείο, όπου μοιράζουμε τρόφιμα σε 2000-2500 συμπολίτες μας, με έξοδα του Δήμου. Δαπανούμε συνολικά ετησίως για αγορά τροφίμων 500-600 χιλιάδες ευρώ, ενώ άλλοι Δήμοι διανέμουν τρόφιμα περιστασιακά, μόνο όταν έχουν χορηγίες.
Λειτουργούμε το Κέντρο Κοινότητας, που στηρίζει αιτήματα ευπαθών ομάδων, Ρομά, προσφύγων, αιτήματα για διάφορα επιδόματα, οικονομικής στήριξης, ΚΕΑ, ενοικίου, τέκνων, αναπηρίας, εξυπηρετώντας ετησίως 15.000 – 20.000 συμπολίτες μας.
Οι δομές αστέγων, υπνωτήριο και κέντρο ημέρας, έχουν φιλοξενήσει και στηρίξει μέχρι τώρα περισσότερους από 230 άστεγους συμπολίτες μας και αλλοδαπούς, σε κτίριο, που έχουμε ενοικιάσει, με ξενοδοχειακό εξοπλισμό.
Συγκινητική υπήρξε η βοήθεια που παρείχαν κατά την πανδημία οι υπηρεσίες μας, όπου εξυπηρέτησαν πηγαίνοντας στο σπίτι τους, 2500 και πλέον ανήμπορους συμπολίτες μας.
Ο Κοινωνικός Οργανισμός, το Γραφείο ΑμΕΑ, πρωταγωνιστούν για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας.
Ενισχύσαμε τα δύο κέντρα ΚΔΑΠ ΑμΕΑ, όπου φιλοξενούνται περίπου 80 παιδιά, αναβαθμίζοντάς τα και αγοράζοντας δύο καινούργια mini-bus, ενώ περιμένουμε και άλλο ένα. Αγοράσαμε και εγκαταστήσαμε από τους πρώτους σε όλη την Ελλάδα μηχάνημα seatrac, εισόδου ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, στην παραλία της πλαζ της Αγυιάς. Λειτουργούμε μια πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα, safe-ΑΜΕΑ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ώστε να καταγράψουμε όλους τους συμπολίτες ΑμΕΑ, να τους χαρτογραφήσουμε, με σκοπό να τους διασυνδέσουμε με ανάλογες δημόσιες υπηρεσίες, ώστε σε δεδομένη στιγμή φυσικής καταστροφής να επέμβουν για να τους διασώσουν.
Παλεύουμε για να υπάρχουν δημόσιες δομές υγείας, που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της περιοχής μας. Το Νοσοκομείο 409 και το Νοσημάτων Θώρακος, πρέπει να μπουν στον υγειονομικό σχεδιασμό της πόλης μας και να υπηρετούν βασικές ανάγκες, όπως η αποκατάσταση, η φροντίδα ασθενών τελικού σταδίου και η φροντίδα ανίατων ασθενειών, σοβαρά προβλήματα υγείας που θέλουν ειδική φροντίδα. Ταυτόχρονα, πρέπει να αναβαθμιστεί και να επεκταθεί το δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλη την πόλη, με έμφαση στην πρόληψη.
Μεγάλη συζήτηση γίνεται για την κατάσταση της Πάτρας, για τον τουρισμό.
Ποιοι μιλούν; Αυτοί που έθαψαν, πέρα από την εργασία, ό,τι σχετίζεται με τη ζωή και την εικόνα της πόλης.
Μια πόλη παραλιακή, να εμποδίζεται από φράκτες, ντουβάρια, να ακουμπά τη θάλασσα, ένα τρένο να τη διχοτομεί, γκρέμισαν τα νεοκλασικά και έφτιαξαν εκτρώματα με την αντιπαροχή, εγκατέλειψαν όλα τα ιστορικά ακίνητα. Για χρόνια ακατάσχετη πολυλογία, φανφάρα και μέριμνα μόνο για ό,τι ικανοποιούσε τις ανάγκες «εκλεκτών» της πόλης, που θα έφερναν την ανάπτυξη! Δέστε το αποτέλεσμα της Πάτρας – Πολιτιστική Πρωτεύουσα.
Αυτή την πόλη παραλάβαμε το 2014. Όταν αυτοί μιλούν για τουρισμό, μιλούν για τα κέρδη των λίγων. Όταν εμείς μιλάμε για τουρισμό, μιλάμε για μια Πάτρα στο ύψος των ονείρων μας, για κάλυψη των αναγκών της πόλης μας και των πατρινών, μια Πάτρα που πολλοί θα ήθελαν να την επισκεφτούν και να γνωρίσουν τη φιλοξενία μας.
Τι κάναμε εμείς, με τους εκπληκτικούς εργαζόμενους του Δήμου, με τον εκπληκτικό, περήφανο, αγωνιστή, πατραϊκό λαό; Μπήκαμε μπροστά και δώσαμε μάχες γι’ αυτά που δικαιούμαστε. Πετύχαμε νίκες και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.
Τα συμφέροντα του Πατραϊκού λαού δεν διασφαλίζονται από την απραξία, τίποτα δεν χαρίζεται, το αποσπούμε με σύγκρουση και συλλογική διεκδίκηση.
Η Παραλιακή ζώνη, τον Ιούλιο του 2018, με νόμο δίνεται στον Δήμο Πατρέων. Για το κομμάτι του εμπορικού λιμανιού, συνεχίζουμε τη διεκδίκηση.
Το τρένο που ήθελαν να περάσει επιφανειακά, πήρε τον δρόμο του, δεν θα διχοτομήσει την πόλη, υπογειοποιείται μέχρι την Κανελλοπούλου. Κερδίζουμε δημόσιο χώρο επιφανειακό, σχεδιάζουμε γραμμικό πάρκο, ποδηλατοδρόμο. Είμαστε σε εγρήγορση για να μην έχουμε πισωγυρίσματα, διεκδικούμε το κομμάτι από Κανελλοπούλου έως το Ρίο.
Με τα στελέχη του Δήμου «εγκατασταθήκαμε» στα Υπουργεία. Τελείωσε η εποχή των «καλών παιδιών» της Πάτρας και βγήκε ένα θεαματικό αποτέλεσμα. Έργα παντού, αναπλάσεις, φροντίδα.
- Οι Σταφιδικές Αποθήκες στις Ιτιές μετατρέπονται σε πολιτιστικό – αθλητικό –εκθεσιακό χώρο. Οι συνοικίες αποκτούν ζωή.
- Τα Παλαιά Σφαγεία μετατράπηκαν σε κέντρο πολιτισμού, με αναφορά στο Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη.
- Ο Λαδόπουλος θα γίνει Διοικητήριο, Μουσικό Σχολείο, Χώρος Πολιτισμού, Παιδικός Σταθμός.
- Το Εργοστάσιο Τέχνης – Συνεδριακός Χώρος.
- Στη Βιβλιοθήκη θα γίνει Ανακαίνιση του ισογείου, νεανική βιβλιοθήκη.
- Το Αρσάκειο ολοκληρώνεται και σε πολύ λίγο θα είναι εκεί το νέο Δημαρχείο.
- Στη Μανιακίου, στην πρώην Εμπορική Σχολή, δημιουργήθηκε ένας μοναδικός Παιδικός Σταθμός.
- Ανακατασκευάζεται το Θέατρο Απόλλων.
- Αναζωογονείται η Πλατεία Γεωργίου.
- Το Παλαιό Νοσοκομείο στην Άνω Πόλη, μετατρέπεται σε Κέντρο Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς.
- Βρίσκεται σε εξέλιξη η Ανάπλαση της Άνω και της Κάτω Πόλης, η Ανακατασκευή των κλιμάκων.
- Νότιο Πάρκο.
- Προχώρησε η ανάπλαση του έλους της Αγυιάς, με ανοικτό θέατρο στο κάμπινγκ.
- Θα ανακατασκευαστεί το Κολυμβητήριο, με αθλητικούς χώρους γύρω του.
- Πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση της περιοχής.
- Παλαιά Λουτρά.
- Έχουμε την Ανάπλαση των Προσφυγικών, των Ζαρουχλεΐκων, των Καντριάνικων, της Γούβας.
- Έχουν αποδοθεί και αποδίδονται μια σειρά Πλατείες, στα Άνω Συχαινά, στον Αγ. Αλέξιο στο Κ.Υ. Βορείου Τομέα, η Πλατεία Ανδρούτσου στο Βλατερό, η Πλατεία Ωκεανίδων στην παραλία Προαστίου, η Πλατεία Ελευθερίας Προσφυγικών, η Πλατεία στην Αιδηψού – Κολχίδος στα Ζαρουχλέικα ξεκινά, στο Μπεγουλάκι, στην Ανθούπολη, στην Αγία Αλεξιώτισσα, στην Παραλία.
Μπορώ να μιλώ για ώρες, τι έγινε, τι γίνεται, τι σχεδιάζεται για αύριο.
Διανύουμε μια δημιουργική περίοδο που φαίνεται από παντού, η δυναμική της αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα. Είμαστε σημείο αναφοράς. Αυτό εξηγεί και τη συνεχή αύξηση της επισκεψιμότητας που έχει η πόλη μας.
Κτίζουμε μια πόλη στο ύψος των ονείρων μας, με την υλοποίηση όλων των έργων που είναι σε εξέλιξη και τα έργα που θα ενταχθούν και θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.
ΝΑΙ, θα παραδώσουμε στα παιδιά μας μια πόλη πολύ καλύτερη, αλλά δεν μπορούμε να μένουμε μόνο σε αυτό, τους παραδίδουμε και τις αξίες μας, τα ιδανικά μας.
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΣΚΟΡΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΑΠΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Ένα τέτοιο έργο, μοναδικό, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δεν θέλουν να το δουν, θέλουν να το κρύψουν, επιστράτευαν επικοινωνιολόγους, για να σβήσουν την αλήθεια. Ρίχνουν τόνους λάσπης και ψέματος, για να κρύψουν την πραγματικότητα που βοά. Με πομπώδη ρητορεία και «κούφια» λόγια θα σώσουν την Πάτρα από την φτώχεια. Οι νεκροθάφτες της πόλης μας θέλουν να επανέλθουν, να ξαναμετατρέψουν τους πατρινούς σε πελάτες συμφερόντων.
Παρουσιάζουν τα ιδεολογήματά τους περί ανάπτυξης, περί επενδυτών, ως σωτηρία για την πόλη μας, εννοώντας εύνοια σε επιχειρηματικούς ομίλους, να πάρουν τα «φιλέτα» της πόλης για «μπίζνες».
Αυτό, όμως, πληρώνει η χώρα μας, η πόλη μας, αυτή είναι η αιτία της φτώχειας που κυριαρχεί.
Η χώρα μας έχει απίστευτο φυσικό πλούτο, εκπληκτικό ανθρώπινο δυναμικό, χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός, κουμάντο να κάνουν αυτοί που παράγουν και χτίζουν τα πάντα. Ο λαός και η τελευταία γωνιά της χώρας μας να αξιοποιηθεί, να προστατευτεί η γη μας, να μην καταστρέφεται από έλλειψη έργων υποδομής. Τα μεγάλα και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής δεν θα υπηρετούν το κεφάλαιο αλλά την κοινωνία, τους εργαζόμενους.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Εκτός από τα ορατά έργα έχουμε και αόρατα, τα οποία όμως είναι πολύ σοβαρά και μιλώ για τις υποδομές της πόλης μας.
Έργα Αποχέτευσης, Ύδρευσης, Διαχείρισης Απορριμμάτων, Οδοποιίας.
Στο παρελθόν γίνονταν έργα αποχέτευσης χωρίς αποδέκτη, όπως στον Αγ. Βασίλειο, στο Ακταίο, στο Ρίο.
Η ΔΕΥΑΠ ολοκληρώνει ένα απίστευτο έργο, ολοκληρώνει στις 31/12/2023 την επέκταση των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού, δυναμικότητας 30.000 επιπλέον κατοίκων, καθώς και εκσυγχρονισμούς – αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Μέσα στο 2023 ξεκινούν οι συνδέσεις χιλιάδων οικογενειών με την αποχέτευση από τον Αγ. Βασίλειο, Ακταίο, Ρίο, Καστελλόκαμπο, Προάστειο, Άγιο Παντελεήμονα, Πλαζ, Έξω Αγυιά, Ακτή Δυμαίων, Βραχνέικα, Μονοδένδρι, Μιντιλόγλι, κατασκευάστηκαν δίκτυα αποχέτευσης 110 χιλιομέτρων. Τον Γενάρη ξεκινά η πιλοτική λειτουργία. Τέρμα η εκροή λυμάτων στην θάλασσα, προστατεύεται η θάλασσα, οι λουόμενοι.
Προχωράμε στην εκπόνηση μελετών για το σύνολο των υπόλοιπων οικισμών. Έχοντας ως αρχή μας ότι το ΝΕΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, αγωνιζόμαστε ώστε να έχουμε πολλαπλές πηγές υδροδότησης της πόλης μας, να μην είμαστε εξαρτώμενοι από μια πηγή για ευνόητους λόγους. Κρατούμε τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΠ στο χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με τις άλλες ΔΕΥΑ. Εφτά χιλιάδες οικογένειες δέχονται την φροντίδα της ΔΕΥΑΠ, έχοντας μειωμένα ή μηδενικά τιμολόγια.
Παίρνουμε το νερό Δωρεάν από τον Πείρο – Παραπείρο, αρνούμαστε να αναλάβουν οι Πατρινοί το κόστος της λειτουργίας της βαριάς κατασκευής του φράγματος. Σ΄ αντίθεση με όλα τα «καλά παιδιά» του συστήματος, που θέλουν να κάνουν Φορέα Διαχείρισης και να στείλουν τον λογαριασμό στους Πατρινούς. Από το 2014 έως σήμερα κερδίσαμε πλέον των 30 εκατομμυρίων ευρώ, έτσι κάνουμε άλλα έργα. Το κράτος που εισπράττει τα έσοδα, πρέπει να συντηρεί και να λειτουργεί τέτοιες βαριές κατασκευές, μέσω των υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών και των παραρτημάτων του στην Πάτρα.
Ολοκληρώθηκε η μελέτη του νέου Διυλιστηρίου τελευταίας τεχνολογίας και θα προχωρήσουμε στην κατασκευή του. Ξεκινούν παράλληλα οι εργασίες για σύνδεση με τη Δημοτική Ενότητα Ρίου. Υλοποιούνται πλήθος έργων ύδρευσης και αντικατάστασης δικτύων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις αντοχής τους. 250 χιλιόμετρα αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε εξέλιξη ή σε φάση δημοπράτησης.
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, δεν επιτρέψαμε την κατάρρευση του συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων. Κρατήσαμε με πλήθος περιβαλλοντικών μέτρων την λειτουργία της Ξερόλακκας. Προχώρησαν οι υπηρεσίες του Δήμου στην σύνταξη μελετών και δημοπρασιών του εργοστασίου στου Φλόκα ως Δημόσιο έργο.
Οργανώνουμε – διεκδικούμε όλα τα εργαλεία για να υπάρχει αποτελεσματική επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και ανάκτηση στερεών αστικών αποβλήτων με διαλογή στην πηγή. Έχουμε μπροστά μας την ανάπλαση του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας και τη μετατροπή του σε χώρο αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Μεταφορά των εγκαταστάσεων. Ταυτόχρονα, πρέπει να παλέψουμε για ανατροπή της πολιτικής της Κυβέρνησης που επιβάλλει το άδικο τέλος ταφής και μάλιστα αναδρομικά, που θα μας φορτώσει 6 εκατομμύρια ευρώ. Το σκουπίδι στα χέρια τους συστήματος είναι φλέβα χρυσού. Για να διατηρήσουμε τα ανταποδοτικά τέλη στο επίπεδο που βρίσκονται τώρα, 1ευρώ το τ.μ. το χρόνο, το χαμηλότερο απ’ όλες τις πόλεις αντίστοιχου μεγέθους, για να διατηρήσουμε τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών, μέσω των χαμηλών δημοτικών τελών και σειράς μέτρων ελάφρυνσης, χρειάζεται αγώνας, για να έχουμε την χρηματοδότηση που δικαιούμαστε και να αποτρέψουμε πολιτικές επιβάρυνσης.
Προχωρήσαμε σε σημαντικά (με βάση τα οικονομικά μας) έργα οδοποιίας, άνω των 300 χιλιομέτρων, με νέες ασφαλτοστρώσεις και πεζοδρόμια σε δρόμους, με προτεραιότητα ανάλογη με το κυκλοφοριακό φορτίο. Εκτεταμένες τσιμεντοστρώσεις, χαλικοστρώσεις.
Σε λίγο ξεκινά η εργολαβία «ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» , μετά από μακροχρόνιους αγώνες, πήραμε την πρώτη χρηματοδότηση για πεζοδρόμια – δρόμους, θα έχουμε ασφαλή προσβάσιμα πεζοδρόμια σε δεκάδες βασικούς δρόμους.
Χωρίς εργολάβους, με τους εργαζόμενούς μας, με το μικρότερο κόστος σ’ όλη την Ελλάδα, αντικαθιστούμε τον Δημοτικό φωτισμό με σύγχρονο νέο φωτισμό, με φωτιστικά σώματα τύπου Led, η ίδια διαδικασία ολοκληρώθηκε στα σχολεία με τοποθέτηση 55.000 λαμπτήρων, με αποτέλεσμα πολύ μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Ο νέος, πλούσιος φωτισμός σε 250 χιλιόμετρα δρόμων, στις στοές της Κανακάρη με λάμπες LED, όπως και στο ΒΙΟΠΑ, ολοκληρώθηκε και έχει ήδη παραδοθεί σε χρήση.
Δυστυχώς, παρά τον προγραμματισμό μας, τα μονοπώλια της παραγωγής ενέργειας και διανομής αυξάνουν ληστρικά τις τιμές και τα κέρδη τους, εν ονόματι μάλιστα της «πράσινης ανάπτυξης». Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να μείνουν στο απυρόβλητο και να βασανίζουν Δήμο και λαϊκές οικογένειες.
Είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να επιβάλλουμε ανατροπές και διέξοδο υπέρ των πολλών και όχι υπέρ μιας χούφτας πλουτοκρατών.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΤΗΝ «ΑΥΛΗ» ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΑΣ
Σ’ όλη την παραλιακή ζώνη, έχουμε χώρους περιπάτου, αναψυχής, γνωρίσαμε έναν άλλο τρόπο ζωής, με όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου, που μας δίνουν «ανάσα» ζωής.
Θα συνεχίσουμε, διεκδικούμε τον Ριγανόκαμπο, το μεγάλο Ανατολικό Πάρκο. Θα τα καταφέρουμε. Με τις παρεμβάσεις μας σ’ όλες τις γειτονιές, διεκδικούμε την ζωή, έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες διανοίξεις, νέες πλατείες, ελεύθεροι χώροι εντάσσονται στην καθημερινότητα μας.
Για εμάς ο Αθλητισμός είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα.
Μέσα από τον Αθλητισμό χτίζουν τα παιδιά μας την προσωπικότητα τους, γνωρίζουν τη ζωή, τις δυσκολίες, τη συλλογικότητα.
Χωρίς χρηματοδότηση και στον Αθλητισμό τα καταφέραμε. Δύναμή μας η πληθωρικότητα των ανθρώπων του αθλητισμού, η αγάπη, το μεράκι να κάνουμε βήματα μπροστά. Είχαμε μια πρότυπη λειτουργία του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Ένας ζωντανός χώρος που τιμά τους Πατρινούς, με εκατοντάδες αγώνες να πραγματοποιούνται σ’ αυτόν.
Πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στα Δημοτικά γήπεδα, ενώ είναι σε εξέλιξη οι εργολαβίες για αντικατάσταση χλοοτάπητα, αναβάθμιση φωτισμού.
Ολοκληρώνεται η μελέτη για να αλλάξουμε το ταρτάν του Παμπελοποννησιακού σταδίου με σύγχρονο.
Αυτή η δημοτική αρχή, μαζί με τους εργαζόμενους, από το 2014, έχει επιτελέσει ένα σπουδαίο έργο στον τομέα του πολιτισμού.
Επιδιώξαμε κι επιδιώκουμε, η τέχνη, ο πολιτισμός, η ιστορία να είναι στην υπηρεσία του μεγάλου δημιουργού, που είναι ο λαός μας. Βρεθήκαμε μαζί με τους ανθρώπους του πολιτισμού στο δίκαιο αγώνα τους, για δουλειά με αξιοπρέπεια και αναβάθμιση της καλλιτεχνικής παιδείας.
Προσπαθήσαμε και διασφαλίσαμε στο μέγιστο βαθμό, την ελεύθερη πρόσβαση στην τέχνη και τον πολιτισμό, πράγμα που δεν είναι ο κανόνας στους Δήμους, αλλά εξαίρεση πανελλαδικά. Προσπαθούμε, όλες οι δράσεις να βγαίνουν έξω από το πλαίσιο μιας αίθουσας και να παρουσιάζεται στις γειτονιές της πόλης.
Σήμερα έχουμε αποκαταστήσει παλιές δομές κι έχουμε δημιουργήσει νέες, όπως τον Πολυχώρο Πολιτισμού «Ιχθυόσκαλα» στο Νότιο Πάρκο, το νέο χώρο όπου στεγάζεται το Δημοτικό Ωδείο, τα παλαιά Δημοτικά Σφαγεία κ.ά. Έχουν δημοπρατηθεί ή είναι στη διαδικασία εκτέλεσης έργων, το Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος», η Δημοτική Βιβλιοθήκη, οι Σταφιδαποθήκες ΑΣΟ, το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, το Θέατρο «Απόλλων», έναν νέο χώρο ιστορικής μνήμης, το παλαιό Καταφύγιο των Υψηλών Αλωνίων, που έχει αποδοθεί από το 2020 ως εκθεσιακός χώρος, με ντοκουμέντα από την αντιφασιστική πάλη του λαού. Χώρος που είναι επισκέψιμος σε ετήσια βάση.
Το ΔΗΠΕΘΕ, την περίοδο της θητείας μας είχε ως βασικό στόχο να προσφέρει στον πατραϊκό λαό ποιοτικές παραστάσεις, που ψυχαγωγούν και καλλιεργούν τον άνθρωπο και ταυτόχρονα το θέατρο να φτάσει παντού. Γι’ αυτό και εφαρμόσαμε πολιτική εισιτηρίου τέτοια, ώστε για να μπορούν όλοι να δουν θέατρο. Ταυτόχρονα, το Άρμα Θέσπιδος, μια δημιουργία του Κώστα Καζάκου, πηγαίνει το θέατρο μέχρι και την πιο απομακρυσμένη γωνιά του Δήμου μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Το Καρναβάλι είναι για μας λαϊκή έκφραση και δημιουργία, που κρατά ζωντανά τα χαρακτηριστικά της ανατροπής, της σάτιρας, της χαράς. Στόχος μας, η σύνδεση της παράδοσής του με την τέχνη, η εκπαίδευση των παιδιών στις κατασκευές και η καλλιέργεια καρναβαλικής παιδείας, καθώς και η παράδοση νέων δομών, όπως τα Παλαιά Σφαγεία, που έγιναν χώρος προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού, δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στη διάρκεια των 9 χρόνων της θητείας μας, έχουμε πληρώσει 5,5 εκατομμύρια ευρώ, με χρήματα από τα ταμεία του Δήμου, για χρέη και δικαστικές αποφάσεις εξαιτίας της πολιτικής των προηγούμενων δημοτικών αρχών στο Καρναβάλι.
Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι πολιτισμό θεωρούμε και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε τις αξίες μας και σ΄ αυτόν τον τομέα. Μεγιστοποιήσαμε ό,τι μπορεί να δώσει ένας Δήμος, ώστε να μην είναι απροστάτευτα τα ζώα, να μην είναι πεινασμένα. Τους προσφέρουμε ένα καταφύγιο αγάπης και φροντίδας. Μαζί με τις φιλοζωικές οργανώσεις, με τον πατραϊκό λαό, μπορούμε να κάνουμε πρωτοποριακές παρεμβάσεις, παραμερίζοντας τα εμπόδια, που δεν είναι άλλα, από την πολιτική που μας απαγορεύει να έχουμε εξειδικευμένο προσωπικό, χρηματοδότηση, γιατί και σ’ αυτόν τον τομέα προηγούνται τα συμφέροντα των λίγων.
Έχουμε, λοιπόν, κατακτήσει πολλά, σε όλους τους τομείς.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Ο δρόμος μέχρι τις εκλογές δεν θα είναι ομαλός. Το σύστημα και τα συμφέροντα, δεν αντέχουν μια ακόμη θητεία να είναι έξω από το Δήμο.
Αυτοί που φιλοδοξούν να πάρουν τη θέση του Δημάρχου, ήταν και είναι μακριά απ’ τις αγωνίες και τους αγώνες του πατραϊκού λαού. Τα κέντρα τους, αναγνωρίζοντας ότι είναι «αδύναμες» υποψηφιότητες, δεν επιδιώκουν σοβαρό διάλογο, αντιπαράθεση, αλλά επιλέγουν το δρόμο της ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ.
ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ «Πάμε κι όπου βγει…».
Σε όσους ονειρεύονται να ζουν εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες των πατρινών, να έχουν πελάτες εμάς και τα παιδιά μας, δεν θα τους αφήσουμε κανένα περιθώριο.
ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Για είμαστε ήσυχοι ότι δεν θα έχουμε χαρατσώματα και από τον Δήμο, με ενοικίαση ακόμα και των δρόμων στους δημότες, με πανάκριβα παρκόμετρα, με επαναφορά των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, κατάργηση των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων, της δωρεάν πρόσβασης στις αθλητικές εγκαταστάσεις, τη λειτουργία των πολιτιστικών δομών με ανταποδοτικότητα, το διπλασιασμό των τελών καθαριότητας.
Μπλοκάρουμε, με την επανεκλογή της Λαϊκής Συσπείρωσης ως Δημοτική Αρχή, τις μούρες που έβαλαν στο περιθώριο τον λαό, για τα συμφέροντά τους.
Ενισχύουμε την επιλογή μας αυτή, ψηφίζοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Σωτήρη Παρίση.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
Σ’ αυτόν τον ωραίο δρόμο δεν περισσεύει κανείς.
ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ. “